Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΤΗΣ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΣΠΑ 2014-2020 ΤΗΣ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ



«Έχω πρόσφατα δηλώσει ότι ο Περιφερειακός ΑΜ-Θ Συνδυασμός μας εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, δεν θα δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή. Ταυτόχρονα, όμως, έχω δεσμευτεί προεκλογικά, ότι σε καμία περίπτωση, εγώ προσωπικά, δεν θα κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, θέλοντας να στηρίζω την οποιαδήποτε θετική πρόταση που θα βοηθήσει τον λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κι εκλεγμένος ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, μετά το τέλος της διευρυμένης συνεδρίασης που έγινε στη Κομοτηνή, κατά την οποία η απερχόμενη περιφερειακή Διοίκηση του Άρη Γιαννακίδη παρουσίασε το ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχει εκπονήσει για την Αν. Μακεδονία - Θράκη και θέτοντας επί τάπητος το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας.

Μετά την εισήγηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, έκανε μια σύντομη τοποθέτηση και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ σχολίασε ως εξής τις δύο τοποθετήσεις:


«Η ομιλία του Άρη Γιαννακίδη μπροστά στους εκπροσώπους όλων των Περιφερειακών Συνδυασμών, αλλά και των νέων Δημάρχων που εξελέγησαν, μου έδωσε την εντύπωση, ότι είχε τα χαρακτηριστικά ενός αποχαιρετισμού.

Μου αποτυπώθηκε η εντύπωση, ότι ο Άρης Γιαννακίδης δεν θα καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης και ότι αποσύρεται οριστικά από την πολιτική.

Σε ό, τι αφορά στο νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, με την λογική που ανέφερα ότι δεν θα κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά θα συνεισφέρω σε όλες τις σωστές προσπάθειες του, οφείλω να πω, ότι οι σύντομες τοποθετήσεις που έκανε σήμερα, με βρήκαν σύμφωνο.

Επικροτώ το σκεπτικό του, ότι οι επενδύσεις, που θα πρέπει να κάνει η Περιφέρεια σε έργα και σε δράσεις, πρέπει να έχουν όσο γίνεται πιο άμεση ανταποδοτικότητα.

Έχει δίκιο να λέει, ότι η Περιφέρεια οφείλει να εκταμιεύει τα χρήματα της, υπολογίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να «πιάσουν τόπο» σε εμάς, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας κι όχι να έχουνε ανταποδοτικότητα μετά από εκατό – διακόσια χρόνια.

Επίσης, χαίρομαι, που ανήγγειλε στις άμεσες δράσεις, που θα φέρουν γρήγορη ανάπτυξη στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια, είναι και αυτές που σχετίζονται με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Εξάλλου, ήταν κι ένας από τους άξονες των προεκλογικών προτάσεων και του δικού μας Συνδυασμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Ακόμα, με βρίσκουν σύμφωνο σημαντικά ζητήματα που έθεσε ο νέος Περιφερειάρχης, όπως για παράδειγμα η παροχή οικιακού φυσικού αερίου σε όλη την ΑΜ-Θ Περιφέρεια, ως ανταποδοτική υποχρέωση του κράτους, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνουν οι φορολογούμενοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μη εισπράττοντας πίσω αυτά που τους αναλογούν.

Ο κ. Παυλίδης έστειλε τις προειδοποιήσεις του για τέλος ανοχής στο αθηνοκεντρικό κράτος. Φαντάζομαι, ότι γίνεται απόλυτα αντιληπτό, ότι υπερθεματίζω, υπενθυμίζοντας τι έχω πει για το ίδιο θέμα, αναφορικά με τους αθηνοκεντρικούς, που δεν ξέρουν «πού πέφτει η Θράκη».

Τέλος, σχετικά με το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο ολιγωρίας. Σε λίγο θα αρχίσουν τα «χοντρά» ημερήσια πρόστιμα της Ε.Ε.

Οι Δήμοι πρέπει άμεσα να ανασκουμπωθούν. Στο κάτω – κάτω της γραφής, η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πολύ ισχυρό περιουσιακό τους στοιχείο, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν με μεγάλα κέρδη.

Υπενθυμίζω ότι και ο Περιφερειακός Συνδυασμός που ηγούμαι, αλλά και το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στο οποίο είμαι Βουλευτής, αρνούμαστε η διαχείριση των απορριμμάτων να εκχωρηθεί στον κάθε Φούχτελ, που μέχρι πρόσφατα έκοβε βόλτες σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι Δήμοι είναι ικανοί γι αυτή την διαχείριση, αποδίδοντας για τους δημότες τους την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση».

Τον Τέρενς Κουίκ σε αυτή την πολύωρη διευρυμένη σύσκεψη, συνόδευε ο Κώστας Βουζουκίδης, Πολιτευτής των ΑΝΕΛ κι ένας από τους βασικότερους συνεργάτες του, ο οποίος ήταν και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης με τον Συνδυασμό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Το πρωί ο Τέρενς Κουίκ επισκέφτηκε το Πόρτο Λάγος, για να εξετάσει από κοντά το θέμα της συρρίκνωσης των Λιμεναρχείων της ευρύτερης περιοχής.

Απόψε θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν στην Ξάνθη για την «Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου