Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

«ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ»

«ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»



Την παράνομη και προκλητική κατανομή διαφημιστικής δαπάνης, που δόθηκε προεκλογικά σε «εφημερίδες – φαντάσματα» κι όχι στους νόμιμους δικαιούχους του περιφερειακού Τύπου, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει άμεσα στην Βουλή ο ΕΠΙ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και τώρα Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κι εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ», του οποίου είναι κι Επικεφαλής.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε τα εξής:

«Ως φαίνεται, τελικά, στην κατανομή διαφημιστικής δαπάνης στον Περιφερειακό Τύπο, οι κανόνες διαφάνειας και ισότητας, καθώς και τα καθαρά και αντικειμενικά κριτήρια… πήγαν «περίπατο»… Εφημερίδες – φαντάσματα «στοίχειωσαν», προεκλογικά να τονίσουμε, την Περιφέρεια παίρνοντας τη «μερίδα του λέοντος» και ουδείς νοιάζεται για τον μεγάλο αγώνα επιβίωσης, που δίνουν καθημερινά οι περιφερειακές εκδοτικές επιχειρήσεις και την άδικη μεταχείριση τους προεκλογικά. Σε αυτόν τον αγώνα του αδικημένου και πολύπαθου Περιφερειακού Τύπου, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε στο πλευρό του. Και πόσο μάλλον εγώ ο ίδιος, που 46 χρόνια δημοσιογράφησα ΚΑΙ στις εφημερίδες, από τις οποίες έφαγα ψωμί. Και αυτό το ευγνωμονώ».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ


Κύριε Υπουργέ,
Άνευ περαιτέρω σχολίων, σας παραθέτω την αποκαλυπτική επιστολή, έτσι όπως μου κοινοποιήθηκε στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία αφορά στην επίσημη καταγγελία της Ομοσπονδίας Περιφερειακού Τύπου, ότι εστάλησαν καταχωρήσεις σε «εφημερίδες – φαντάσματα»… οι οποίες - ως εκ θαύματος - δημιουργήθηκαν την προεκλογική περίοδο. Περίοδο, στην διάρκεια της οποίας, ήταν επιβεβλημένο κι αναμενόμενο να τηρηθούν στην κατανομή διαφήμισης οι κανόνες διαφάνειας και ισότητας, καθώς και καθαρά και αντικειμενικά κριτήρια… Αλλά δυστυχώς, όλα αυτά πήγαν «περίπατο»!

Ακολουθεί η επιστολή:

«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Προς κο Αργύρη Ντινόπουλο

Υπουργό Εσωτερικών

Αθήνα, 5/6/2014

Αρ. Πρωτ: 4080


Αγαπητέ κε Υπουργέ,
Όσον αφορά στο πρόγραμμα «ψηφίζω-συμμετέχω» το οποίο είχε ανατεθεί στη διαφημιστική εταιρεία Universal Media και παρά την προφορική και έγγραφη επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη του προγράμματος για ορισμένα ζητήματα έννομης διαχείρισης της καμπάνιας, θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη μη σωστή τήρηση του Νόμου όσον αφορά την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης στον περιφερειακό Τύπο:

Όπως κοινοποιήθηκε στη διαφημιστική εταιρεία, με βάση το άρθρο 9 του Ν 2328/95 και το άρθρο 4 παρ.2 του ΠΔ 261/97 η κατανομή των διαφημιστικών προγραμμάτων του Δημοσίου πρέπει να γίνει επί τη βάσει συγκεκριμένων ποσοστών τα οποία για τα έντυπα μέσα (εφημερίδες) είναι 40% του συνόλου από τα οποία το 30% τουλάχιστον (δηλαδή το 12% του συνόλου) πρέπει να κατευθυνθεί στις περιφερειακές εφημερίδες. Το δε ΠΔ 261/97 θέτει κριτήρια αναγνωσιμότητας, κυκλοφορίας και τιμοκαταλόγου.

Αντ΄ αυτού διαπιστώσαμε ότι εστάλησαν καταχωρήσεις σε εφημερίδες – φαντάσματα, οι οποίες δημιουργήθηκαν την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Γι’ αυτό το λόγο αιτούμαστε:

-Να μας κοινοποιηθεί η κατανομή του 12% στον περιφερειακό Τύπο για την καμπάνια «ψηφίζω - συμμετέχω»

-Να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν στις εφημερίδες-φαντάσματα στους νόμιμους δικαιούχους, δηλαδή στις εφημερίδες που αναγνωρίζει η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

-Να λάβουμε γνώση των ενεργειών σας επί του θέματος

Κε Υπουργέ,
δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι πολιτικές σκοπιμότητες φαίνεται να προηγούνται του Νόμου, αυτή τη φορά εις βάρος των περιφερειακών εκδοτικών επιχειρήσεων που δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης. Οι εξαγγελίες της Κυβερνήσεως για δικαιοσύνη, αξιοκρατία και νομιμότητα αποτελούν επιεικώς ρητορεία και έκθεση ιδεών.

Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της οικονομικής μας βλάβης και ενημερώνουμε ότι σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Για τον ΣΗΠΕ Για την ΕΙΕΤ Για τον ΣΙΕΠΤ
Ο πρόεδρος Ο πρόεδρος Ο πρόεδρος
Βαγγέλης Αθανασίου Αντώνης Μουντάκης» Λάζαρος Μελετιάδης


Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Αντιλαμβάνεσθε κ. Υπουργέ, πόσο τεράστιες είναι οι παθογένειες της κατανομής της όποιας διαφημιστικής δαπάνης στον περιφερειακό Tύπο; Τι προτίθεστε να κάνετε για το φαινόμενο της ανισομερούς επιλογής μεταχείρισης των τοπικών εφημερίδων από τις διαφημιστικές εταιρείες;

2. Προτίθεστε να στηρίξετε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον περιφερειακό Τύπο και να μεριμνήσετε για την ΑΜΕΣΗ επιστροφή χρημάτων προς τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ δικαιούχους, δηλαδή σε εφημερίδες αναγνωρισμένες από την Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης;

3. Προτίθεστε να καταγγείλετε δημόσια, κατονομάζοντας τους υπεύθυνους και προστατεύοντας το έννομο συμφέρον της Ομοσπονδίας του περιφερειακού Τύπου, το γεγονός, ότι εστάλησαν, προεκλογικά, καταχωρήσεις σε «εφημερίδες – φαντάσματα», κι έτσι αδικήθηκαν οι νόμιμοι δικαιούχοι;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου