Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Δελτίο τύπου 25/06/2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Επισφραγίστηκε η συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Χριστιανοδημοκρατικου κόμματος στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.


Μετά τη συνάντηση έκαναν τις εξής δηλώσεις:


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου, θέλω να καλωσορίσω τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, τον Νίκο Νικολόπουλο, τον αντιπρόεδρο και τα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που ανταποκρίθηκαν στο μεγάλο προσκλητήριο για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας, μιας συμμαχίας πατριωτικής και δημοκρατικής μέσα και έξω από τη Βουλή.


Μιας συμμαχίας που θα σέβεται την αυτονομία όλων και παράλληλα θα εξυπηρετεί τους κοινούς σκοπούς. Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι εκτός από πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ένας παλιός φίλος και συναγωνιστής επί πάρα πολλά χρόνια.

Θα συνεχίσουμε τη μάχη από κοινού μέσα στη Βουλή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και θα ετοιμαστούμε το συντομότερο δυνατόν για τις επόμενες εκλογές.

Ξεκινά όμως και μια άλλη προσπάθεια, μια προσπάθεια την οποία συμφωνήσαμε από κοινού, της διεύρυνσης αυτού του μεγάλου πατριωτικού μετώπου, με κινήματα, με κόμματα, αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι συμφωνούν στη δημιουργία αυτής της μεγάλης πατριωτικής και δημοκρατικής κίνησης που θα μπορέσει να ανατρέψει το μνημόνιο, να επαναφέρει την εθνική κυριαρχία της χώρας, να επαναφέρει την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Σε αυτή την προσπάθεια συμφωνήσαμε από κοινού με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ότι θα αναλάβει και εκείνος πρωτοβουλίες προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουν οι διαδικασίες των επόμενων συνεργασιών, ώστε να είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο στο μεγάλο συνέδριο και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προκειμένου να προχωρήσουμε όπως επιθυμεί ο ελληνικός λαός, ενωμένοι όσοι πιστεύουμε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να απεγκλωβιστεί από την πολιτική των δανειστών, αλλά και των υπαλλήλων της, δηλαδή τη σημερινή κυβέρνηση.

Καλώς ήρθες.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πω ότι σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα. Τύχη αγαθή έφερε να πανηγυρίζει σήμερα ο ελληνικός λαός τη μεγάλη νίκη της εθνικής μας ομάδας. Προσερχόμαστε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες να σταθούμε στο πλευρό των συμμαχητών και συναγωνιστών μας Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τη βεβαιότητα ότι σήμερα γίνεται μόνο η αρχή για τη νέα απελευθέρωση της πατρίδος.

Και γι’ αυτό είπα ότι τύχη αγαθή τα έφερε σήμερα να κάνουμε αυτή την ανακοίνωση. Από ιδρύσεως του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τονίσαμε πολλές φορές ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη ενός μεγάλου, ενός γρανιτένιου μετώπου που θα ανατρέψει τη μνημονιακή παράγκα και πιστεύω ότι με τον Πάνο Καμμένο μπροστά και με όλους εμάς συναγωνιστές, συμμαχητές, με κοινούς στόχους και - το ξέρετε πολύ καλά - με καθαρό πολιτικό και ιδεολογικό πρόταγμα, εμείς σήμερα προσερχόμαστε με βεβαία την πίστη ότι μετά από λίγο θα γιορτάσουμε πραγματικά την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημονιακά δεσμά, γιατί είναι έτοιμη και η εναλλακτική πρόταση, αλλά είναι έτοιμος και ο επόμενος κυβερνητικός σχηματισμός.

Ένας σχηματισμός, που σαφώς θα έχει εκείνες τις προτεραιότητες που και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν θέσει, εκείνες τις κόκκινες γραμμές και εκείνο το τρίπτυχο που οι Χριστιανοδημοκράτες δεν έκρυψαν ποτέ και δεν θα αποστούν από αυτό ποτέ. Την πατρίδα, την θρησκεία, την οικογένεια.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τα στελέχη τα μέλη και τους φίλους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τον Πάνο Καμμένο, γιατί δίνουν σε εμάς την ευκαιρία να κάνουμε μόνο την αρχή - ξαναλέω γιατί είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες ο πολιτικός χρόνος θα είναι πυκνός και τότε δεν θα μιλάμε μόνο για την συμμαχία της κεντροδεξιάς που το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα πίστευε, αλλά για αυτή τη μεγάλη δημοκρατική, πατριωτική συμμαχία που το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διεκήρυξε πριν από λίγες μέρες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μετά από τη δήλωση του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος θέλω να τονίσω ότι αυτή η συμμαχία είναι σε απόλυτη συμφωνία και με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά. Ο Γιάννης Δημαράς και το Άρμα Πολιτών βεβαίως ως εταίροι μας και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και στους αγώνες, στην μεγάλη προσπάθεια σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, συμφωνούν απόλυτα στη δημιουργία αυτού του μετώπου. Δεν είναι σήμερα εδώ ο Γιάννης Δημαράς για προσωπικούς λόγους, όμως είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του και μάλιστα ήταν από εκείνους που μπορώ να σας πω πρώτος μίλησε για την ανάγκη τέτοιου είδους συνεργασιών. Ελπίζω να είναι κοντά μας στην αυριανή συνέντευξη Τύπου.

Δεν θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις τώρα θα απαντήσουμε αύριο στη συνέντευξη Τύπου και είμαι στη διάθεσή σας. Καλωσορίζω και τα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, τη νεολαία και πιστεύω ότι μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί στην κοινωνία όπως πρέπει. Να είστε καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου