Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Καλημέρα σε όλους σας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη σημερινή σας παρουσία. Αποφασίσαμε με τον κ. Νικολόπουλο και τον κ. Δημαρά να δώσουμε σήμερα μία συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουμε τη χθεσινή μας συμφωνία, ώστε να προχωρήσουμε στην αρχή της δημιουργίας μιας μεγάλης δημοκρατικής και πατριωτικής συμμαχίας, η οποία θα ξεκινήσει παράλληλα μέσα στη Βουλή και μέσα στην κοινωνία.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την αποδοχή της πρότασης η οποία έγινε στην Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την ομόφωνη απόφαση να κάνουν αυτό το κάλεσμα, ένα κάλεσμα δημοκρατικό και πατριωτικό.


Να ευχαριστήσω την εφημερίδα «Το Χωνί» που φιλοξένησε την πρόσκληση αυτή στην έκδοση της προηγούμενης Κυριακής και να ευχαριστήσω πρώτα από όλους το Άρμα Πολιτών και τον Γιάννη Δημαρά - που δεν μπόρεσε να είναι σήμερα μαζί μας, είναι εκτός Αθηνών - αλλά βρίσκεται εδώ ο Γαβριήλ Αβραμίδης ο έτερος βουλευτής του Άρματος Πολιτών.

Με το Άρμα Πολιτών η συνεργασία και η συμμαχία έχει ξεκινήσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και η συνεργασία αυτή συνεχίζεται μέσα στη Βουλή, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου συμμετέχουν οι δύο βουλευτές του Άρματος Πολιτών και τους ευχαριστώ για την ολόψυχη και άμεση αποδοχή της συνεργασίας, της διεύρυνσης και της δημιουργίας αυτού του μεγάλου δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου.

Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν άμεσα και καθαρά ήταν το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα του παλαιού συναδέλφου, του Νίκου Νικολόπουλου, με απόφαση των οργάνων του Κινήματος και της Νεολαίας, προκειμένου να συμπορευθούμε σε αυτό το μεγάλο και δύσκολο δρόμο, να μπορέσουμε πολιτικοί και πολίτες, από διαφορετικούς χώρους, με τις ίδιες όμως πατριωτικές και δημοκρατικές αρχές, να καλέσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου.

Ενός μετώπου, το οποίο θα έχει τις πατριωτικές αρχές της υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων, όπως τις έχουμε περιγράψει όλοι μας και από διαφορετικές θέσεις, από διαφορετικά μετερίζια, αλλά τις ίδιες θέσεις ακριβώς της υπεράσπισης των «κόκκινων γραμμών» που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε ή να δημιουργήσουμε μία πλειοψηφία τέτοια που θα δώσει τη δυνατότητα της διακυβέρνησης του τόπου.

Είναι η συμφωνία για τη δημιουργία ενός μετώπου εκείνων των πολιτών και εκείνων των πολιτικών που συμφωνούμε όλοι στη λήξη της ξένης κατοχής στην πατρίδα μας από τις δυνάμεις των δανειστών, της αντικατάστασης της συνταγματικής και προεδρευόμενης Δημοκρατίας με μία Δημοκρατία όπου έχουν αντικατασταθεί οι υπουργοί από επιτρόπους της τρόικας και των δανειστών, της κατάλυσης ουσιαστικά των δημοκρατικών θεσμών μέσα από την ανατροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών - τα νομοσχέδια έχουν μετατραπεί σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - και να μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο.

Στις τελευταίες ευρωεκλογές κατήλθαν 42 κόμματα ή κινήματα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν κόμματα και κινήματα του αντιμνημονιακού χώρου. Οι διάσπαρτες δυνάμεις του αντιμνημονιακού χώρου δείχνουν ότι πλέον έχει γεννηθεί η υποχρέωση να συμπορευθούμε. Να συμπορευθούμε έντιμα, με δημόσιες συμφωνίες, διακηρύσσοντας τις θέσεις μας στον ελληνικό λαό, κρατώντας όμως ο καθένας από εμάς και την αυτονομία μας. Κρατώντας δηλαδή ,εκείνον τον πολιτικό μηχανισμό που έχουμε δημιουργήσει ο καθένας, προκειμένου να διαφυλάξουμε και τις προσωπικές θέσεις και απόψεις μέσα από τη συνισταμένη εκείνων που συμφωνούμε, με δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ως Κίνημα, από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για τη δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα και την υποχρέωση που δίνει το Σύνταγμα στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ώστε ο βουλευτής να ενεργεί κατά τη συνείδησή του. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, εκτός από εκείνα τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Για αυτό το λόγο και με δεδομένη την απόφαση που είχαμε πάρει στο προηγούμενο Συνέδριό μας, δεν προχωρούμε σε συνεργασίες με ένταξη πολιτικών στο μηχανισμό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά σε συμμαχίες με βάση την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και ο Νίκος Νικολόπουλος έχουν κρατήσει μία σταθερή και έντιμη πολιτική στάση όλο αυτό το διάστημα που η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το καθεστώς που έχουν δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Αντιστάθηκε - και γνωρίζω πολύ καλά, δεν ξέρω αν ο ίδιος θέλει να τα πει - σε προκλήσεις, σε προσκλήσεις, σε σκληρό πόλεμο απομόνωσης όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω - είμαι βέβαιος για αυτό - ότι μπορούμε να συμπορευτούμε, όπως επίσης μπορούμε να καλέσουμε και βουλευτές οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή ως ανεξάρτητοι βουλευτές στη Βουλή, γιατί διαφώνησαν με τα κόμματά τους για τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και με κινήματα.

Το ρόλο αυτό λοιπόν της διεύρυνσης του μετώπου, που για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχει ως αποκορύφωμα το Συνέδριο που θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο, δεν θα αφήσουμε να μην προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι. Οι εκλογές μπορεί να έρθουν πολύ σύντομα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι από αύριο και για αυτό το λόγο συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος στη δημιουργία μιας ομάδας διαπραγμάτευσης με τα κινήματα, με τα κόμματα, αλλά και με τους βουλευτές που είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια.

Δεν θέλω να σας απασχολήσω άλλο, θα δώσω το λόγο στον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος. Θα σας πω ότι είμαστε στη διάθεσή σας και εγώ και ο κ. Νικολόπουλος και ο εκπρόσωπος του Άρματος Πολιτών, ο κ. Αβραμίδης, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που θα κάνετε και ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Εμείς, που δεν μπορούμε να «συμβιβασθούμε» με την αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτηση της χώρας μας από την εθνική της κυριαρχία, που δεν αντιλαμβανόμαστε ως επιλογή και μάλιστα αναγκαστική τη μνημονιακή δολοφονία του ελληνικού λαού

Ορμώμενοι από τη λαϊκή απαίτηση για την νέα εθνική και κοινωνική απελευθέρωση «να φύγει τώρα η συγκυβέρνηση της καταστροφής» κάνουμε έκκληση στις ηγεσίες των αντι - μνημονιακών κινημάτων, διατηρώντας την αυτοτέλειά τους, να συνδράμουν στη σύνθεση ενός γνήσιου πατριωτικού δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου, που θα εκφραστεί με την από κοινού στήριξη ενός ενωτικού εκλογικού σχήματος ειδικού σκοπού.

Κύριε πρόεδρε, φίλες και φίλοι,

Αυτά έγραψαν οι συντάκτες της μαχητικής εφημερίδας «Το Χωνί» ενώ εξώφυλλό τους έκαναν το εθνικό κάλεσμα του Πάνου Καμμένου.

Και να οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε εδώ.

Σύσσωμοι η πολιτική μας επιτροπή, η Διοικούσα μα και η 6η Εθνική Σύνοδος και απαντούν μ’ ένα βροντερό παρών.

Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή συγκέντρωση δεν είναι, κατ’ εμέ, μία εορταστική ή πανηγυρική εκδήλωση.
Είναι μία συγκέντρωση που επισφραγίζει μία αγωνιστική πολιτική συνεργασία και παράλληλα, η αφετηρία ενός νέου πολιτικού αγώνα που στοχεύει σε ένα και μόνο πράγμα:

Την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας!

Ευθύς εξαρχής λοιπόν, θα ήθελα να τονίσω ότι η πολιτική και εκλογική συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες στηρίζεται πάνω σε δύο θεμελιώδεις πυλώνες:

Ο πρώτος είναι η προσπάθεια δημιουργίας ενός μεγάλου δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου από πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής, που μπορεί μεταξύ τους να έχουν έως και σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά όλες συμφωνούν σε ένα πράγμα:

Η μνημονιακή πολιτική της υποτέλειας πρέπει να συντριβεί η πατρίδα και ο Λαός μας μπορεί, πρέπει να απελευθερωθεί.

Η σύμπραξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τους Χριστιανοδημοκράτες και άλλες πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου αποσκοπούν στην δημιουργία του νέου μεγάλου πατριωτικού μετώπου της ελεύθερης και δίκαιης Ελλάδας, το οποίο στηρίζεται σε διαχρονικές αρχές και αξίες, αλλά σε νέες αντιλήψεις για την άσκηση της πολιτικής.

Εμείς είμαστε Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες.

Με τη στολή μας αυτή προσερχόμαστε.

Με καθαρό το ιδεολογικό μας στίγμα, θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε πρωτεύοντας τον συνασπισμό της αντιμνημονιακής κεντροδεξιάς.

Αλλιώς θα συνεχίζεται ο πολυκερματισμός και η διασάλευση της συνοχής των εθνικών δυνάμεων και ως αντιπαράθεση μεταξύ τους, είτε σε επίπεδο πολιτικού λόγου, είτε πολιτικής πράξης.

Και το γεγονός αυτό σε στιγμές κρίσιμες και κρίσης, όπως η σημερινή, μπορεί εύκολα να τις καταστήσει βορά στην βουλιμία των αντιπάλων μας.

Ένα σύγχρονο κεντροδεξιό μέτωπο, δεν κοιτάζει με τις «αγκυλώσεις» του παρελθόντος το μέλλον.

Παραμένει ανοικτό σε πολιτικές πλατφόρμες από κάθε δημοκρατική πηγή, αλλά δεν παραδίδει ούτε σπιθαμή ιδεολογικού και πολιτικού χώρου σε σχηματισμούς που… μυρίζουν ναφθαλίνη ή ανήκουν σε ακραίους, ανελεύθερους και αντιδημοκρατικούς χώρους.

Ταυτόχρονα όμως, εδώ και τώρα αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι πιο κρίμα από ποτέ.

Θα ‘λεγα πως είναι υπερώριμα και οι συνθήκες ιδιαίτερα πρόσφορες.

Οι καιροί επιτακτικά πια το απαιτούν, πρέπει να συγκροτηθεί το γρηγορότερο αυτό το διαθρυλούμενο εδώ και καιρό και πολλά υποσχόμενο Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Μέτωπο.

Για εμάς τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες το ιδεολογικό στίγμα του μετώπου πρέπει να είναι εθνοκεντρικό, Χριστοκεντρικό και φυσικά ανθρωποκεντρικό.

Η ιδεολογική διαπάλη αποτελεί «οξυγόνο» της δημοκρατίας και οποιαδήποτε δημοκρατική ιδεολογική πλατφόρμα είναι απολύτως σεβαστή.

Έχουμε την πολυτέλεια να διαιρούμαστε και να χωριζόμαστε, όταν η ίδια η Ελλάδα χάνεται, κομμάτι - κομμάτι;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Όχι.

Οφείλουμε να ενωθούμε λοιπόν.

Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα.

Και μόνο ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε νικηφόρο αγώνα για την Ελλάδα.

Γι’ αυτό και αποτελεί ακλόνητη πεποίθηση δική μου, αλλά και του φίλου προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει μία προσπάθεια διεύρυνσης του μετώπου που δημιουργούμε, αλλά και μία ανοικτή συζήτηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να υποτάξουν τις διαφορετικότητές τους και να συμπαραταχθούν.

Με μία τέτοια φυσιογνωμία και αυτό το περιεχόμενο μπορεί να λειτουργήσει το πανελλαδικό κάλεσμα και να γίνει συναγερμός που θα συνενώσει όλες τις ιδεολογικές- κομματικές παραλλαγές και αποχρώσεις και να τις συσπειρώσει όλες τις αντιμνημονιακές σε ένα πανελλαδικό μέτωπο εθνικής σταυροφορίας και σωτηρίας, που θα προσφέρουν και την κυβερνητική εναλλακτική πρόταση.

Αυτή η προσπάθεια θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς ο χρόνος δεν είναι άπλετος.

Ο δεύτερος πυλώνας της συνεργασίας είναι η κοινή μας πεποίθηση επίσης, ότι αυτό που αποκαλείται «αντιμνημόνιο» δεν μπορεί να εκδηλώνεται άλλο πλέον ως διαφωνία καταγγελία και διαμαρτυρία, έστω και έντονη, χωρίς όμως συγκεκριμένη αντιπρόταση.

Είναι καιρός, η λογική του αντιμνημονίου να αποκρυσταλλωθεί σε ένα ουσιαστικό και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, ώστε οι πολίτες να ξέρουν με σαφήνεια, τι ακριβώς υποστηρίζουμε και τι πρεσβεύουμε, αλλά και πως θα κινηθούμε με ποιους θα συγκυβερνήσουμε εφόσον μας αναθέσουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Και παρακαλώ, αυτό που αναφέρω να μην εκληφθεί ως μία ουτοπία ή υπερφίαλη διατύπωση.

Πιστεύω βαθιά ότι ο δρόμος της σωτηρίας της πατρίδας περνάει μέσα από την ανάληψη εξουσίας των δημοκρατικών δυνάμεων που αντιστρατεύονται τις πολιτικές της ύφεσης και της διαρκούς λιτότητας και φυσικά, της υποτέλειας και του ξεπουλήματος της χώρας.

Και αυτό μπορεί να συμβεί, και μάλιστα, αρκετά σύντομα.

Εφόσον αυτές οι δυνάμεις του Ελληνισμού της περηφάνιας και της αξιοσύνης, μονοιάσουν και παρουσιάσουν ένα ρεαλιστικό, αλλά εθνικά και κοινωνικά δίκαιο, κυβερνητικό πρόγραμμα

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών κατέδειξαν ότι ήδη εκπροσωπούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Και αυτή η πλειοψηφία θα γίνει συντριπτική, εφόσον δείξουν διάθεση να ενωθούν, δεσμευόμενες πάνω σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων στόχων, που θα είναι πολύ ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό, που θα προσφέρει στον ελληνικό λαό μία ρεαλιστική και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, κόντρα στον μνημονιακό μονόδρομο.

Αυτό αποτελεί την μέγιστη ευθύνη των πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων.

Κυρίες και κύριοι,

Πιστεύω πως τα τέσσερα χρόνια της βαθιάς και άδικης κρίσης, αφενός έχουν δικαιώσει την στάση και τις προβλέψεις μας, αφετέρου όμως μας έχουν κάνει ακόμα πιο ώριμους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες καταστάσεις.

Όλοι ξέρουν πια ότι είχαμε δίκιο όσοι πριν δύο περίπου χρόνια λέγαμε ότι τα χειρότερα έρχονται, ότι τα μνημόνια φέρνουν ανείπωτη δυστυχία και ότι η Ελλάδα χάνει διαρκώς την εθνική της κυριαρχία, έχοντας παραδοθεί αμαχητί σε έναν κατακτητή που με «εργαλείο» το δημόσιο χρέος, πέρασε από τις κερκόπορτες που του άνοιξαν τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα και οι πολιτικοί τους είλωτες, για να σαρώσει τον τόπο και τον λαό μας.

Και όλοι καταλαβαίνουν πια ότι τα μνημόνια συνεχίζονται και θα συνεχιστούν επί μακρόν ακόμα.

Μέχρι να μας ξεζουμίσουν…

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ψεύδονται αισχρά και πάλι. Ακόμα χειρότερες μέρες θα ξημερώσουν για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Αυτή την πραγματικότητα θέλει ο λαός να ανατρέψουμε και πρέπει να πιστέψει ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Πώς;

Με ενότητα και συγκεκριμένο σχέδιο, με οργάνωση και αγώνα, λέω και πάλι.

Γιατί αυτά έχουν την μεγαλύτερη σημασία.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σημειώσω κάτι που το έχω πει αρκετές φορές και στο παρελθόν, αλλά είναι ευκαιρία να το επαναλάβω.

Κάποιοι, όπως ο Πάνος Καμμένος και όσοι τον ακολούθησαν και τον πίστεψαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, είδαν γρηγορότερα από άλλους και από εμένα την πολιτική πλάνη και τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής.

Είχα πιστέψει ότι θα προχωρούσε η εξεταστική για το μνημόνιο και όλα όσα είχαν αναφερθεί στα περιβόητα «Ζάππεια».

Άλλωστε, είχα εργαστεί σκληρά ως υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της ΝΔ για να διαμορφώσω ένα εναλλακτικό πρόγραμμα που άμεσα θα αναχαίτιζε την εργασιακή κρίση και θα άπλωνε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στις πιο ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Γι’ αυτό άλλωστε και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πράγματι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και ότι οι μνημονιακές επιταγές, όχι μόνο δεν αποτελούν μονόδρομο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, αποτελούν τον ασφαλέστερο δρόμο… προς την καταστροφή.

Και δέχτηκα, γεμάτος πάθος και πείσμα, την θέση του υφυπουργού Εργασίας για να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια αναστήλωσης της χώρας.

Έτσι πίστευα…

Γελάστηκα όμως και αυτό φάνηκε γρήγορα.

Από την πρώτη κιόλας συνάντηση με τους τροϊκανούς και τις πρώτες εντολές του Σαμαρά…

Μπορεί οποιοσδήποτε να με μεμφθεί λοιπόν γιατί δεν αντιλήφθηκα πιο νωρίς το «δόκανο».

Εγώ πρώτος το κάνω για τον εαυτό μου!

Δεν μπορεί κανείς όμως να με μεμφθεί για το ότι πρόδωσα τις αρχές μου και τις δεσμεύσεις μου προς τον λαό.

Γιατί όπως όλοι ξέρουν, τα βρόντηξα αμέσως.

Πέταξα την καρέκλα του υπουργείου, λέγοντας δημοσίως ότι δεν γίνεται καμία επαναδιαπραγμάτευση.

Και έγινα το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα κυβερνητικό στέλεχος που παραιτείται, καταγγέλλοντας - και μάλιστα από μέσα - την πλήρη υποταγή στους δανειστές.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, τονίζω λοιπόν ότι η πάλη με το μνημόνιο είναι μία πολύ σκληρή και σοβαρή υπόθεση.

Και σε αυτή την πάλη δεν περισσεύει κανείς.

Και εκείνοι που εξ αρχής βρέθηκαν απέναντί του, αλλά και όσοι στην πορεία του χρόνου, κατάλαβαν και ακολούθησαν.

Ακόμα και αυτοί που μέχρι και σήμερα δεν έχουν ακόμα κατανοήσει ίσως και εξακολουθούν ενδεχομένως να πιστεύουν ότι κάτι καλύτερο μπορεί να βγει μέσα από τις αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις και θυσίες.

Δεν διακατέχομαι, φίλες και φίλοι, από κανενός είδους εμμονή της «αντιμνημονιακής Ορθοδοξίας», «λίγοι και εκλεκτοί».

Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουν πολλοί.

Για την ακρίβεια, όλοι οι Έλληνες ενωμένοι!

Ότι και αν ψήφισαν μέχρι χθες, όσες φορές και αν γελάστηκαν από τα πυροτεχνήματα και τις υποσχέσεις της μνημονιακής ραδιουργίας…

Για αυτό το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα απάντησε στον Αλ. Τσίπρα στο : «για πρώτη φορά αριστερά» με το σύνθημα - μήνυμα «ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Θέλω να σας πω και κάτι ακόμα:

Όλοι ξέρετε ποια είναι η ιδεολογική μας ταυτότητα.

Ποιοι είμαστε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες.

Επιζητούμε μία ελεύθερη οικονομία με κοινωνικό και κρατικό έλεγχο.

Μία ελεύθερη κοινωνία μέσα στα όρια της ευνομίας.

Και μία ελεύθερη πατρίδα, μέρος μίας Ευρώπης των πατρίδων και των λαών.

Είμαστε Έλληνες, είμαστε Χριστιανοί, είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι.

Είμαστε Δημοκράτες, είμαστε της πατριωτικής και κοινωνικής κεντροδεξιάς.

Και θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν ελεύθερο τρόπο και να έχουν δικαίωμα στην προκοπή.

Και επειδή είμαστε όλα αυτά και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, σεβόμαστε τον ιδεολογικό αντίπαλο.

Και επιπλέον, σήμερα, επιζητούμε να κάνουμε μαζί του μία εθνική συμφωνία χρέους και αγώνα, για να μπορούμε όλοι να είμαστε ελεύθεροι και να δίνουμε, ο καθένας τον αγώνα του από το μετερίζι του, σε ένα ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος.

Και αν αυτά τα επιζητούμε ακόμα και τον ιδεολογικό μου αντίπαλο, πόσο μάλλον τα επιζητούμε σε εσάς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που αισθανόμαστε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά και αυτά που μας χωρίζουν είναι ελάχιστα.

Αυτό σημαίνει, συνεννόηση και συνεργασία. Σημαίνει συστράτευση πολλών, ακόμα και από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, στην κοινή βάση της νέας απελευθέρωσης της πατρίδας. Αυτό προσπαθούμε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα από την αρχή.

Και αυτό θέλουμε να επιτύχουμε, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και προσωπικά του Πάνου Καμμένου για την διαμόρφωση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

Όσοι λένε ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ψεύδονται.

Όπως ψεύδονταν και σε όλα όσα έλεγαν μέχρι τώρα.

Γι’ αυτό και εμείς ενώνουμε τις φωνές μας και απευθύνουμε και πάλι ανοικτή πρόσκληση προς τις ηγεσίες όλων των κομμάτων και πολιτικών φορέων τις ατομικότητες και τις συλλογικότητες που δεν ασπάζονται τον μονόδρομο της τρόικας, να συνδράμουν και να ενισχύσουν το μεγάλο ελληνικό μέτωπο.

Κλείνω εκφράζοντας το πρέπον και μεγάλο ευχαριστώ που οφείλω στον Πάνο Καμμένο για τον ειλικρινή διάλογο και την αποδοχή των αρχών που τέθηκαν ως πλατφόρμα της μεταξύ μας συνεννόησης και συμφωνίας.

Να είσαι βέβαιος, φίλε Πάνο, καθώς και όλες και όλοι εσείς, ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα δώσουμε έναν καθαρό και παθιασμένο αγώνα στο πλευρό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ελπίζω σύντομα, και πολλών άλλων.

Φίλες και φίλοι,

Σε μια εποχή που η δυσπιστία του Ελληνικού λαού απέναντι του πολιτικού συστήματος βρίσκεται στην κορύφωσή της, εμείς, ιδιαίτερα, που είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση, οφείλουμε να είμαστε εξόχως προσεκτικοί, ζυγίζοντας τα λόγια και τις πράξεις μας.

Ακόμα και αν μείζονα πολιτική εξέλιξη μας καλεί να μεταβάλλουμε θέση και άποψη, έχουμε την ανελαστική υποχρέωση να αιτιολογούμε και να τεκμηριώνουμε επαρκώς την επανατοποθέτησή μας.

Ως κήρυκας αυτής της συμπεριφοράς στην πολιτική, οφείλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου επί ενός ζητήματος που τίθεται εκ των πραγμάτων ένεκα της πολιτικής συμμαχίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θα ενταχθεί ο Νικολόπουλος στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ναι ή όχι;

Η απάντηση είναι:

ΝΑΙ, αλλά μετά το πέρας του θέρους, με την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας.

Και τούτο γιατί, αφενός, θέλω να είμαι έντιμος απέναντι των συναδέλφων μου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών, κι αφετέρου, για να μου δοθεί ο χρόνος εκείνος που απαιτείται για να εξηγήσω στον ελληνικό λαό αυτή μου την απόφαση, με τρόπο που δεν θα επιδέχεται παρερμηνειών και αγοραίων πολιτικά συμπερασμάτων, γιατί φίλες και φίλοι, αυτή μου η επιλογή δεν προσδοκά έτσι απλά να επιπροσθέσει έναν ακόμα βουλευτή στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά να αποτελέσει το υπόδειγμα εκείνο που θα ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι αγωνιστές, που αντιτίθενται στη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, συγκροτώντας μια ισχυρή δύναμη πυρός εντός κοινοβουλίου.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Γ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: «Σε αυτή την κοινή προσπάθεια συμμετέχουμε πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες. Χαιρόμαστε πραγματικά που το προσκλητήριο, το κάλεσμα του Πάνου Καμμένου για μία πατριωτική, δημοκρατική συμμαχία αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Όπως λέει μία κινέζικη παροιμία «και το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινάει από ένα πρώτο μικρό βήμα».

Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών θέλω να τονίσω πως ο Γιάννης Δημαράς εξέφρασε την καθαρή μας συμφωνία στην προσπάθεια συγκρότησης ενός ενωτικού αντιμνημονιακού μετώπου με όλες τις συνεπείς αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και πρόσωπα.

Εξάλλου είναι γνωστό πως το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, από την ίδρυσή του τον Απρίλιο του 2011 συναντήθηκε και επιχείρησε να συναντηθεί με πολιτικές δυνάμεις οι οποίες αντιστρατεύονταν την πολιτική του μνημονίου. Σημαντικό σταθμό σε αυτή την πορεία αποτέλεσε το 2012 η προεκλογική συμφωνία για συνεργασία με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, η οποία απέδωσε καρπούς και στηρίζεται σε 14 σημεία συμφωνίας τα οποία έχουν τηρηθεί και για αυτό η συνεργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η συνάντηση περισσότερων δυνάμεων στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας είναι αναγκαία σήμερα παρά ποτέ και σε αυτό θα συμβάλλουμε με συνέπεια.

Απέναντι στη συμμαχία των προθύμων της κυβέρνησης και τα «μαξιλαράκια» του κ. Σαμαρά, αντιτάσσουμε τη συμπαράταξη όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιστέκονται στην πολιτική της διάλυσης της χώρας και της καταστροφής της κοινωνίας, αυτών των δυνάμεων που αντιπαλεύουν την τρόικα. Η ισχύς εν τη ενώσει».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, αυτή η προσπάθεια σύγκλισης των αντιμνημονιακών δυνάμεων περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή περιλαμβάνει μια προοπτική συνεργασίας ή μια προοπτική βελτίωσης κάποιας μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, με βάση ποιες παραμέτρους;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η συμμαχία αυτή δεν περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για μια δημοκρατική και πατριωτική συμμαχία η οποία θα αποτελέσει και ένα μέτωπο, το οποίο με ξεκάθαρες απόψεις πάνω σε αυτά που συμφωνούμε θα αναλάβει τον πιθανό διάλογο για το μέλλον, για έναν κυβερνητικό συνασπισμό. Δεν περιλαμβάνει λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν, γιατί εμείς αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι κυρίως το θέμα της πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας. Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε δύσκολη φάση. Αυτή τη στιγμή έχουμε το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας το οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, το κλείνει με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως απάντησε στη Βουλή ο υπουργός επί των Εξωτερικών, ενώ είναι αυτός ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον ισχυρισμό ότι την ανατρέπει για το θέμα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας που δεν είχε παραδώσει τότε ο Μητσοτάκης. Έχουμε το θέμα του δευτέρου «Σχεδίου Ανάν». Είναι ξεκάθαρο ότι η δική μας συμμαχία δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο να δεχθεί καμία επικύρωση του Σχεδίου Ανάν ΙΙ που μετατρέπει μια αυτόνομη, κυρίαρχη χώρα, όπως την περιέγραψε ο μακαρίτης ο Τάσσος Παπαδόπουλος, σε μια κοινότητα.

Τα θέματα που αφορούν τη Θράκη και για τα οποία δώσαμε μεγάλο αγώνα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Βλέποντας όλα τα κόμματα που στήριξαν άλλου είδους ψηφοδέλτια, να συμπεριλαμβάνουν υποψηφίους οι οποίοι παίρνουν κατευθύνσεις από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Η δική μας λοιπόν συμμαχία έχει στόχο να ενισχύσει τις «κόκκινες γραμμές» των πατριωτικών θεμάτων. Σε άλλα θέματα όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης εμείς δεν συμφωνούμε στο να δοθούν ελληνικές ταυτότητες σε όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να παρθούν τέτοια μέτρα με αναστολή της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, με αναστολή πιθανώς αν χρειαστεί και της Συνθήκης Σένγκεν, προκειμένου να μπορέσει να απελευθερωθεί ο αριθμός αυτός των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, αλλά και επιβαρύνουν τη χώρα με μία πολύ μεγάλη εγκληματικότητα.

Τέτοιου είδους λοιπόν «κόκκινες γραμμές» και άλλες τις οποίες θα τις καθορίσουμε από κοινού θα αποτελέσουν και τις «κόκκινες γραμμές» για τη δική μας πιθανή συμμέτοχη σε μία αυριανή κυβέρνηση. Όταν λοιπόν αυτές θα συνδιαμορφωθούν και σας λέω ότι μιλήσαμε επί πάρα πολλές ώρες με τον κ. Νικολόπουλο και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, όπως για παράδειγμα ο μη διαχωρισμός Εκκλησίας – κράτους αποτελεί προϋπόθεση για εμάς για μια πιθανή συνεργασία. Το θέμα του Τζαμιού ή άλλα θέματα τα οποία για εμάς είναι «κόκκινες γραμμές», αυτά θα διατυπωθούν με μια μεγάλη συναίνεση και μια μεγάλη συμμαχία, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι οι αντιμνημονικές, οι πατριωτικές και οι δημοκρατικές δυνάμεις, όπως εξάλλου συμφωνήσαμε και με τον Γιάννη Δημαρά από την πρώτη στιγμή, θα μπορέσουμε με αυτούς τους όρους να αρχίσουμε να συζητάμε. Αυτό αποτελεί την εγγύηση ότι μία συμμετοχή δεν έχει σαν αντάλλαγμα την καρέκλα, αλλά την ξεκάθαρη θέση σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν εμάς και τις «κόκκινες γραμμές».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα ήθελα να επικεντρωθούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή ακούγονται πολλά. Λέγεται λοιπόν, ότι γύρω στους 26 βουλευτές θα μπορέσει να τους πάρει για να κάνει αυτό που θέλει να κάνει η σημερινή συγκυβέρνηση. Πώς αυτό θα μπορέσετε να το σταματήσετε για να μην γίνει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, δεν συμμετέχουμε σε μαξιλαροπόλεμο, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ούτε είμαστε μαξιλάρια κανενός, ούτε πρόκειται να γίνουμε, ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μαξιλάρια. Ο ελληνικός λαός αποφασίζει ξεκάθαρα στις εκλογές ποιος τον εκπροσωπεί και αυτός που τον εκπροσωπεί οφείλει να είναι έντιμος απέναντι στον ελληνικό λαό. Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ρωτάει πολλές φορές ο δημοσιογράφος τον πολιτικό «Θα ψηφίσεις πρόεδρο Δημοκρατίας;». Η απάντηση είναι ξεκάθαρη ότι εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας για να διευκολύνουμε την παραμονή της κυβέρνησης. Το έκανε ο κ. Παπανδρέου. Να σας θυμίσω πριν από χρόνια το έκανε ο κ. Σαμαράς για να διατηρήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν ήταν στην Πολιτική Άνοιξη.

Η ξεκάθαρη δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ από την πρώτη ημέρα ήταν αυτή, ότι εμείς δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την παραμονή της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ρωτούν καμία φορά «Αν συμβούν ακραία πράγματα και αν υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;». Ε, αν υπάρχει επίθεση κατά της χώρας ή κάποια άλλη διαμορφωμένη τότε κατάσταση, δεν μπορούμε να πούμε ότι σε καιρό πολέμου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ανατρέψουν την κυβέρνηση που εκείνη την ώρα θα αμύνεται, λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά αυτή η απόφασή μας, με τις σημερινές πολιτικές συνθήκες, είναι ότι οπωσδήποτε δεν θα συμπράξουμε στην παραμονή της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα σενάρια τα οποία έρχονται βάζοντας ψευτοδιλήμματα, περιλαμβάνουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν να είναι πρόεδροι της Δημοκρατίας και αναφέρομαι στον Κώστα Καραμανλή, για να είμαστε ανοιχτοί και ξεκάθαροι στα πάντα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε πρόεδρε σε αυτό το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας εάν κάποιοι από τους βουλευτές σας ψηφίσουν παρόλα αυτά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προχωρήσετε σε διαγραφές; Να ρωτήσω επίσης, στη δημιουργία του μεγάλου πατριωτικού μετώπου με τις «κόκκινες γραμμές» τις οποίες θέσατε έχετε κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές με τον Γιώργο Καρατζαφέρη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συναποφασίζουμε. Και αυτό που σας είπα πριν, η απόφαση είναι κοινή όλων των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα συναποφασίσουμε και τότε με τα δεδομένα που θα υπάρχουν. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα δεν πρόκειται να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να παραμείνει η κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα εάν αλλάξουν οι συνθήκες, σας είπα, ακραίες συνθήκες δεν είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή μπορούμε να το συζητήσουμε και να είναι απόλυτο. Εάν είναι οι συνθήκες όπως έχουν σήμερα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημαίνει παράταση της κυβερνητικής θητείας, όχι δεν θα ψηφίσει κανένας.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα του κ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι εκείνος που έφερε στη Βουλή τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ, τον κ. Βορίδη, και τους επικεφαλής του μνημονιακού αγώνα. Οι βουλευτές του κ. Καρατζαφέρη ψήφισαν και το πρώτο μνημόνιο, παραμένουν και στη Νέα Δημοκρατία οι πλέον μεγαλύτεροι υποστηρικτές του μνημονίου, όσον αφορά τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σας λέω ότι όχι δεν περιλαμβάνονται στο προσκλητήριο, διότι δεν περιλαμβάνονται στις δημοκρατικές δυνάμεις κατά τη δική μας άποψη. Χαιρετισμούς ναζιστικούς δεν είχαμε μόνο με τη Χρυσή Αυγή, είχαμε και στο πρώτο συνέδριο του ΛΑΟΣ, είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Συμπληρώθηκαν πριν από μερικές ημέρες δύο χρόνια αυτής της μνημονιακής συγκυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχουμε αποχωρήσεις ξεκάθαρες βουλευτών και πολιτικών και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ και μπράβο και τιμή του πρέπει του κ. Νικολόπουλου που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε τη θέση του και είναι αυτή τη στιγμή στο τόξο το δημοκρατικό, το αντιμνημονιακό, το πατριωτικό. Θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις πολιτικών, βουλευτών κλπ Θα αναφέρω και όνομα, ο Νικήτας ο Κακλαμάνης, μια μορφή επίσης σεβαστή αυτού του χώρου που διεγράφη πρόσφατα από τον Αντώνη Σαμαρά, από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Εσείς πως βλέπετε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος την περίπτωση μιας τέτοιας διεύρυνσης με πρόσωπα που προέρχονται και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθάρισαν μετά τον Ιούνιο του 2012 τη θέση τους και κατήγγειλαν τα μνημόνια και όλη αυτή τη βάρβαρη πολιτική και ανέφερα και όνομα, τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα ήθελα να σας απαντήσω ονομαστικά για συνάδελφους βουλευτές. Το προσκλητήριο αφορά όλους. Είναι ξεκάθαρο ότι όποιοι δέχονται τις αρχές αυτής της προσκλήσεως και της συμφωνίας, διατηρώντας ο καθένας τη δική του αυτονομία, αλλά συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο μέτωπο είναι κάτι το οποίο θα γίνει με ένα διάλογο πολιτικό και μια διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει και προς την μεριά της κεντροδεξιάς που τον πρώτο λόγο τον έχει ο κ. Νικολόπουλος και προς τη μεριά της κεντροαριστεράς, που τον πρώτο λόγο έχουν ο Γιάννης Δημαράς και το Άρμα Πολιτών.

Βεβαίως και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνομιλούμε με αρκετούς συναδέλφους. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να λείψει κανείς από αυτό το μεγάλο προσκλητήριο, είτε βρίσκεται εντός Βουλής, είτε βρίσκεται εκτός Βουλής, με την προϋπόθεση ότι είναι σαφείς, σαφέστατες οι θέσεις σε σχέση με την πολιτική της τρόικας, της αποδοχής των πατριωτικών και δημοκρατικών θέσεων που έχουμε βάλει για να ξεκινήσουμε το διάλογο.

Δεν θα σας πω λοιπόν ονόματα. Μπορεί και πριν από το Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να υπάρχουν και άλλα ονόματα, μακάρι να είμαστε πιο πολλοί από αυτούς που φαντάζεστε και εσείς και εμείς.

Να ξεκαθαρίσω όμως κάτι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εντός του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δηλαδή ως μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι δεν πρόκειται στο ιερό, θα μου επιτρέψετε να το πούμε, να δεχθούμε κανένα που ψήφισε μνημόνιο. Συνεργασία όμως στο ευρύτερο πλαίσιο της συμμαχίας, από όλους τους χώρους και της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς και του πατριωτικού χώρου και της δεξιάς και της αριστεράς θα πω εγώ, είναι καλοδεχούμενοι όλοι, έχοντας όμως τη δημοκρατική και την πατριωτική συνέπεια που είπαμε.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, πριν από λίγο ο κ. Νικολόπουλος μίλησε για μια ειδικού σκοπού συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες ημέρες απεύθυνε ένα προσκλητήριο σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της Χρυσής Αυγής για ένα κοινό μέτωπο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σήμερα έχει στις 17:00 και μια ανάλογη εκδήλωση στο «Τιτάνια», εσείς θα συμμετέχετε;


Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ απεδέχθη τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη ΔΕΗ. Εμείς ήμασταν εκείνοι που μέσα στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα περιγράφουμε ότι η ενέργεια αποτελεί εθνική πολιτική και δεν αποτελεί δυνατότητα ιδιωτικής εκμετάλλευσης. 
Βεβαίως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να σας πούμε ότι εμείς ανταποκρινόμαστε σε οποιοδήποτε παλλαϊκό κάλεσμα που έχει να κάνει με την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, γιατί τέτοιο θέμα είναι, δεν είναι προστασία των συνδικαλιστών το θέμα της ΔΕΗ, είναι προστασίας των φυσικών πόρων, είναι προστασίας της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και προστασίας της περιουσίας της χώρας. Θα σας πω ότι αυτή τη στιγμή η αξία ενός ορυχείου που βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία είναι δεκαπλάσια της αξίας του συνόλου των μετοχών των ΔΕΗ. 
Αλλά πέραν του θέματος του οικονομικού υπάρχει και το θέμα της πολιτικής. Λέμε «όχι» στην παράδοση της ενέργειας, των φυσικών πόρων, του νερού, όπως επίσης λέμε «όχι» στην παράδοση στους δανειστές και ως εγγύηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. 
Από εμάς θα είναι το απόγευμα η βουλευτής η κ. Ραχήλ Μακρή ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Βέβαια θέλω να πω και κάτι δημόσια. Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκρίνονταν στις δικές μας προσκλήσεις όταν τις κάναμε. Γιατί όταν φέραμε το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπανδρέου δεν υπέγραψε και εδώ θα σας πω ότι υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις στο συρτάρι του κ. Μεϊμαράκη, του προέδρου της Βουλής, για αξιόποινα αδικήματα υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Εμείς είμαστε αυτή τη στιγμή δεκατέσσερις, δεν είμαστε τριάντα, ζητάμε από το ΣΥΡΙΖΑ δημόσια-εμείς θα πάμε σήμερα-να έρθει και ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει εξεταστικές επιτροπές για εκκρεμότητες ποινικές κατά προηγούμενων κυβερνήσεων που βρίσκονται στο συρτάρι του προέδρου της Δημοκρατίας. 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Να ευχαριστήσω καταρχήν για την παρουσίαση και της δικής μας πρωτοβουλίας που κάναμε την περασμένη Κυριακή αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου να αναλάβει το «Χωνί» μια πρωτοβουλία διαλόγου, διότι αυτό είναι απόλυτα μέσα στην πρώτη προτεραιότητα που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η εφημερίδα περίπου εδώ και δυόμισι χρόνια, έχουμε πει σχηματικά το «ενωθείτε ρε». Νομίζω ότι το είπαν πολύ καλά και ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Νικολόπουλος και ο κ. Αβραμίδης ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τη χώρα να κυβερνιέται από μια μειοψηφία. Η ερώτηση που θέλει να κάνει το «Χωνί» είναι το ποια είναι τα 1,2,3 βασικά πράγματα που θα θέσουμε σε όλη αυτή την κουβέντα, ώστε να ενωθούν όλο και περισσότεροι μαζί μας; 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή από την οποία συμφωνήσαμε στα 14 σημεία με το Άρμα Πολιτών, αλλά και με τα κινήματα της πλατείας, ένα κείμενο, η ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Είναι σαφέστατη και από αυτή δεν πρόκειται να φύγουμε ποτέ. 
Τα χαρακτηριστικά τα οποία νομίζω ότι είναι απαραίτητα για να αρχίσουμε τον διάλογο είναι καταρχήν ότι συμφωνούμε πως πρέπει άμεσα να επανέλθει η εθνική κυριαρχία της χώρας στα χέρια των Ελλήνων, των νόμιμα εκλεγμένων κυβερνήσεων που επιλέγει ο ελληνικός λαός. Δεν διανοούμεθα να δέχεται Έλληνας εκλεγμένος πολιτικός την ύπαρξη επιτρόπου στα υπουργεία. Αυτό είναι παράδοση εθνικής κυριαρχίας. Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να λέγεται από τον πρόεδρο του γερμανικού επιμελητηρίου ότι ζήτησε να παρέμβει, ώστε να παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να του επιτρέψει να νομοθετήσει. Αυτό είναι και κατάλυση της νομοθετικής εξουσίας. 
Δεν επιτρέπεται με τίποτα να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να καλούνται δικαστές στο γραφείο του προέδρου του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αλλάξουν τις αποφάσεις τους. Αυτό είναι κατάργηση της δικαστικής εξουσίας . Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ψήφιση, εκ των υστέρων, μετά από 40 μέρες, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα με αλλαγές και η κατάργηση της νομοθετικής εργασίας. Αυτό είναι κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. 
Οι αρχές λοιπόν της επαναφοράς των διατάξεων του ισχύοντος Συντάγματος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας είναι το πρώτο. Το δεύτερο θέμα για την πατριωτική συμμαχία είναι η ξεκάθαρη θέση στα εθνικά θέματα, Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, Θράκη, Κυπριακό. Θα σας πω ένα παράδειγμα, συμφωνούμε με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο δόγμα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος. Θα μπορούσαμε και λέμε και ονόματα όχι απλά να συνομιλήσουμε σε αυτά που λέγαμε εδώ και 20 χρόνια, τα οποία επιβεβαιώνονται τώρα, να βρεθούμε μαζί, να είναι μαζί ο Νικολόπουλος που είναι κεντροδεξιός και ο Χαραλαμπίδης που είναι κεντροαριστερός και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που είμαστε και κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί και κεντρώοι. 
Αυτό είναι το πατριωτικό χαρακτηριστικό το οποίο αποτελεί προϋπόθεση και βεβαίως το θέμα που έχει να κάνει με τον δανεισμό της χώρας το επαχθές και το επονείδιστο του χρέους και η κατάλυση της προστασίας της περιουσίας, ιδιωτικής και δημόσιας. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για δήμευση περιουσιών, οι περιουσίες τείνουν να δημεύονται με τις νέες φορολογικές δηλώσεις που θα πάρει κάθε Έλληνας στα χέρια του δεν μπορεί να πληρώσει και να προστατέψει την περιουσία του και την οικία του. Δεν μπορεί να μπαίνουν παραβιάζοντας τους νόμους οι εισπρακτικές εταιρίες και οι τράπεζες στα σπίτια των Ελλήνων. 
Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένας δημοσιογραφικός οργανισμός 90 εκατομμύρια ευρώ χωρίς αντίκρισμα, δάνειο από την τράπεζα και διαφημίσεις και την ίδια στιγμή να κλείνει μια επιχείρηση και να χάνει 30.000 ευρώ και να απολύονται δέκα άνθρωποι γιατί η ίδια τράπεζα, ενώ ο άλλος έχει εγγύηση, δεν του δίνει πέντε χιλιάδες ευρώ. Αυτά όλα τα περιγράφουμε στις ιδρυτικές μας διακηρύξεις και στις αρχές μας και νομίζω ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να συμφωνήσουμε και βεβαίως εάν υπάρχουν και άλλες προτάσεις θα μπουν στο τραπέζι και θα τις συζητήσουμε. 
Η πολιτική θα γίνει με ανοιχτό και δημόσιο διάλογο. Κάτω από το τραπέζι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, ούτε μεταγραφές ούτε προσχωρήσεις όλα θα γίνουν δημοκρατικά ανοιχτά και δημόσια και μάλιστα ο ελληνικός λαός ο οποίος θα αποφασίσει αν μας θέλει ή αν επιθυμεί να βρίσκεται ο επίτροπος στο υπουργείο, ο οποίος θα του στέλνει στο σπίτι του την εισπρακτική εταιρία για να κατασχέσει το σπίτι του για τον φόρο που δεν μπορεί να πληρώσει και να του επιβληθεί ως κεφαλικός φόρος και όχι ως φόρος εισοδήματος κατά παράβαση του Συντάγματος και των ευρωπαϊκών συνθηκών 
Θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις. Σήμερα είναι η μέρα κατά των ναρκωτικών. Θέλω να πω ότι είναι μια σημαντική μέρα σήμερα και να δώσω κουράγιο σε αυτά τα παιδιά που προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά και να συγχαρώ αυτούς οι οποίοι βγήκαν από τα ναρκωτικά και να κάνουμε όλοι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην ξαναμπεί ποτέ κανείς στα ναρκωτικά και ιδίως τα νέα παιδιά. 
Τα ναρκωτικά σημαίνουν θάνατο και τα ναρκωτικά είναι ένα όπλο το οποίο το χρησιμοποιούν και εχθροί μας για να διαλύσουν αυτή την χώρα. Μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι έμποροι ναρκωτικών που ξεκίνησαν την εισαγωγή στη χώρα ήταν ο Σαίτ Σαμπάν και ο Χουσεΐνογλου πρώην στρατοχωροφύλακες της Τουρκίας. Κάθε χρόνο μια κωμόπολη βγαίνει εκτός μαχίμου υπηρεσίας και το δεύτερο το οποίο θα ήθελα να διευκρινίσω είναι ότι παραδίδεται η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στην τράπεζα της Ελλάδος. 
Είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό και εδώ είναι ένα άλλο πραξικόπημα το οποίο επιτελείται παραδίδεται δηλαδή από το κράτος η διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων στην τράπεζα της Ελλάδος μια τράπεζα τη οποία έχουμε στο πρόγραμμα μας ότι από την πρώτη μέρα πρέπει να κρατικοποιηθεί για να βοηθηθεί η οικονομία της χώρας. Αυτό έχει να κάνει και με τους συνταξιούχους οι οποίοι πολλοί παρασύρθηκαν στις τελευταίες εκλογές ακόμα μια φορά. Πρέπει να ξέρουν ότι από την 1-1-2015 η σύνταξη τους θα είναι δέκα ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας. Αυτό και μόνο γιατί αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν τα περιθώρια για να πιστέψουν για μια ακόμα φορά σε ένα ακόμα ψέμα της συγκυβέρνησης. 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας εδώ. Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου