Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


Δελτίο τύπου 11/07/2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


«Σήμερα ήταν μια πολύ σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία και για το Κοινοβούλιο, 51 βουλευτές του Θερινού Τμήματος, 51 βουλευτές δηλαδή της συμπολίτευσης αποφάσισαν για 139 βουλευτές που υπέγραψαν το αίτημα για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ».

Ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν αφορά μόνο τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού. Ουσιαστικά παραδίδεται μαζί με το 30% της ΔΕΗ που αποτελεί μια αξία χωρίς τους λιγνίτες, της τάξεως των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ για ένα δισεκατομμύριο και ο ορυκτός πλούτος του λιγνίτη, του μαύρου χρυσού της Ελλάδος, που αντιπροσωπεύει μόνο και μόνο σε σημερινή τιμή λιγνίτη 200 δις ευρώ.

Εάν δε, είχε εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία μετατροπής λιγνίτη σε πετρέλαιο ντίζελ, μιλάμε για 588 δις ευρώ για το σύνολο της ΔΕΗ, δηλαδή 200 δισεκατομμύρια λιγνίτη, δίνονται για ένα δις ευρώ και βεβαίως παραδίδεται η ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Αυτό το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, λυπάμαι που το δέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής και το προεδρείο της Βουλής και υπάκουσε στις εντολές των δανειστών και της κυβέρνησης.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιμείνουμε. Εμείς όπως είδατε δεν βάλαμε προϋποθέσεις όσον αφορά τις λίστες, ας προσμετρηθούν όπου θέλουν οι δικές μας υπογραφές, είναι ξεκάθαρο όμως ότι το σύνολο των υπογραφών ξεπερνούσε τις 120.

Πέραν αυτού σήμερα καταθέσαμε μια ερώτηση με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε σχέση με τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά για το θέμα της παραποίησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την παράνομη είσοδο της Ελλάδος στον Μηχανισμό Στήριξης.

Εκεί μπορούμε να στηρίξουμε και την έξοδο της Ελλάδος από το Μηχανισμό Στήριξης. Εκείνοι που παραποίησαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας για να δείξουν το έλλειμμα υπερδιογκωμένο προκείμενου να μπει στο Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή η κυβέρνηση Παπανδρέου, ο υπόδικος Παπακωνσταντίνου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, τελούν υπό την προστασία της κυβέρνησης κόντρα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Εδώ πλέον εγείρεται ξεκάθαρα το θέμα εάν ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να καλύπτει με αντάλλαγμα την εξουσία την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και τους υπολοίπους από τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ οι οποίοι έκαναν ένα έγκλημα σε βάρος της χώρας, ή θα προχωρήσει σε σύσταση της μιας και μόνης εξεταστικής όπως είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και όπως είχε λάβει τη λαϊκή εντολή τον Ιούνιο του 2012.

Εγώ καλώ και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως εκείνους που διετέλεσαν υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, να συμπαραταχθούν μαζί μας και να μη συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά ο οποίος ξεκάθαρα αντί να στηρίξει την κυβέρνηση στην οποία ήταν μέλος, στηρίζει την πολιτική Στουρνάρα, την πολιτική Γεωργίου και την πολιτική των δανειστών.

Δεν έχουμε την κοινοβουλευτική δύναμη να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για εξεταστική επιτροπή, όμως η πρόταση για την εξεταστική επιτροπή θα είναι στη διάθεση εκείνων των βουλευτών που θα βάλουν πάνω από τις εντολές της τρόικας την αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία της χώρας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε όταν λέτε ότι θα επιμείνετε για το δημοψήφισμα, θα πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες, ενδεχομένως να δείτε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ένα θεσμικό ρόλο και δεν νομίζω ότι αξίζει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο τέλος αυτής της θητείας, να νομιμοποιήσει με την υπογραφή του μια παράνομη συμφωνία η οποία έγινε τραβώντας στα άκρα τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοώντας το άρθρο 44 παράγραφος 2 του Συντάγματος και αγνοώντας αν θέλετε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Σήμερα μας κυβερνά ένα 30% του ελληνικού λαού, μας κυβερνά μια κυβέρνηση όπου ο κ. Σαμαράς παραμένει πρωθυπουργός γιατί δεν στέλνει τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και όλους εκείνους που διέπραξαν εγκλήματα, στη Δικαιοσύνη.

Γιατί καλύπτει εκείνους που από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν πάρει δισεκατομμύρια από τον ελληνικό λαό χωρίς πότε να φορολογηθούν.

Γιατί δεν άνοιξαν ποτέ οι λίστες που είχε βρει ο κ. Βενιζέλος με τα λεφτά στο εξωτερικό που δεν πέρασαν ποτέ από τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Μια κυβέρνηση συγκάλυψης, μια κυβέρνηση που ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει να την στηρίζει γιατί δεν γίνεται εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, μια κυβέρνηση που στηρίζεται πάνω στα σκάνδαλα, στη διαφθορά και την απαξίωση του ελληνικού λαού και της μεσαίας τάξης της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου