Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Πρόεδρε καλημέρα.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα κ. Ευαγγελάτο. Καλημέρα και στους ακροατές σας.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ξεκινάω από την υπόθεση Καρατζαφέρη, γιατί εσείς είχατε θέσει το θέμα στη Βουλή. Πείτε μας λίγο τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, ποια είναι η δική σας εκτίμηση και μάλιστα τι γίνεται με την καταγγελία που έχει κάνει η δική σας βουλευτής, η κ. Χρυσοβελώνη, για τρίτη off shore του κ. Καρατζαφέρη;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ είχα θέσει το θέμα στη Βουλή από το 2010. Επανειλημμένα είχε τεθεί το θέμα την περίοδο 2004-2007 που είχα την ευθύνη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, γιατί ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ πίεζαν συνεχώς για συγκεκριμένες υποθέσεις προς τους υπουργούς Άμυνας, ιδίως για την παραλαβή των υποβρυχίων.



Οι πιέσεις αυτές ήταν προς τον τότε υπουργό κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και προς τον κ. Μεϊμαράκη. Οι ερωτήσεις της στενής ηγετικής ομάδας του κ. Καρατζαφέρη, της σημερινής ηγετικής ομάδας του κ. Σαμαρά, ήταν προς την κατεύθυνση και της παραλαβής των Surer Puma, των υποβρυχίων, του «Παπανικολής» και των υπολοίπων.



Εγώ το έθεσα λοιπόν στην Ολομέλεια, αλλά και στις επιτροπές της Βουλής τότε, γιατί μύριζε άσχημα αυτή η κατάσταση. Θα σας πω όμως και κάτι άλλο. Υπήρχαν συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι, όπως η μακαρίτισσα η Αριστέα Μπουγάτσου, η οποία αρθρογραφώντας για τέτοιου είδους υποθέσεις εξοπλιστικών και αναφερόμενη σε τέτοιου είδους πιέσεις, μιλώντας για εταιρείες και συγκεκριμένους λογαριασμούς, αποπέμφθηκε δύο φορές από εφημερίδες.



Έφυγε από τη ζωή, αλλά τα κείμενά της υπάρχουν, όπως υπάρχουν στις δικογραφίες, αλλά και σε άλλες δικογραφίες - στη δικογραφία της Siemens, στη δικογραφία των CDS - εταιρείες οι οποίες ουδέποτε αξιολογήθηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη. Υπάρχουν τεράστια ποσά στη λίστα Λαγκάρντ, σε περίεργους ανθρώπους, που δεν είχαν ποτέ καμία επαγγελματική δραστηριότητα και αυτή η λίστα παραμένει στα συρτάρια του ΣΔΟΕ.



Όλες αυτές οι υποθέσεις δείχνουν ότι υπήρχε και διακίνηση χρήματος, αλλά υπήρχε συγκάλυψη και υπάρχει συγκάλυψη. Ελπίζω από τους τροφοδότες λογαριασμούς να βρεθούν και τα υπόλοιπα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης παίρνει ποσά της τάξεως των δύο ή των 20 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθεια, τι έχει γίνει σε άλλα επίπεδα.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Να υποθέσω κ. Καμμένο ότι εσείς είστε πεπεισμένος ότι υπάρχει ροή χρήματος προς τον κ. Καρατζαφέρη από αυτά που λέτε, ροή χρήματος μίζας εννοώ;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να είμαι πεπεισμένος εάν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν ποσά τα οποία έχουν διακινηθεί. Η διακίνηση των ποσών γίνεται από λογαριασμούς, από ό,τι φαίνεται από τη δικογραφία που γνωρίζουμε μέχρι τώρα και από ό,τι έχω ενημερωθεί από την Επιτροπή που συνεδρίασε χθες, από πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στα εξοπλιστικά εν είδει αντιπροσώπων. Μου φαίνεται περίεργο να είναι για άλλου είδους υποθέσεις, δηλαδή όταν έχεις συναλλαγές με ένα κρεοπωλείο, κρέας θα αγοράζεις, όταν έχεις συναλλαγές με εμπόρους όπλων, δεν νομίζω ότι το κάνεις γιατί παίξατε χαρτιά και έχασαν.



Η κ. Χρυσοβελώνη έκανε μία ανακάλυψη, ψάχνοντας τα αρχεία των εταιρειών στη Μεγάλη Βρετανία. Να σας πω λοιπόν ότι αυτήν την ανακάλυψη θα έπρεπε να την έχουν κάνει οι ορκωτοί λογιστές πολύ πιο πριν. Αν κανείς ζητήσει από ανοικτά αρχεία-εννοώ τα επιμελητήρια- τα μητρώα επιχειρήσεων, με πρόσωπα, θα βρει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.



Έτσι βρήκα την εταιρεία του Αντρίκου Παπανδρέου στην Ελβετία, η οποία είναι στην ίδια διεύθυνση, στον ίδιο δικηγόρο, με τις εταιρείες των προσώπων που εμπλέκονται με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που εξετάζει σήμερα η Δικαιοσύνη. Και εκεί όμως θα σας πω ότι δεν έχουν ανοίξει οι εταιρείες αυτές. Εάν δεν προχωρήσουμε σε πλήρη αποκάλυψη των διαδρομών του μαύρου χρήματος, δεν πρόκειται ποτέ να καθαρίσει η ελληνική πολιτική σκηνή. Θα υπάρχουν κάποιοι που τους κρατούν «με τη γίδα στην πλάτη», θα τους εκβιάζουν και θα υπογράφουν μνημόνια και συμφωνίες με δανειστές. Αυτή είναι η αλήθεια.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Έλεγα και νωρίτερα ότι η υπόθεση της έρευνας που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι πληρώθηκαν και με 800.000 ευρώ από την ελληνική Βουλή, είναι διάτρητη και νομίζω ότι πρέπει να δώσουν λόγο, ενδεχομένως και στη Δικαιοσύνη οι άνθρωποι αυτοί, γιατί για παράδειγμα την «Catalina», την εταιρεία του κ. Καρατζαφέρη, για την οποία ελέγχεται, που την είχε δηλώσει σε δύο πόθεν έσχες και στα υπόλοιπα όχι, θα μπορούσε να τη βρει και ένα μικρό παιδί, δεν χρειάζεται λογιστής και μεγάλη εταιρεία για να το βρει. Είναι προφανές λοιπόν ότι ο έλεγχος δεν έγινε με το σωστό τρόπο, δεν εντοπίστηκαν από εκείνον τον έλεγχο.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το θέμα είναι κ. Ευαγγελάτο και τι εντολή δόθηκε σε αυτούς τους λογιστές. Αν θυμάστε, εγώ έκανα μια δήλωση πριν από έξι μήνες και ζήτησα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών που έχουν περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια. Δεν το έκανα τυχαίως αυτό, διότι εδώ έχουμε πλέον υλικό να συγκρίνουμε. Έχουμε τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα του Λουξεμβούργου, έχουμε χρήματα τα οποία διακινήθηκαν σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κάνει ποτέ δουλειές. Και βλέπετε ότι τέτοιου είδους πρόσωπα, παρότι ελέγχονται παραμένουν στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας.



Ο κ. Σαμαράς έχει δίπλα του τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ με ένα ποσό της τάξεως των πέντε εκατομμυρίων ευρώ στο δικό του λογαριασμό και των συγγενικών του προσώπων. Δεν ξέρω τι ποσό είναι αυτό, αλλά πάντως είναι ένα ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται από ότι φαίνεται από τις δηλώσεις που έχει κάνει. Τι έγινε για αυτό; Τίποτα δεν έγινε, ίσα - ίσα προαλείφεται να πάρει και υψηλότερη θέση στην κυβέρνηση.



Όταν λοιπόν έχουμε τέτοιου είδους παραδείγματα και βλέπουμε ότι εκεί υπάρχει ομερτά, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων να μην θίγει ο ένας τους συνεργάτες του άλλου, αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται και φοβάμαι πολύ ότι εδώ είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας. Διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν πηγαίνει να συνομιλήσει ένας πολιτικός στο εξωτερικό-και οι υπηρεσίες στο εξωτερικό δουλεύουν- η Γερμανία, η οποία αυτή τη στιγμή κρατάει τον Χριστοφοράκο και δεν τον δίνει στην Ελλάδα, γνωρίζει καλά ποιους πολιτικούς πλήρωναν ο Χριστοφοράκος και η Siemens. Όταν πάνε αυτοί οι πολιτικοί και τους κρατούν με φωτογραφίες με τη «γίδα στην πλάτη», δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για τα εθνικά δίκαια της χώρας.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Έρχομαι τώρα στα υπόλοιπα πολιτικά και ξεκινάω από μία δήλωση που έκανε ο κ. Μητρόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει αυτοδυναμία, γιατί αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με μνημονιακές δυνάμεις και να υπηρετήσει μνημονιακές πολιτικές». Αποδοκιμάστηκε από συναδέλφους του, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην ουσία η δήλωσή του μοιάζει να προεξοφλεί ότι το δικό σας κόμμα δεν θα είναι στη Βουλή κ. Καμμένο.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και επειδή το είπε ο κ. Μητρόπουλος σημαίνει κάτι; Ο κ. Μητρόπουλος είναι ένας πολιτικός ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη άποψη, μπορεί να προεξοφλεί ότι θέλει. Εδώ δεν είναι υποθέσεις εργατικού δικαίου, εδώ είναι υποθέσεις του ελληνικού λαού. Από εκεί και πέρα εμείς για να συνεργαστούμε έχουμε βάλει «κόκκινες γραμμές» και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μπορεί να μην αρέσουν στον κ. Μητρόπουλο αυτές οι προϋποθέσεις. Βλέπω ότι υπάρχουν εξελίξεις σε σχέση και με άλλα κόμματα, κάτι που περνάει στα ψιλά και δεν το πολυδιαφημίζουν.



Υπάρχει ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αναρτήθηκε στο «Πρώτο Θέμα» στο οποίο ο κ. Τσακιράκης, στενός συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, αναφέρεται και μιλάει για τις αλλαγές στο Σύνταγμα και λέει παραδείγματος χάριν να καταργηθεί η παράγραφος 3 που αναφέρεται στο έθνος. Υπάρχει πρόταση από το Ποτάμι να καταργηθεί η σύνδεση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία, να απαλειφθεί από το Σύνταγμα. Αυτά όλα, οι προτάσεις της παγκοσμιοποίησης έχουν και ορισμένους θιασώτες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν αυτοί επιμένουν σε αυτού του είδους τις απόψεις, δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς, στα εθνικά θέματα, στα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία, στα θέματα της εθνικής κυριαρχίας που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη του έθνους - κράτους είμαστε απόλυτοι. Έχουμε «κόκκινες γραμμές» και δεν θα κάνουμε πίσω. Φυσικό είναι σε κάποιους να μην αρέσει.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Έρχομαι στα δικά σας εσωκομματικά τώρα, υπάρχει η περίπτωση Μελά και το γενικότερο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι ακριβώς έχει συμβεί με τον κ. Μελά;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Μελάς συμμετείχε επανειλημμένως σε όλες τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ομόφωνα αποφάσισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να διευκολύνουμε την κυβέρνηση. Είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του σε σχέση με την πιθανή υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει, είναι πασίγνωστο αυτό, ότι δεν θα είναι υποψήφιος, πριν από τις εκλογές τουλάχιστον και το θέμα έχει λήξει εκεί. Από εκεί και πέρα είδα δηλώσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι ξεκάθαρο ότι εάν κάποιος από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αποφασίσει να παραβιάσει την ομόφωνη απόφαση που έχει λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν ανήκει και στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Ο κ. Μελάς όμως, δεν έχει κάνει τέτοιες διευκρινήσεις, τουλάχιστον επίσημα σε εμάς. Από εκεί και πέρα θέλω να θυμίσω και κάτι άλλο. Χθες οι ανεξάρτητοι βουλευτές είχαν μια σύσκεψη. Είδαμε λοιπόν ότι αρκετοί από αυτούς που έφυγαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θεωρία λοιπόν των «μαξιλαριών» του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνεται και φαίνεται ότι τελικά αυτοί που αποχώρησαν είναι διότι τα είχαν βρει με τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Υπάρχει ένα κλίμα, θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Νομίζω ότι έχουμε λίγο χρόνο, αλλά μεγάλο πολιτικό διάστημα μέχρι να φτάσουμε εκεί, υπάρχει η αξιολόγηση, όποια νέα συμφωνία, αν επιτευχθεί ποτέ, έως τους «180», αλλά ψάχνουμε όλοι αυτές τις οριζόντιες που διαμορφώνονται ενόψει της προεδρικής εκλογής. Αισθάνεστε ότι η περίπτωση Μελά είναι η μοναδική στο κόμμα σας ή ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλοι βουλευτές, γιατί ο κ. Μελάς να μην κρυβόμαστε κ. Πρόεδρε το ξέρετε, δημοσιογραφικά η αίσθηση από τις τοποθετήσεις του, που δεν ήταν μια, ήταν περισσότερες χθες και προχθές είναι ότι θα ψηφίσει.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Ευαγγελάτο έχω δει τα πάντα. Έχω δει βουλευτές να ορκίζονται και να βάζουν να ορκίζονται τους άλλους συναδέλφους τους και την επόμενη ημέρα να αλλάζουν στάση. Έχω δει το ΣΔΟΕ να πηγαίνει σε βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να τους κατάσχει τους λογαριασμούς, να τους κάνει και άδικες, αν θέλετε, επιθέσεις και σε λίγες ημέρες να αποχωρούν χωρίς πολιτική αιτία από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Έχω δει εκβιασμούς οι οποίοι είναι εμφανείς και αφανείς. Ό,τι μέσα και να χρησιμοποιήσουν, όσοι και να μείνουμε, θα μείνουμε σταθεροί σε αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κωλοτούμπα δεν πρόκειται να κάνουμε. Εάν μέσω της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε το ΄65, των αποστασιών, των εξαγορών, των εκβιασμών, καταφέρουν να πάρουν κάποιους βουλευτές, αυτό θα είναι κατά παράβαση της Δημοκρατίας και του δικαίου.



Ο ελληνικός λαός έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς πολίτες και όχι επαγγελματίες της πολιτικής, να γίνουν βουλευτές ψηφίζοντας τους. Δεν έχουν δικαίωμα να γίνουν βρώμικα «μαξιλάρια» του συστήματος. Έχουν την υποχρέωση είτε τη λαϊκή εντολή την οποία έλαβαν να την φέρουν εις πέρας, είτε να κάνουν κάτι πιο έντιμο, να παραιτηθούν.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Όταν ξεκίνησε το κόμμα σας λέγατε ότι δεν θα κάνετε διαγραφές ότι δεν υπάρχει πειθαρχικό και ότι οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να πράττουν κατά συνείδηση. Τώρα το ανατρέπετε αυτό. Είπατε χθες ότι θα τον «αποκεφαλίσετε» τον κ. Μελά.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εκτός από εκεί που παραβιάζεται η ιδρυτική μας διακήρυξη. Το θέμα της διευκόλυνσης της μνημονιακής κυβέρνησης περιλαμβάνεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να παραβιάσουμε ή αποτελεί θέμα της κατά συνείδησης ψήφου. Κατά συνείδηση ψήφισαν πολλές φορές και το «κατά συνείδηση» θα το προστατεύσω μέχρι τελευταίας ευκαιρίας να ψηφίσουν οι βουλευτές και θέλω να ψηφίσουν κατά συνείδηση όπως και εγώ πάντα ψήφιζα κατά συνείδηση. Είναι άλλο η ψήφος κατά συνείδηση και άλλο η παραβίαση που σας ανέφερα προηγουμένως.



Κ. Ευαγγελάτο με έναν άνθρωπο που έχω συγκρουστεί πολλές φορές, με τον ίδιο αλλά και με τον πατέρα του, ως εκδότη βέβαια, τον κ. Ψυχάρη, έχουμε τεράστιες διαφορές και ποτέ δεν θα λυθούν, είμαστε συνέχεια στα δικαστήρια. Οφείλω όμως να πω ότι είχε μια πολύ πιο έντιμη στάση από άλλους, διαφώνησε, παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα του. Είναι μια πράξη που θα έπρεπε να την έχουν σκεφθεί και άλλοι, διότι ξέρετε κάτι, από τη μια πλευρά ο ελληνικός λαός λέει για τα 170 χιλιάρικα που θα πάρει κάποιος για να παραμείνει στη θέση του ακόμα δύο χρόνια πουλάει τις αρχές του και τις ιδέες του; Είναι μόνο αυτά ή ισχύει και κάτι άλλο;



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Στην περίπτωση του κ .Μελά εκτιμάτε ότι είναι ζήτημα συνείδησης αυτό που λέει ο ίδιος ότι η οικονομία, η χώρα μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο ή είναι λόγω πιέσεων και συναλλαγής το ότι μεταβάλει την στάση του;



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μπορώ να το ξέρω καταρχήν αν έχει μεταβάλει τη στάση του. Εμάς άλλα μας έχει πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η δέσμευσή του για ομόφωνη απόφαση για μη διευκόλυνση της συγκυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι δέσμευση την οποία πήρε δημόσια. Τώρα το τι θα γίνει, θα φανεί στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να καταδικάσω τον κ. Μελά εάν δεν δω τι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ωστόσο, καταγράφουμε δημόσια μια επαμφοτερίζουσα προσέγγιση της κατάσταση αυτής.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε η αλήθεια είναι ότι πιέζεται περίεργα, πιέζεται από δημοσιογράφους και τον έχουν φέρει πολλές φορές με το τσιγκέλι να του βγάλουν μια φράση. Αυτός θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Έχουμε ένα συνέδριο το Σαββατοκύριακο, μπορεί να έρθει να μιλήσει στο συνέδριο εάν έχει μια διαφορετική άποψη, αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ανεξάρτητα τι θα κάνει ο κ. Μελάς και ο οποιοσδήποτε κ. Μελάς. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται να αλλάξουμε θέση.



Εμείς έχουμε σταθερές απόψεις, έχουμε κρατήσει αυτά τα χρόνια που είμαστε στην Βουλή, κλείνουμε περίπου δύο χρόνια, μια σταθερή πορεία, δεν έχουμε κάνει καμία κωλοτούμπα, είμαστε αξιόπιστοι και θα παραμείνουμε αξιόπιστοι απέναντι στον ελληνικό λαό και εμείς την λαϊκή εντολή την οποία λάβαμε θα την φέρουμε εις πέρας. Εγώ θέλω να ζητήσω και από τους βουλευτές που έφυγαν από εμάς να αντιληφθούν ότι ανεξάρτητα εάν διαχώρισαν την θέση τους από εμάς δεν έχουν δικαίωμα με την ψήφο τους να πάνε δίπλα στη συγκυβέρνηση των μνημονίων και της γερμανικής επικυριαρχίας. Πρέπει είτε να παραδώσουν την έδρα τους να παραιτηθούν ή να γυρίσουν και να στηρίξουν την πολιτική αυτή για την οποία έλαβαν την λαϊκή εντολή.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ και θέλω να σας πω ότι στο συνέδριο είναι χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε κα εσάς και τους ακροατές σας. Είναι πολλά τα κινήματα που έρχονται κοντά μας στο προσκλητήριο για ένα μεγάλο παλλαϊκό, πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο, έχουν ανταποκριθεί κινήματα και πολίτες. Θα δείτε ότι υπάρχουν μηνύματα από το εξωτερικό, από τον Νότο ιδιαίτερα πάρα πολύ σημαντικά. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πλέον σε συνεργασία με τις δυνάμεις που συνεργαζόμαστε, με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά - και επειδή έχουν γραφτεί και ορισμένα πράγματα σας λέω ότι ο Γιάννης Δημαράς θα είναι στο συνέδριο - με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, τα κινήματα των πολιτών που ήταν μέχρι τώρα μαζί μας, αλλά και αυτούς που έρχονται, θα γίνει ένα μεγάλο μέτωπο πατριωτικό και δημοκρατικό που θα παίξει ρόλο στον τόπο.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Θα το παρακολουθήσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.



Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ. Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου