Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ @PanosKammenos ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Δελτίο τύπου 25/11/2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε καλημέρα. Είστε καλά;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είμαι καλά μετά από ένα Συνέδριο το Σαββατοκύριακο που πήγε πολύ καλά. Είναι σημαντικό ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας πατριωτικά και δημοκρατικά κινήματα και κόμματα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τον Γιάννη Δημαρά να μου προσέχετε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον προσέχω. Εσείς δεν τον προσέχετε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τον προσέχουμε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον προσέχουμε και με το παραπάνω.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και τον κ. Ρωμανιά να προσέχετε επίσης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον κ. Ρωμανιά τον έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι γνώστης του ασφαλιστικού συστήματος όσο λίγοι και μάλιστα κάνοντας προβλέψεις για το τι θα έρθει και πώς θα έρθει.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι εξαιρετικό ότι εδώ και δύο χρόνια ο Γιώργος Ρωμανιάς έχει πει ό,τι βλέπουμε να γίνεται αυτή τη στιγμή. Γιατί όλα αυτά περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. Οφείλω να πω ότι εκείνο ξεκίνησε με τα δέκα ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας, το εφάρμοσαν και είναι αυτό το οποίο γίνεται πλέον τώρα στο Παρίσι, στο τελευταίο ταγκό της κυβέρνησης.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αλήθεια, τι γίνεται τώρα στο Παρίσι κ. Πρόεδρε; Είναι το πρώτο μας ερώτημα, γιατί σε λίγες ώρες θα είναι αντιπροσωπεία της κυβέρνησης στο Παρίσι. Καταρχήν, μιλούν για διερευνητικές προσπάθειες για να υπάρξει πιθανότητα να τα βρούμε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, τι δουλειά έχουν να πάνε στο Παρίσι; Μία κυβέρνηση η οποία κυβερνά μέσω e-mail.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λέτε τι δουλειά έχει να πάει στο Παρίσι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως. Η χώρα μας είναι μία κυρίαρχη χώρα, η οποία έχει κυβέρνηση εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό και οφείλει να κυβερνάται από την Αθήνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία συμμαχία στην οποία συμμετέχουμε, αλλά οι Γερμανοί προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε μία επικυρίαρχη δύναμη με τη η Γερμανία η οποία να εξουσιάζει την Ευρώπη. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στην οποία εμείς λέμε «όχι», γιατί όταν η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αν δούμε την ομιλία του στο Ζάππειο - και πρέπει να τη δούμε ξανά - θα δούμε ότι μίλησε για τις κυρίαρχες χώρες οι οποίες ενωμένες αποφασίζουν με ομοφωνία. Ο Ντε Γκολ είπε για την Ευρώπη που ξεκινά από τα Ουράλια και φτάνει ως τον Ατλαντικό.

Εδώ βλέπουμε μία Γερμανία, η οποία έχασε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, της χάρισαν τα σπασμένα, έχασε το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1953 στο Λονδίνο οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες της χάρισαν ξανά τα σπασμένα και τα χρωστούμενα. Από εκεί και πέρα, η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει γίνει επικυρίαρχη, η Ευρώπη είναι σε ξεσηκωμό. Ο επόμενος στόχος μετά την Ελλάδα και την Ιταλία είναι η Γαλλία. Σας λέω ότι στη Γαλλία αυτή τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται στα πρόθυρα του ξεσηκωμού, όπως συνέβη στην Ελλάδα το 2011 και το 2012. Το ερώτημα είναι αν θα αρνηθούμε την ενοποίηση της Ευρώπης με την έννοια της κατάργησης του έθνους - κράτους ή θα ακολουθήσουμε τη γραμμή της κ. Μέρκελ.

Μια κουβέντα θα σας πω για το ασφαλιστικό και τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο κ. Ρωμανιάς. Ένας άνθρωπος με 19 χρόνια εργασίας δεν θα παίρνει σύνταξη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν είναι μόνο αυτό. Αυτή είναι είδηση της τελευταίας στιγμής. Σε e-mail της Τρόικας, μεταξύ άλλων αναφέρεται να καταργηθεί το 75% για τους εργαζόμενους την Κυριακή. Δηλαδή να παίρνουν μόνο το ημερομίσθιό τους, ως απλή ημέρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η νέα τάξη πραγμάτων ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ισοπεδώσει την Κυριακή για πολλούς λόγους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα πει «ναι» τελικά στις απαιτήσεις της τρόικας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχετε ακούσει κανένα «όχι» μέχρι τώρα; Δεν νομίζω ότι έχει πει κανένα «όχι».

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι, αλλά προσέξτε, βρισκόμαστε μπροστά στην προεδρική εκλογή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί είπε ποτέ κανένα «όχι» η κυβέρνηση; Βλέπετε κ. Παπαδάκη και να το ακούσουν και οι τηλεθεατές μας, αυτοί που μας βλέπουν τώρα. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Τα δύο βασικά κείμενα είναι τα μνημόνια I και II. Όλα αυτά που γίνονται σήμερα περιγράφονται σε αυτά που έχουν υπογράψει στα μνημόνια I και II. Οι προσωπικές υπογραφές του Βενιζέλου και του Σαμαρά τους δεσμεύουν να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική.

Η εξαθλίωση των συνταξιούχων, η εξαθλίωση των εργαζομένων, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η κατάλυση της μεσαίας τάξης περιλαμβάνονται στα μνημόνια. Τι λένε τα μνημόνια; Εσωτερική υποτίμηση. Εσωτερική υποτίμηση τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει που θα πάει η ανεργία, δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα πεινάσουν και ποιοι θα λιμοκτονήσουν. Μας ενδιαφέρει με την εσωτερική υποτίμηση να κατεβάσουμε το ΑΕΠ της χώρας για να μπορέσουμε δήθεν να την κάνουμε ανταγωνιστική. Αυτή η συνταγή έχει αποτύχει παντού. Η λιτότητα έχει αποτύχει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μάλιστα. Άρα, εσείς πιστεύετε δηλαδή ότι και αυτά τα παράλογα, γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ έρχονται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και λένε: «Δεν περνάει από τη Βουλή ένα τέτοιο ασφαλιστικό».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλά. Και μετά τους κάνουν υπουργούς. Πόσες φορές δεν ακούσαμε ότι «δεν ξαναψηφίζω μνημόνιο» ή «δεν ξαναψηφίζω άλλο νόμο» ή «φτάνει μέχρι εδώ» και αφού το λένε τους κάνει μετά υπουργούς, τους δίνει μια καρέκλα και τους βάζει να λένε: «άντε, για τελευταία φορά». Δεν γίνεται όμως. Εγώ αντιλαμβάνομαι και τη θέση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να καταλάβουν, ότι το να συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή τη στιγμή, την ασυλία του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να μην πηγαίνει ο κ. Βενιζέλος κατηγορούμενος για τα υποβρύχια, να προστατεύεται ο κ. Παπανδρέου, ή η Siemens, βγήκε με τόσους κατηγορούμενους, για πόσα λεφτά λέει; Για 68 εκατομμύρια.

Η Βουλή αποφάσισε ότι η ζημιά είναι δύο δις, η αποζημίωση που θα πάρει από τη Siemens. Τώρα τι έγινε; Τα δύο δις έγιναν 68 εκατομμύρια; Εδώ η Ελλάδα, έχοντας καταδικάσει τη Siemens με αποδεδειγμένη δωροδοκία και δωροληψία θα έπρεπε να την αποκλείσει από κάθε δημόσιο έργο. Τους έδωσαν τα πάντα. Γιατί; Γιατί τους «κρατάνε». Όπως τους «κρατάνε» και για τα υποβρύχια, γιατί μέχρι τώρα τους πλήρωναν.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μιλήσατε για τις μίζες. Έχουμε την υπόθεση Καρατζαφέρη που δεν ξέρουμε, όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, θα δούμε πώς θα πάει αυτή η υπόθεση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν ξέρουμε εάν είναι μίζα, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν λεφτά, τα οποία λεφτά δεν δικαιολογούνται.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να ακούσουμε ένα μικρό απόσπασμα από αυτά που είπε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή του γιατί αναφέρεται και σε εσάς κ. Πρόεδρε.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (VIDEO): Τους κυρίους αυτούς δεν τους είχα γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου, δεν τους ήξερα, ούτε καν την εταιρεία τους. Δεν είχα κάνει ποτέ ούτε ερώτηση, ούτε ομιλία, ούτε ψήφισα ποτέ. Ποτέ, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση. Δεν μπορεί λοιπόν αυτή η λάσπη. Για τα άλλα τα συνωδά στον Ανακριτή. Μην πιστεύετε στις προστυχιές που θίγουν την αξιοπρέπεια ενός εκάστου ενός πολιτικού, ενός πολιτικού αρχηγού. Δεν υπήρξε ούτε μισό ευρώ μίζα. Το έστησαν εκείνοι οι οποίο ήθελαν να πάρουν το ποσοστό του ΛΑΟΣ, εκείνοι οι οποίοι έλεγαν ότι θα πάρουμε 0,5% και μας είδαν κοντά στο 3%, απόσταση αναπνοής από τους ΑΝΕΛ. Το ήθελαν αυτό το ποσοστό, είναι οι ίδιοι που ήθελαν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, είναι οι ίδιοι που θέλουν το ποσοστό του Πάνου Καμμένου και αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Υπαινίσσεται ότι ο επόμενος μετά από τον Γιώργο Καρατζαφέρη θα είστε εσείς;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ δεν έχω ούτε off shore, ούτε λεφτά στο εξωτερικό. Με έχουν ελέγξει δέκα φορές. Μας έχουν κάνει 100 έρευνες, να κάνουν 200 έρευνες, 500 έρευνες, να τα ανοίξουν όλα. Είμαι ανοιχτός, όπως και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε έλεγχο. Εγώ δεν χτυπάω ανθρώπους που είναι κάτω στο πάτωμα, αναφέρομαι στον κ. Καρατζαφέρη. Όμως, το ότι υπάρχουν χρήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει να το αποδείξει. Όσον αφορά το θέμα των ερωτήσεων, κ. Παπαδάκη, δεν ξέρω για τον ίδιο τον κ. Καρατζαφέρη αν έκανε ερωτήσεις, όμως οφείλω να πω ότι τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης και ο κ. Γεωργιάδης έχουν κάνει επανειλημμένες ερωτήσεις, έχουν ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ήταν ερωτήσεις προς την κατεύθυνση γιατί δεν υπογράφουμε τη συμφωνία ή ερωτήσεις μην υπογράψουμε τη συμφωνία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το βασικό που γνωρίζω καλά και το έχω καταγγείλει ο ίδιος στη Βουλή από το 2011 - προχθές ανέβασα την ομιλία μου στο facebook - πίεζαν και τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν ήταν υπουργοί Εθνικής 'Άμυνας, να παραλάβουν τα υποβρύχια. Εγώ τσακώθηκα μαζί τους. Με συνεχείς ερωτήσεις, με παρεμβάσεις και πιέσεις στο υπουργείο, τις κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης. Όταν έγινε ο περίφημος τσακωμός για μπροστάντζες, όταν πάλευα για τα υποβρύχια, από το 1998 κατέθετα ερωτήσεις για το σκάνδαλο που «χτιζόταν». Τότε η ομάδα του κ. Καρατζαφέρη, που σήμερα βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία δίπλα στον κ. Σαμαρά, είναι αυτή που πίεζε για τα υποβρύχια. Τα υποβρύχια τελικά παρελήφθησαν και παρελήφθησαν αφού έγινε και άλλη μια σύμβαση που την έκανε ο κ. Βενιζέλος, όπου έδωσαν 500 εκατομμύρια στον κ. Σάφα και εξαφανίστηκε ο κ. Σάφα.

Εδώ, το θέμα των υποβρυχίων έχει να κάνει με ένα τεράστιο σκάνδαλο που έχουν δοθεί μίζες. Το ότι έχουν δοθεί μίζες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και από την γερμανική Δικαιοσύνη. Αν ο κ. Καρατζαφέρης ξέρει κάτι, γιατί άκουσα να λέει και άλλα, να λέει ότι μοιράζουν τα λεφτά τα κόμματα μεταξύ των δημοσίων έργων, ας βγει να τα πει στους συνεταίρους του. Οι συνέταιροί του είναι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς που μαζί έκαναν κυβέρνηση.

Από εδώ και πέρα, ο οχετός αυτός πρέπει να ανοίξει, να ανοίξει η λίστα Λαγκάρντ. Διότι δεν μπορεί να έχει ο κ. Σαμαράς στο γραφείο του τον κ. Παπασταύρου με πέντε εκατομμύρια, τα οποία δεν ξέρει κανείς από που βγήκαν στη λίστα Λαγκάρντ και αυτός ο άνθρωπος να διαπραγματεύεται με την τρόικα. Δεν μπορεί να μένει η υπόθεση των υποβρυχίων κλειστή. Η λίστα του Λουξεμβούργου, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έφυγαν στο εξωτερικό και το ξέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, που πήγαν; Ποιανού είναι; Έχουν δικαιολογητικό; Από εκεί και πέρα, αυτό το νταβατζηλίκι να απειλεί ο ένας τον άλλον, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να ανοίξουν τα πάντα και να γίνει έλεγχος του πόθεν έσχες όλων των βουλευτών, των στελεχών και των στρατιωτικών που έχουν εμπλακεί.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, Πλεύρης, Βορίδης και Γεωργιάδης έκαναν ερωτήσεις, πίεζαν για να παραλάβουν τα υποβρύχια.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με ερωτήσεις και επισκέψεις στο υπουργείο, το έχει καταγγείλει ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, όταν ξέσπασε η περίφημη κόντρα. Το θέμα των υποβρυχίων, - δεν ξέρω για τα Super Puma τι έχει γίνει ακριβώς, έχουν γίνει και εκεί ερωτήσεις - αλλά στο θέμα των υποβρυχίων που ξέρω πολύ καλά, πράγματι υπήρξε σοβαρή πίεση και πράγματι υπήρχαν μίζες, διότι αυτά τα υποβρύχια τα πήραμε τέσσερις φορές ακριβότερα από ότι η Τουρκία. Αυτά τα υποβρύχια τα παρέλαβε η Κορέα και δεν έγερναν, τα υποβρύχια αυτά έχουν πάνω τους όλη τη βρωμιά του δημόσιου συστήματος, έχουν δοθεί λεφτά. Ας ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και να πουν από που είναι τα λεφτά. Να σας πω και κάτι άλλο. Πότε έγινε το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη; Το 2007 μπήκε πρώτη φορά στη Βουλή. Πότε μπήκαν τα λεφτά αυτά; Εγώ σας λέω ότι δεν είναι από μίζα, διότι κάποιοι μάζεψαν κουμπαρά για να γίνει ένα κόμμα για να ανασχέσει τη δύναμη τότε του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν τα μετράτε αυτά;

Εάν δηλαδή δεν είναι από μίζα και είναι από παράνομη χρηματοδότηση είναι καλά τα λεφτά αυτά; Είναι νόμιμα;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα έχουμε αντιδράσεις από αυτά που λέτε σήμερα, πάντα βγάζετε ειδήσεις εσείς.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω και πάλι ότι δεν χτυπάω άνθρωπο που είναι πεσμένος κάτω και ιδίως τον Καρατζαφέρη που αυτή τη στιγμή τον χτυπούν οι πάντες. Τον χτύπησα όταν ήμουν όρθιος και ήταν και αυτός. Αυτή τη στιγμή όμως οφείλουν να ανοίξουν τα στόματα και να πουν όλη την αλήθεια. 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε έρχεται η προεδρική εκλογή με την παρούσα ή με την επόμενη Βουλή. Είχατε το συνέδριό σας, δεν ήταν και τόσο ομόφωνη η απόφαση γιατί είχε ένα πρόβλημα με το χέρι του ο κ. Μελάς και δεν το σήκωσε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχετε το βίντεο;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το σήκωσε το χέρι του ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το σήκωσε όμως ούτε όταν ρωτήθηκε από τον κ. Σγουρίδη αν διαφωνεί κανείς ή αν θα παρθεί ομόφωνη απόφαση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όντως έτσι είναι. Όμως βγήκε άκουσα δέκα δηλώσεις και είπε «δεν δεσμεύομαι από την απόφαση του Συνεδρίου». Πρέπει να σας ρωτήσω, δεν πρέπει να σας ρωτήσω;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη να σας πω κάτι; Αρκετά είπαμε, τη μια κάνει χαρτί ότι τον δεσμεύει το συνέδριο, την άλλη μέρα, εγώ για αυτό έβαλα τις κάμερες, όχι για τον κ. Μελά για όλους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Την είχατε στημένη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, για όλους, γιατί ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του. Και επειδή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα κίνημα το οποίο καλεί και άλλα κινήματα να συμπαραταχτούμε σε μια μεγάλη συμμαχία, οφείλουμε όλα αυτά να τα κάνουμε δημόσια.

Όπως επίσης δημόσια μιλήσαμε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τα άλλα κόμματα και προς την κυβέρνηση. Και δημόσια βάλαμε τις κάμερες μέσα 48 ώρες για να καταγράφουν τι λέει ο καθένας. Τώρα αν κάποιος άλλα λέει στην κάμερα και άλλα λέει όταν ψηφίζει μετά θα το δούμε. Τέλος πάντων ποσώς μας ενδιαφέρει το θέμα. Για εμάς είναι ότι έχει ψηφίσει ομόφωνα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το συνέδριο. Θα έρθει η προεδρική εκλογή και θα δούμε τι θα γίνει. Αρκετά πρωτοσέλιδα βάλαμε με αυτό το θέμα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα συνεργαστείτε σε επίπεδο κοινοβουλευτικής υποστήριξης ή και ότι άλλο προκύψει με το ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν εκλογές και είναι απαραίτητες οι δυνάμεις οι δικές σας, έτσι ώστε να κάνει κυβέρνηση όταν πάρει τη διερευνητική εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λοιπόν, έτσι όπως είναι το εκλογικό σύστημα και έτσι όπως φαίνεται να είναι τα ποσοστά των κομμάτων.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτοδυναμία δεν έχουμε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα το δούμε αυτό. Προσέξτε, δεν θα έχουμε αυτοδυναμία αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι δυνατοί. Εάν δηλαδή το πέμπτο, έκτο, έβδομο κόμμα είναι ισχυρό, αυτοδυναμία δεν θα υπάρχει.

Εμείς λοιπόν λέμε ότι δεν θέλουμε να έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μια εγγυήτρια δύναμη, ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία και με τα εθνικά θέματα. Όπως επίσης και με τα οικονομικά θέματα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν θέλετε να έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον πιέσετε με τη συνεργασία που θα έχετε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλουμε να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ για να είμαστε εμείς ισχυροί, για να τον πιέζουμε στα εθνικά θέματα, διότι υπάρχουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες πράγματι αποτελούν κίνδυνο στα εθνικά θέματα.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συγκυβερνώντας ή ως αντιπολίτευση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εάν είμαστε ισχυροί και μας έχει ανάγκη για να συγκυβερνήσουμε, οι προϋποθέσεις μας θα είναι για τα εθνικά θέματα, οι κόκκινες γραμμές μας, αν θέλετε, τα δεδομένα τα οποία εμείς έχουμε βάλει σε σχέση με τα εθνικά θέματα. Με τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία και με τα θέματα που έχουν να κάνουν επίσης με την οικονομία. Εμείς πιστεύουμε στη χαμηλή φορολόγηση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λέτε λοιπόν ότι θα υποχρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει την ανάγκη υποχρέωση εφόσον θα έχει ανάγκη από τις ψήφους στις δικές σας να μην αυτά για τα οποία φοβόσαστε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, λοιπόν, εκείνοι οι οποίοι φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι αυτοδύναμος και να έχει ανάγκη να συγκυβερνήσει με μια δύναμη η οποία θα αποτελεί την εγγύηση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εάν η Νέα Δημοκρατία τώρα έχει ανάγκη από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εφόσον εσείς θα λειτουργήσετε ως εγγυήτρια δύναμη, υπάρχει δυνατότητα να συνεργαστείτε με τη Νέα Δημοκρατία ή το αποκλείετε εκ των προτέρων;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι άλλο να είσαι εγγυήτρια δύναμη και άλλο να είσαι «πατερίτσα». Η σημερινή Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα μείγμα Πολιτικής Άνοιξης και Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, υπό την ταμπέλα της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή, δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, την οποία γνώριζε ο ελληνικός λαός. Τα σημερινά πρωτοκλασάτα στελέχη δεν υπήρξαν ποτέ στη Νέα Δημοκρατία, ούτε θα περνούσαν ποτέ την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ο συγκυβερνήτης του ΠΑΣΟΚ, είναι η εγγυήτρια δύναμη για να μην πάει το ΠΑΣΟΚ φυλακή. Με αυτή τη Νέα Δημοκρατία, εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε μαζί, να δώσουμε άλλοθι στα όργια που έχουν κάνει το ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις του. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε μαζί με ανθρώπους που έχουν υπογράψει προσωπικές δεσμεύσεις, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Δεν υπάρχει ποτέ, καμία πιθανότητα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να πάμε μαζί.

Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα ανατρέψουν με την ψήφο τους τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Μπορεί από εκεί και πέρα, να προκύψουν δυνάμεις που θα καταλάβουν ότι αυτή η πολιτική της Τρόικας δεν πάει πουθενά, ότι η πολιτική της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της παράδοσης της δυνατότητας να κυβερνούν τη χώρα κυβερνήσεις που εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι να δίνουν στον κ. Σόιμπλε να ελέγχει τον προϋπολογισμό.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν συνεργασίες και με τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, διότι κακά τα ψέματα, να λέμε τα πράγματα όπως είναι, αυτή τη στιγμή ποιο είναι το συμφέρον της Ελλάδας; Η Ελλάδα έχει συμφέρον να πει: Ελάτε εδώ, για να βγάλω εγώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, για να καθορίσω άμεσα την ΑΟΖ μου χωρίς να έχω πρόβλημα, ποιες είναι οι δυνάμεις που έχουν δύναμη πυρός; Η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία δεν έχουν καμία δύναμη πυρός. Αν είχαν, στη λεγόμενη ευρωπαϊκή ΑΟΖ, με το που φεύγει τουρκικό αεροπλάνο και μπαίνει στο Καστελλόριζο, στον Αι Στράτη, στους Φούρνους, στην Ικαρία ή στο Αγαθονήσι, θα έπρεπε να σηκώνονται και να το αναχαιτίζουν. Δεν το αναχαιτίζουν. Δύναμη έχει η Ρωσία, που όταν πάει με τον στόλο της οι Τούρκοι κάθονται προσοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και βεβαίως ένα μεγάλο ρόλο παίζει και το Ισραήλ για την μεριά της Κύπρου.

Εκεί πρέπει λοιπόν να γίνουν συμφωνίες πόσο είναι τα διεθνή συμβόλαια; 20, 30, 70, 80, απευθείας ανάθεση και φέρτε τον 6ο στόλο, φέρτε τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας και προφυλάξτε τις κοινές επενδύσεις. Πόσο δηλαδή πρέπει να υποχωρήσει η Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή έχουμε ανεργία που για να αναταχθεί, με απλές πολιτικές, θα γίνει μετά από 20 χρόνια, θα φύγουν όλα τα παιδιά από εδώ.

Τι λέμε εμείς; Λέμε βίαιη μείωση όλης της φορολογίας, έχουμε 29% στις επιχειρήσεις, 45% στα φυσικά πρόσωπα και η Αλβανία έχει 9%. Πρέπει να είναι κανείς τρελός για να επιχειρήσει στην Ελλάδα. Μικρή φορολογία λοιπόν.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν θα έχει έσοδα όμως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πολύ παραπάνω θα έχει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με αυτά που λέει η Τρόικα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη, να σας πω κάτι.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι τα επιχειρήματα της Τρόικας αυτά, έτσι λέει η Τρόικα.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα έχουμε έσοδα, όπως έγινε και με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πόσο είναι η γονική παροχή κ. Ρωμανιά; Πόσο είναι το ποσοστό της φορολογίας της γονική παροχής; Για να κάνει κάποιος γονική παροχή, πόσο πληρώνει φόρο;

Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ: Τα πρώτα 150 χιλιάρικα είναι αφορολόγητα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και μετά;

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: 5%, 10%, 15%, ανάλογα.

Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ: Τα επόμενα 151%, τα επόμενα 305% και τα επόμενα πάνω από 610%.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μπράβο. Όταν λοιπόν ήταν 1% επί της κυβέρνησης Καραμανλή εισέπραττε παραπάνω το κράτος; Εισέπραττε. Εισέπραττε παραπάνω το κράτος όταν ο φόρος του πετρελαίου ήταν μικρότερος; Εισέπραττε. Εδώ λοιπόν τι βλέπουμε; Ότι η συνταγή της χαμηλής φορολογίας θα φέρνει περισσότερα έσοδα στο κράτος

Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ: Αυξάνει ο αριθμός.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, γιατί θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Να σας πω και το άλλο, εδώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μπλοκάρει πλέον και το ίδιο οι πολίτες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όσες έχουν απομείνει.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όσες έχουν απομείνει. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια σεισάχθεια, να δοθεί δηλαδή η δυνατότητα για δύο χρόνια να μην πληρώνει κανείς, να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, να κατανείμουν σε δόσεις αυτά που οφείλουν, αν πράγματι τα οφείλουν, με ένα «κούρεμα» γενναίο εκεί που δεν οφείλουν και από εκεί και πέρα παίρνει μπρος η οικονομία. Αν δεν δώσουμε τη δυνατότητα να πάρει μπρος η οικονομία δεν γίνεται τίποτα. Σκεφτείτε τώρα τα νησιά και κλείνω με αυτό. Λέμε τώρα πολιτική και πάνε να αυξήσουν στα νησιά το ΦΠΑ. Αντί να πουν το απλό, έχουμε ευλογία από τον Θεό με την κατάσταση που υπάρχει την γεωπολιτική.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πόσο είναι απέναντι στα παράλια της Τουρκίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 8%. Η Βόρεια Αφρική δεν έχει τίποτα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: 8% είναι απέναντι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σκεφθούν τώρα οι άνθρωποι που μας παρακολουθούν και δεν ανήκουν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αν βάλουμε 5% ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό προϊόν που σημαίνει ακτοπλοΐα, που σημαίνει αεροπορικά εισιτήρια που σημαίνει τα πάντα. Έρχονται τα κρουαζιερόπλοια, δεν μπορούν να πάνε πια ούτε στην Βόρεια Αφρική ούτε στην Μέση Ανατολή, θα κατεβαίνουν κάτω και θα ψωνίζουν οι άνθρωποι και αντί να ψωνίζουν ένα τσολιαδάκι και ένα μέλι, θα ψωνίζουν κοσμήματα. Έχουμε καταπληκτικές εταιρείες και παραγωγούς στην Ελλάδα, γούνες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στη Σαντορίνη τα λεφτά από εκεί βγαίνουν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί, οι ομπρέλες δεν έπιαναν στην Ρόδο; Πήγαιναν για ομπρέλες, κολόνιες και γραβάτες. Να κάνουμε παράδεισο. Όπως είναι παράδεισος η Καραϊβική για τους Αμερικανούς, να γίνει παράδεισος όλη η Ελλάδα. Στην Ήπειρο, τα λεφτά αυτά έχουν φύγει και έχουν πάει στην Αλβανία, γιατί δούλεψαν αυτοί οι άνθρωποι - η αλήθεια αυτή είναι - αλλά εάν κάτι δεν πάει στη φορολογία και πας και κάνεις μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Ήπειρο, στα σύνορα, δεν θα πάρεις τα λεφτά πίσω από την Αλβανία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το πολύ χρήμα όμως, από αυτό που έφυγε ήταν «μαύρο».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, αλλά δείτε όμως και τον Έλληνα οικοδόμο σήμερα. Ο Έλληνας οικοδόμος που δεν του κολλούσαν λόγω της «μαύρης» εργασίας ένσημα, που είχε 19 χρόνια δουλειά, θα πάρει σύνταξη;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα πάρει σύνταξη ο οικοδόμος.

Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ: Ουσιαστικά με αυτό το μέτρο που πάει να γίνει τώρα νεκρώνεται η συνταξιοδότηση των οικοδόμων.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι δυνατόν λοιπόν, να σκοτώσουν όλους τους Έλληνες; Να διαλύσουν τη μεσαία τάξη. Μπορούμε. Σας λέω υπάρχει ελπίδα, η δυνατότητα να φέρουμε το χαμόγελο, να σταματήσουν να φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Είναι φοβερό αυτό, 300.000 επιστήμονες. Ελπίδα υπάρχει και εμείς θα είμαστε η εγγύηση αλλά δεν θα είμαστε η «πατερίτσα» κανενός.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά «πατερίτσα»;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά για να κάνουμε θελήματα. Να ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - που δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία, για αυτό πρέπει να είμαστε και εμείς ισχυροί - ότι στα εθνικά θέματα είμαστε αμείλικτοι, στα θέματα της Ορθοδοξίας είμαστε αμείλικτοι, στα θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπεια του Έλληνα είμαστε αμείλικτοι.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μάλιστα. Κύριε Πρόεδρε θέλω να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου