Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:"Η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων είναι ευθύνη όλων μας, ευθύνη των δικαστών, ευθύνη των πολιτών κατά το άρθρο 120 του Συντάγματος, το οποίο θα αναγκαστούμε να επικαλεστούμε για να προφυλάξουμε τη Δημοκρατία. "


Δελτίο τύπου 06/12/2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


«Εξοχότατε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ, κύριε Πρόεδρε του Αρείου Πάγου, κυρία Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου, επίτιμοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, κυρίες και κύριοι αεροπαγίτες, κυρίες και κύριοι δικαστές, κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων, κυρία Πρόεδρε της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων,

θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρα για την πρόσκληση. Αποφάσισα να έρθω ο ίδιος και να μην στείλω εκπρόσωπο εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, διότι θεωρώ τη σημερινή γενική συνέλευση κομβικής σημασίας.

Ερχόμενος προς τα εδώ αναζήτησα στο διαδίκτυο ένα κείμενο του αείμνηστου εισαγγελέα Τσεβά λίγο πριν φύγει από τη ζωή, «Περί επαναστάσεως ήθους». Θυμόμουν ότι τότε σε ένα από τα κορυφαία κείμενα για την Ελληνική Δημοκρατία, ο αείμνηστος εισαγγελέας Τσεβάς αναφερόταν στις σχέσεις της διηγούμενης υπερτροφικής αναπτύξεως της εκτελεστικής εξουσίας εις βάρος της νομοθετικής, της δικαστικής εξουσίας και όπως τότε έλεγε της καταχρηστικής και σε βαθμό μερικής εξαχρειώσεως ελευθερίας του Τύπου.

Αναφέρομαι λοιπόν στον εισαγγελέα Τσεβά, διότι τις μέρες που ζούμε βλέπουμε ότι ουσιαστικά το «imperium» του ελληνικού κράτους να παραδίδεται σε ξένα κέντρα, σε τραπεζίτες, σε τρόικες, σε υπερεθνικά μορφώματα τα οποία δεν προβλέπονται ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τις διεθνείς συνθήκες.

Θέλω ξεκάθαρα να πω ότι όσον αφορά την εξουσία που αφορά εμάς τα κόμματα, την νομοθετική εξουσία, έχει καταργηθεί. Οι νόμοι, η συζήτηση νομοσχεδίων στη Βουλή έχουν αντικατασταθεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ενώ έπρεπε να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες, έγιναν ο τρόπος νομοθετήσεως μετά την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, αντισυνταγματικά και παράνομα, η νομοθετική εργασία έχει καταργηθεί, αλλά έχει καταργηθεί και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο χρόνια ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας δεν απάντησε ούτε σε μία ερώτηση αρχηγού κόμματος της αντιπολιτεύσεως. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δούμε ότι σήμερα ο υπουργός επί της Δικαιοσύνης, επέλεξε να συνομιλεί με τον Τούρκο ομόλογό του αντί να έρθει και να απευθύνει έστω ένα σύντομο χαιρετισμό στη γενική συνέλευση.

Ο δεύτερος πυλώνας της εκτελεστικής εξουσίας λοιπόν, έχει παραδοθεί και η χώρα κυβερνάται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Αναμένει η κυβέρνηση το email της τρόικας για να αποφασίσει ποια θα είναι - λέει - τα επόμενα οικονομικά μέτρα. 

Αναμένει την έγκριση των Βρυξελλών ή των ειδικών απεσταλμένων ή των ειδικών υφυπουργών επί της Ελλάδος, όπως ο κ. Φούχτελ, για να αποφασίσει η εκτελεστική εξουσία αν θα πρέπει να ασκήσει την κατά το Σύνταγμα υποχρέωσή της. 

Εκτελεστική εξουσία που να διοικεί με ηλεκτρονικά μηνύματα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ποιος πυλώνας λοιπόν μένει μόνο όρθιος; Μένει ο πυλώνας της Δικαιοσύνης. Στηριζόμαστε σε εσάς και κατά την τελευταία συνάντηση που είχαμε στη Βουλή με τα προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων σας παρακαλέσαμε και σας παρακαλούμε τώρα και δημόσια ενώπιον της γενικής συνελεύσεως, ενώπιον του ελληνικού λαού, μην κάνετε πίσω.

Αν οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεχθείτε αυτό που επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση, να δεχθείτε δηλαδή να μην εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση τότε θα έχει καταρρεύσει ο πυλώνας της Δικαιοσύνης. Αν καταρρεύσει ο πυλώνας της Δικαιοσύνης, τότε πλέον το κράτος παραδόθηκε. 

Είναι σημαντικό να μην δεχθείτε να αναιρέσετε αυτό που εσείς αποφασίσατε, διότι τότε δεν θα υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για καμία Ελληνίδα και για κανένα Έλληνα.

Περιμένουν και στρέφονται σε εσάς όλοι εκείνοι οι πολίτες που δέχονται την επίθεση από μια παράλογη πολιτική, μια πολιτική που έχει οδηγήσει στη διάλυση της μεσαίας τάξης. 

Έχει οδηγήσει το 60% των νέων στην ανεργία, έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των επιχειρήσεων στο κλείσιμο, έχει οδηγήσει πλέον την ιδιωτική περιουσία να μην δικάζεται στο δικαστήριο για να δημευθεί και να πλειστηριαστεί, αλλά με την αλλαγή του Κώδικα της Πολιτικής Δικονομίας να αποφασίζεται και να διατάσσεται, δια ηλεκτρονικών - λέει - πλειστηριασμών οι οποίοι θα γίνονται εκεί που δεν θα μπορεί ο πολίτης να έχει καν δικηγόρο να τον προστατεύσει και να συζητηθεί η δυνατότητα προστασίας της δικής του περιουσίας.

Έντιμοι δικαστές σε όλη τη χώρα, στα ειρηνοδικεία - και με τη δική μας παρέμβαση - αρνούνται να παραδώσουν τα σπίτια των Ελλήνων στους τραπεζίτες. Θα αρχίσει σε λίγο να εφαρμόζεται το αγγλικό δίκαιο, παράνομα νομοθετημένο. 

Αγγλικό δίκαιο το οποίο θα εφαρμόσουν οι τράπεζες κάνοντας το εξής απίστευτο: με θυγατρικές εταιρείες έχουν στείλει τα «κόκκινα» δάνεια σε θυγατρικές τους στη Αγγλία στο 10% της αξίας του δανείου που έχει πάρει ο πολίτης και με αγγλικό δίκαιο πλέον θα δημεύονται τα σπίτια των Ελλήνων. 

Εκεί λοιπόν σας θέλουμε όρθιους. Πιστεύουμε στους δικαστές και αν έχουν γίνει σφάλματα θα πρέπει να διορθωθούν. Θα πρέπει να μην δίνεται κανένα δικαίωμα να αμφισβητείται ο ανεξάρτητος πυλώνας της Δικαιοσύνης. Είναι πλήγμα και το κάνουν επίτηδες εκείνοι που άφησαν τα βίντεο να δείχνει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ότι τηλεφωνεί για να αλλάξει τη δικαστική απόφαση και να επηρεάσει. Δεν επηρεάζονται οι Έλληνες δικαστές και έπρεπε ήδη να έχει διαταχθεί έρευνα και δίωξη του κυρίου αυτού που τολμά να πει ότι Έλληνες δικαστές παίρνουν εντολή από τον εκάστοτε υπουργό έστω επειδή ήταν συνάδελφός τους.

Δεν μπορεί να μπαίνουν στα συρτάρια υποθέσεις προέδρου πρωτοδικών που ομολογεί ότι εκλήθη προκειμένου να αλλάξει την απόφαση γιατί αφορούσε απόφαση αγωγής υπουργού κατά αρχηγού κόμματος.

Βεβαίως δεν φταίνε οι δικαστές για αυτό, αλλά η ηγεσία της Δικαιοσύνης έχει απόλυτη ευθύνη, όπως ευθύνη έχει, προκειμένου να γίνει αυτό που ο εισαγγελέας Τσεβάς περιέγραφε, δηλαδή τα σκάνδαλα να κολαστούν, γιατί αν δεν κολαστούν οι περισσότεροι θα εξοικειωθούν ίσως με την ύπαρξή τους και θα εθιστούν στην αναγκαιότητά τους στο σύστημα.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έρχεται προκλητικά και να λέει η κυβέρνηση βγάζω από τον κωδικό 9000, που είναι για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, το κονδύλι που προβλέπει ο προϋπολογισμός και τον βάζω στο κονδύλι που σας ανακοίνωσα προηγουμένως, σε ειδικό κονδύλι του υπουργείου Οικονομικών που μπορεί να το πειράξουν.

Η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων είναι ευθύνη όλων μας, ευθύνη των δικαστών, ευθύνη των πολιτών κατά το άρθρο 120 του Συντάγματος, το οποίο θα αναγκαστούμε να επικαλεστούμε για να προφυλάξουμε τη Δημοκρατία. Σας ευχαριστούμε που κρατάτε όρθιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου