Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 98,9 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΙΤΑΤΟ



ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Να καλημερίσουμε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον κ. Πάνο Καμμένο. Καλή σας ημέρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Πάμε λίγο στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Είχαμε αυτό το χτύπημα μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Πέντε φέρονται να είναι οι δράστες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Γάζωσαν το κτίριο, 54 κάλυκες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Είναι μια τρομοκρατική επίθεση; Είναι μια προβοκάτσια; Είναι μια εγκληματική ενέργεια άλλου χαρακτήρα; Το δικά σας ένστικτο, η δική σας σκέψη ίσως και οι πληροφορίες που μπορεί να έχετε, γιατί έχετε και τις κατάλληλες πληροφορίες όταν χρειαστεί, είστε έμπειρος πολιτικός, χρόνια έχετε περάσει από θέσεις που μπορούν να σας διαθέτουν πηγές αυτή τη στιγμή. Τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Περισσότερο προβοκάτσια φαίνεται το σημερινό χτύπημα και αν δούμε ποιους συμφέρει, ποιοι ευνοούνται από αυτό το χτύπημα, θα δούμε ότι η μόνη που έχει να κερδίσει είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα με το Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι σε μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία στα ενεργειακά και έχουν στρατιωτική συνεργασία. Σήμερα έχουμε κοινή στρατιωτική άσκηση με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ όπου ελληνικά F-16 επιχειρούν μέσα στην έρημο. Αυτό ενοχλεί πολύ την Τουρκία, η οποία δεν θέλει με κανέναν τρόπο η Ελλάδα και το Ισραήλ να βρίσκονται σε μια κοινή θέση και να κάνουν κοινές αμυντικές ασκήσεις. Περισσότερο γιατί το Ισραήλ είναι αυτή τη στιγμή εταίρος της Κύπρου, ιδίως στο φυσικό αέριο, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Λέτε λοιπόν ότι κάποιοι θέλουν να ταράξουν τα νερά συνεργασίας και δεν θέλουν να συνεχιστεί αυτή η δυνατότητα συνεργασίας, γιατί πρέπει οι παράγοντες, οι μεγάλοι παίκτες σε αυτή τη διπλωματική σκακιέρα στην ευρύτερη περιοχή, μεγάλων συμφερόντων, να είναι άλλοι παίκτες που θα ορίσουν το παιχνίδι με σύμμαχο την Ελλάδα ή με αντίπαλο την Ελλάδα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακριβώς. Τρομοκρατικό χτύπημα απέναντι στο Ισραήλ έχει να γίνει πάνω από 25 χρόνια στην Ελλάδα. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο χτύπημα και είμαστε σε μία φάση που δεν μπορεί να πει κανείς ότι το Ισραήλ έχει εμπλοκή για παράδειγμα στο θέμα της Συρίας. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα Ισραήλ το οποίο μάλλον προσπαθεί να κλείσει πληγές στην ευρύτερη περιοχή σε σχέση με το Παλαιστινιακό. Οπότε, το συγκεκριμένο χτύπημα είναι μια καθαρή προβοκάτσια στις σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Κύριε Πρόεδρε να επιστρέψουμε στην πολιτική επικαιρότητα, είστε από τους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας για έναν επιπλέον λόγο αυτές τις ημέρες, για το γεγονός ότι πολλοί εύχονται να υπάρξουν κατά το δυνατόν μεγαλύτερες διαρροές από τη δική σας πλευρά, από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, για να μπορέσουν να έχουν κέρδος σε λίγα εικοσιτετράωρα από τώρα. Εσείς πιστεύετε ότι οι δικοί σας άνθρωποι είναι αποφασισμένοι, είναι κοντά σας, έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Πολλοί όμως θεωρούν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμα, ίσως γιατί υπάρχει παρελθόν δικών σας συνεργατών, βουλευτών δηλαδή, δικών σας ανθρώπων, με τη Νέα Δημοκρατία ή ανθρώπων που θα θέλουν να ωφεληθούν στο μέλλον από το κυβερνών έως τώρα κόμμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λέτε την πιο ευγενή «βερσιόν» της υποθέσεως. Θα σας πω ότι πριν από λίγο βουλευτές μου, μου είπαν ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πλέον τους παίρνει τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν. Το κλείνουν και αυτός επιμένει.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Μιλάτε σοβαρά τώρα κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μιλάω σοβαρά, πολύ σοβαρά.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Αυτό είναι ασύλληπτο, δηλαδή να έχει φτάσει στο σημείο, γιατί πάντα ο κάθε αρχηγός κόμματος έχει τους ανθρώπους του να προσεγγίσουν πρόσωπα για το λόγο που θέλουν να τα προσεγγίσουν, αλλά να φτάσει στο σημείο να παίρνει ο ίδιος ο Σαμαράς τους δικούς σας βουλευτές.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο πανικός του έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που παίρνει ο ίδιος τους βουλευτές πλέον. Λοιπόν, θα σας πω το εξής, μην ψάχνουν να βρουν, 180 δεν πρόκειται να βρουν. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να καταλάβει ότι λίγοι είναι οι «Συμπιλίδηδες» στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται να βρει τόσους όσους φαντάζεται, με οποιοδήποτε μέσον, είτε με εκβιασμούς, είτε με πιέσεις, είτε με εξαγορές, είτε με δώρα, είτε με οποιαδήποτε μέθοδο. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από όλους, γιατί εξάλλου είναι ο εμπνευστής, που ανέτρεψε την κυβέρνηση το 1993 και νομίζει ότι τώρα θα ανατρέψει και την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν οι 180 που θα δώσουν πνοή σε μία κυβέρνηση η οποία έχει εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό, έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία, συνεχίζει μια πολιτική που φέρνει την ύφεση, τα λουκέτα, την ανεργία, μια πολιτική που οδηγεί στο αδιέξοδο. Ούτε με καλοθελητές, ούτε με μεσάζοντες, ούτε ο ίδιος, να σωθεί τραβώντας από τα μαλλιά.

Είναι υπαίτιος για την πολιτική την οποία συνέχισε, την πολιτική Παπανδρέου και Παπαδήμου, τη διαγραφή της περιουσίας των Ελλήνων, είτε των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω του PSI, είτε της περιουσίας των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων. Μια πολιτική που επέβαλλε, λέει, η τρόικα και την ίδια στιγμή έχουμε την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρώπης, η οποία βγαίνει σε συνέντευξή της χθες σε αυστριακή εφημερίδα και λέει ότι το 2010 εμείς λέγαμε ότι έπρεπε να γίνει «κούρεμα» και δεν το δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση.

Λοιπόν, έχει τελειώσει ο κ. Σαμαράς. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σηκωθεί να φύγει, να παραιτηθεί και να αφήσει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα είναι μια κυβέρνηση που θα επιλέξουν οι Έλληνες και όχι οι κερδοσκόποι και οι τραπεζίτες.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Πρόεδρε με τον Νίκο Παππά, τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, όταν συναντηθήκατε χθες, τουλάχιστον έτσι λένε τα δημοσιεύματα, υποθέτω ότι είναι αληθές το περιστατικό, τι συζητήσατε; Πού έχετε καταλήξατε γιατί είναι δεδομένη μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν κάνω λάθος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε, τον είδα όταν έβγαινα από την Βουλή και βρεθήκαμε έξω από το γραφείο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που του είπα είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων, για να διασφαλίσουν τις διαδικασίες της εκλογής του προέδρου. Τα έχουμε δει όλα. Θυμίζω ότι κάποτε υπήρχαν τα ομοιόμορφα ψηφοδέλτια. Αυτό συνέβη. Ούτε μυστικές συναντήσεις έγιναν, ούτε άλλα πράγματα από αυτά τα οποία φαντάζονται κάποιοι. Θα βρεθούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και πρέπει οι διαδικασίες εκλογής του προέδρου να είναι απόλυτα διαφανείς.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Έχετε ένα αντίπαλο εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον επικοινωνιακό αντίπαλο που μπορεί να συντρίψει την ψυχολογία ενός αναποφάσιστου πολίτη, αλλά και εάν θέλετε ενός στενά μαρκαρισμένου βουλευτή αυτές τις ώρες, η λογική της καταστροφής, φυγή κεφαλαίων ξαφνικά από την χώρα, να μην ρισκάρουμε ότι δημιουργήσαμε. Ήρθε πάλι το Grexit στην επικαιρότητα και το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι το υποστηρίζουν επανέρχεται αυτός ο φόβος που μπορεί να είναι και αποτελεσματικός προς όφελος της συγκυβέρνησης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά είναι αστεία πράγματα. Εγώ διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, καμία καταστροφή δεν μπορεί να επέλθει.

Θέλω να θυμίσω στον ελληνικό λαό ότι τα ίδια έλεγαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουλίου του 2012 όταν έλεγαν ότι εάν δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν θα πάρουμε τη δόση και δεν θα πάρει συντάξεις ο κόσμος.

Ψήφισε τελικά εκβιαζόμενος ο ελληνικός λαός, ιδίως οι συνταξιούχοι, η δόση δεν ήρθε ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Νοέμβριο, ούτε τον Δεκέμβριο και παρόλα αυτά πληρώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Λοιπόν αυτά τα πράγματα που κάνουν είναι απαράδεκτα, είναι ανεπίτρεπτα.

Εγώ θέλω να ζητήσω από τη Δικαιοσύνη να ψάξει να βρει ποιοι είναι αυτοί που κερδοσκόπησαν στο χρηματιστήριο προχθές που έπεσε 12%, διότι είχαμε την ομολογία Σόιμπλε ότι κάποιοι το ήξεραν από πριν. Όταν λοιπόν υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση και κάποιοι κερδοσκόποι παίζουν με την κυβέρνηση πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Έλληνες. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά είμαστε η εγγύηση ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα απ' όλα αυτά. Παλιά έλεγαν ότι οι κομμουνιστές θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου, τελικά τα πήραν ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Πάντως σημειώνουμε όλοι μας κ. Πρόεδρε την αρχική σας τοποθέτηση ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση πλέον ώστε καλεί ο ίδιος, από το κινητό του, τους βουλευτές σας για να τους πείσει ή για να τους μεταπείσει για τις τοποθετήσεις που βρίσκονται κοντά σας στην κεντρική θέση που έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την υποψηφιότητα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο αιφνίδιων εκλογών.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας το λέω, ο πανικός τους είναι απίθανος και δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τους βουλευτές που μου το λένε.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Μα προφανώς υπάρχουν και τα στοιχεία. Αυτά είναι δεδομένα τα οποία λόγω της τεχνολογίας δεν σβήνουν και εύκολα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έτσι είναι.

ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ: Ευχαριστώ θερμά για τη συνομιλία μας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά. Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου