Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ




«Καλή σας ηµέρα. Σας ευχαριστώ που είστε σήµερα εδώ. Η συνέντευξη τύπου θα αρχίσει καταρχήν µε µία δήλωση από την πλευρά του προϊσταµένου της Εισαγγελίας Εφετών, του κ. Ντογιάκου, ο οποίος επικοινώνησε µε τη νοµική µας σύµβουλο, την κ. Τζούλη, πριν από λίγο και της διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καµία ανακοίνωση εκ µέρους της Εισαγγελίας και όλα αυτά που µεταδίδονται δεν είναι αληθή. 
Το λέω αυτό διότι από το πρωί υπάρχουν διαρροές και εµείς θα θέλαµε να µείνουµε στις επίσηµες ανακοινώσεις. Όσον αφορά το θέµα, το οποίο βγήκε σήµερα στο φως της δηµοσιότητας στην εκποµπή του κ. Παπαδάκη µε καλεσµένο τον κ. Λαζόπουλο και αφορά την απόπειρα χρηµατισµού του βουλευτή Περιφέρειας Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του κ. Παύλου Χαϊκάλη ήρθε πλέον η ώρα να µιλήσουµε και εµείς.
Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και περίπου 15 ηµέρες. Προφυλάξαµε την υπόθεση αυτή από τη δηµοσιότητα, διότι πιστέψαµε και πιστεύουµε ότι αρµόδιοι για να διερευνήσουν την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες είναι ο αρµόδιος εισαγγελέας και η Ποινική Δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε καµία ανακοίνωση µέχρι τώρα, ακριβώς διότι θέλαµε να διευκολύνουµε το έργο της Δικαιοσύνης. Το ίδιο θα πράξουµε και τώρα. Όµως πρέπει να δοθούν ορισµένες διευκρινήσεις για να γίνει σαφές το τι συνέβη. 
Ο κ. Χαϊκάλης µε ενηµέρωσε στη Βουλή, παρουσία και της νοµικής συµβούλου, ότι υπήρξε απόπειρα χρηµατισµού του από την πλευρά ενός προσώπου του οποίου θα αναφέρω την ιδιότητα και πώς το γνωρίζω και ότι εκείνος είναι διατεθειµένος, παρότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονοµική κατάσταση, να υπηρετήσει την αλήθεια και τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων. Είναι διατεθειµένος να βοηθήσει για να αποκαλυφθεί ποιοι στήνουν τα χαλκεία και ποιοι προσβάλουν τη Δηµοκρατία και την ιδιότητα του βουλευτή, εξαγοράζοντας βουλευτές και τη συνείδησή τους. Κατόπιν τούτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται µε την περίφηµη υπόθεση του «κουµπαρά». 
Τον ρώτησα κατά πόσο µπορεί να χρησιµοποιηθεί υλικό που θα είναι προϊόν µαγνητοφωνήσεως, ηχογραφήσεως ή κινηµατογραφήσεως µετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναφέρεται για την υπόθεση δηµόσιου λειτουργού ότι από τη στιγµή που αποδεικνύει εγκληµατική πράξη το αποδεικτικό στοιχείο µπορεί να χρησιµοποιηθεί. 
Έτσι, αποφασίσαµε µε τον κ. Χαϊκάλη και µε συνδροµή φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης καταγράψαµε τη συνάντηση που ορίστηκε στο ξενοδοχείο «Plaza», όπου ο συγκεκριµένος µεσάζων επί µία ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρηµάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δηµοκρατίας. 
Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγµατα σε αυτή τη συζήτηση, σε αυτό το video, που αποκαλύπτουν και άλλες υποθέσεις χρηµατισµού και απόπειρας χρηµατισµού. Μιλάει µέσα για αρκετά πρόσωπα, για συµφέροντα και του διασφαλίζει πέραν του οικονοµικού οφέλους και το πολιτικό του µέλλον, γιατί ο κ. Χαϊκάλης του έθετε τέτοιου είδους ερωτήσεις. 
Την ίδια µέρα που αυτό το υλικό ήρθε στα χέρια µας, από µία κάµερα - ρολόι που φορούσε ο κ. Χαϊκάλης, αλλά και από ηχογράφηση η οποία έγινε µε συγκεκριµένο µηχάνηµα, ειδοποιήσαµε τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο ο οποίος έχει τη διερεύνηση της υποθέσεως, ότι υπάρχει σοβαρό υλικό και έγινε συνάντηση. Το υλικό αυτό θέλουµε να το εγχειρήσουµε στην Εισαγγελία. 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ειδοποίησε τον προϊστάµενο της Εισαγγελίας Εφετών, τον κ. Ντογιάκο και ανήµερα του Αγίου Νικολάου, το βράδυ όπου γίνονταν οι φασαρίες στην Αθήνα, άνοιξε την Εισαγγελία και µεταβήκαµε στην Εισαγγελία ο κ. Χαϊκάλης, η κ. Τζούλη και εγώ. 
Παρουσία του προϊσταµένου της Εισαγγελίας Εφετών του κ. Ντογιάκου και του εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εγχειρήσαµε µία δισκέτα µε το υλικό το οποίο είχε την καταγραφή της συναντήσεως που αποδείκνυε το έγκληµα και το πρωτότυπο ρολόι - κάµερα που έφερε µέσα τη δισκέτα καταγραφής του υλικού. 
Η Εισαγγελία, προς τιµήν του ο κ. Ντογιάκος, απεδέχθη να πάρει αυτό το υλικό και να µπει στη δικογραφία προκειµένου να στοιχειοθετηθεί το αδίκηµα και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Μάλιστα προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις προκειµένου να βρούµε και άλλες περιπτώσεις τις οποίες ανέφερε ο εν λόγω µεσάζων. Κλείστηκε δεύτερη συνάντηση. 
Να σας πω ότι στην πρώτη συνάντηση τα πρόσωπα τα οποία είχαν στείλει για τη φυσική παρακολούθηση βρήκαν ότι στο συγκεκριµένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος πέραν ηµών µηχανισµό καταγραφής συνοµιλίας και παράλληλα µηχάνηµα jammer το οποίο απέκλειε την τηλεφωνική επικοινωνία και τη µετάδοση του ήχου µέσω SIM κάρτας, που αυτό σήµαινε ότι κάποιοι άλλοι κατέγραφαν, πιθανώς ο ίδιος ο µεσάζων, τη συζήτηση αυτή για να µπορέσουν να εκβιάσουν τον κ. Χαϊκάλη. 
Στη δεύτερη συνάντηση ειδοποιήσαµε τον εισαγγελέα ότι θα γίνει δεύτερη συνάντηση. Τοποθετήθηκε πάλι υλικό το οποίο κατέγραψε το σύνολο της συνοµιλίας η οποία ήταν σύντοµη, γύρω στα 15 λεπτά όπου εκεί κλείστηκε συνάντηση για να δοθεί καταρχήν το ποσό των 600-700 χιλιάδων ευρώ όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τη συνοµιλία, να ρυθµιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη που έχει σε συγκεκριµένη τράπεζα και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά - σιγά σε χρυσό για να µην µπορέσουν να τους εντοπίσουν. Δηλαδή να υπάρχουν κάποια «µαύρα» χρήµατα και κάποια «άσπρα» χρήµατα, είτε µε την υπογραφή συµβολαίων διαφηµιστικών εταιρειών, είτε µε την εξαγορά σπιτιού κ.ο.κ. 
Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία µέσα σε αυτό το διάλογο, όπου ο συγκεκριµένος µεσάζων αναφέρει ότι «εγώ τα λεφτά µπορώ να στα φέρω άµεσα, θα τα µετρήσουµε όµως για να δούµε µήπως είναι χτυπηµένα», αναφέρει ότι έχουν δοθεί και αλλού χρήµατα «όλο το προηγούµενο βράδυ µέτραγα» έλεγε «δίνοντας σε αρκετούς» και µάλιστα λέει ότι «θέλω να δώσω τα χρήµατα αυτά να µην είναι χτυπηµένα» και σε ερώτηση του κ. Χαϊκάλη - φαίνεται στη συνοµιλία - διευκρινίζει ότι µπορεί κάποια από τα χρήµατα αυτά να είναι από εγκληµατικές ενέργειες, ίσως και από την απαγωγήΠαναγόπουλου. 
Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση µε τον εισαγγελέα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, πάλι παρουσία του προϊσταµένου της Εισαγγελίας Εφετών, του κ. Ντογιάκου. Κατέθεσε ο κ. Χαϊκάλης, έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας σε αντίγραφο. Από αυτές τις δύο συνοµιλίες αντίγραφο κρατήσαµε ο κ. Χαϊκάλης και εγώ, για λόγους ασφαλείας. Έχω καταθέσει δύο αντίγραφα σε συµβολαιογράφους στο εξωτερικό, για λόγους ασφαλείας και ο κ. Χαϊκάλης για λόγους ασφαλείας συναντήθηκε µε τον φίλο του τον κ. Λαζόπουλο για οτιδήποτε συµβεί και του έδωσε ένα αντίγραφο από αυτή τη δεύτερη συνοµιλία. 
Στη δεύτερη συνοµιλία του ειπώθηκε ότι θα γίνει ραντεβού για να του φέρει τα πρώτα λεφτά. Συµφωνήσαµε µε τον εισαγγελέα Ντογιάκο και τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο να δηµιουργηθεί ειδική οµάδα της Ελληνικής Αστυνοµίας προκειµένου να συλληφθεί επ' αυτοφώρω ο µεσάζων φέρνοντας τα χρήµατα. Είπαµε από κοινού ότι εµπιστευόµαστε - και εµείς βεβαίως - τον ταξίαρχο της Ελληνικής αστυνοµίας στην Ασφάλεια, τον κ. Παναγιώτη Στάθη. 
Ο κ. Στάθης ήρθε, συγκρότησε ειδική οµάδα που πήγε στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη και οι αστυνοµικοί ήταν έτοιµοι να τον συλλάβουν επ' αυτοφώρω µε τα χρήµατα προκειµένου να τεκµηριωθεί το αδίκηµα της δωροδοκίας, πέραν της απόπειρας δωροδοκίας. Δύο λεπτά πριν από τη συνάντηση ο µεσάζων του τηλεφώνησε και του λέει «δεν έρχοµαι, Καλά Χριστούγεννα και φεύγω». 
Είτε ειδοποιήθηκε, είτε κατάλαβε ότι είχε παγιδευτεί. 
Όσον αφορά τον µεσάζοντα, τον γνώρισα στο γραφείο του πρωθυπουργού, του κ. Σαµαρά, όταν ήταν πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας. Ο µεσάζων ήταν στέλεχος, όπως ο ίδιος δήλωνε, της τράπεζας Deutsche Bank. Είχε πολύ καλές γνώσεις στα οικονοµικά και µάλιστα αυτοδιαφηµιζόταν ότι υπήρξε και σύµβουλος της προηγούµενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Σταµάτης, ο σηµερινός σύµβουλος του πρωθυπουργού, µου τον υπέδειξε, προκειµένου να καταθέσει στην έρευνα που γινόταν τότε, όταν ήµουν βουλευτής της Νέας Δηµοκρατίας, για τα CDS. Ο συγκεκριµένος µεσάζων κατέθεσε για την υπόθεση των CDS µε την ιδιότητα που είχε ως τραπεζικός και γνώστης των προϊόντων αυτών, των CDS κ.ο.κ. Όταν έφυγα από τη Νέα Δηµοκρατία, διότι είδα πλέον ότι βασικά η υπόθεση αυτή έπρεπε να θαφτεί για να καλυφθεί ο κ. Παπανδρέου, ο συγκεκριµένος µου είπε ότι «εγώ θα ακολουθήσω εσένα, έχω καταθέσει και στη Δικαιοσύνη για τα CDS». Μάλιστα έγραφε και στο διαδίκτυο µε το ψευδώνυµο «Δευκαλίων» πολύ ισχυρά αντιµνηµονιακά άρθρα. 
Υπήρξε ένας άνθρωπος που µας συµβούλευε σε θέµατα οικονοµίας. Με ακολούθησε δε και στις συναντήσεις οι οποίες γίνονταν, ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο είχα εµπιστοσύνη. Μετά την άνοιξη του 2013, µου ανακοίνωσε ότι θα πάρει δουλειά σε µία ελληνική τράπεζα, στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά θα σταµατήσει να κάνει αντιµνηµονιακό αγώνα και δεν µπορούµε να συνεργαστούµε πλέον. Του ευχήθηκα καλή τύχη, αποχώρησε και όπως µαθαίνω απελύθη από την Τράπεζα Πειραιώς φέτος τον Ιούλιο, άρα δεν είναι σήµερα στέλεχος αυτής της τράπεζας. Το λέω αυτό γιατί δεν θέλω µε κανέναν τρόπο να µείνουν σκιές ότι από πίσω κρύβονται τραπεζίτες ή κάποιοι άλλοι, το ποιος κρύβεται θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. 
Τα υλικό αυτό, το πρωτογενές υλικό και τα συστήµατα καταγραφής είναι στην Εισαγγελία. Βρίσκονται στο φωριαµό του κ. Ντογιάκου. Ξέχασα να σας πω ότι µετά τη δεύτερη απόπειρα που έφυγε ο µεσάζων από το σπίτι του κ. Χαϊκάλη και τελικά δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω, έφυγε ή τέλος πάντων ακύρωσε το ραντεβού, ο κ. Χαϊκάλης µετέβη µε τον προανακριτικό υπάλληλο της αστυνοµίας στη Γ.Α.Δ.Α. όπου έδωσε κατάθεση και το όνοµα του συγκεκριµένου µεσάζοντα. Μάλιστα έψαχναν να βρουν το πατρώνυµο και τη διεύθυνση και αναγκαστήκαµε το βράδυ να ανοίξουµε το γραφείο, να δούµετην ένορκη κατάθεση που είχε δώσει για την υπόθεση των CDS, όπου εκεί ανέφερε το πατρώνυµο και τη διεύθυνση κατοικίας. 
Εν συνεχεία ενηµερώθηκα από τον κ. Χαϊκάλη, αλλά και από τον ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Στάθη ότι µετά την κατάθεση αυτή έφυγε η δικογραφία τη νύχτα, εστάλη στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο για να διατάξει τα περαιτέρω. Άρα δικαιολογία ότι δεν έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της το όνοµα δεν υπάρχει. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Προϊστάµενος της Εισαγγελίας διέψευσε τις οποιεσδήποτε ανακοινώσεις. Το υλικό αυτό βρίσκεται στα χέρια µας και είδα πριν από λίγο την ανακοίνωση της εκπροσώπου της κυβέρνησης που λέει «Για λόγους δηµοσίου συµφέροντος πρέπει να δοθούν αµέσως στη δηµοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αµέσως οι νόµιµες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας». 
Λοιπόν, επειδή υπάρχουν δύο νοµικές απόψεις, η µία νοµική άποψη είναι ότι εάν δοθεί στη δηµοσιότητα το υλικό αυτό, αποτελεί αδίκηµα, κακούργηµα, για παραβίαση προσωπικών δεδοµένων ή για αποκάλυψη. 
Υπάρχει η άλλη νοµική άποψη που λέει ότι είναι διαρκές το έγκληµα µέχρι την 29η Δεκεµβρίου που θα διεξαχθεί η τελική ψηφοφορία. 
Επειδή εµείς δεν θέλουµε να µείνει τίποτα «κρυπτόν υπό τον ήλιον» δύο από τα αντίγραφα της δεύτερης συναντήσεως τα οποία είναι µε καθαρισµένο ήχο και µε εικόνα, διότι υπήρχε και βίντεο από την πρώτη που έχει µπει, θα τα στείλω αυτή τη στιγµή το ένα στον υπουργό της Δικαιοσύνης ο οποίος εάν είναι σε αρµονία µε την κυβερνητική εκπρόσωπο ζητώ να το δώσει τώρα στη δηµοσιότητα µε άδεια δική µου και του κ. Χαϊκάλη. 
Το δεύτερο αντίγραφο θα το στείλω στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Μεϊµαράκη, ζητώντας να ενηµερωθούν άµεσα οι αρχηγοί των κοµµάτων, αν εκείνος το κρίνει να δοθεί στη δηµοσιότητα. Δηλώνω πάντως ότι µέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εάν τελικά η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν πραγµατοποιήσει την «απειλή» της κ. Βούλτεψη και ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκρύψει το υλικό, όπως επίσης και αν ο πρόεδρος της Βουλής δεν το κοινοποιήσει στους αρχηγούς των κοµµάτων, θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δηµοσιοποιήσω µε οποιαδήποτε δική µου ποινική ευθύνη. 
Ζητώ αυτή τη στιγµή εάν δοθεί άδεια από τον εισαγγελέα ή από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προβάλλουµε εδώ, ενώπιον σας, µέρος του υλικού. Εάν δοθεί αυτή η άδεια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα το δείτε αµέσως και θα µοιραστεί σε εσάς, αλλιώς θα γίνει όπως σας είπα. 
Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλες υποθέσεις πιέσεων σε βουλευτές τις οποίες δεν µπορέσαµε να τις αποδείξουµε δικονοµικά. Αυτά που γίνονται είναι πρωτοφανή. 
Επίσης, θέλω να σας πω ότι εµείς θα ζητήσουµε από την Εισαγγελία, διότι κατά τη διάρκεια που γίνονταν αυτοί οι διάλογοι είναι καταπληκτικό το πως συγκεκριµένοι δηµοσιογράφοι είχαν την πληροφόρηση ότι ο κ. Χαϊκάλης φεύγει και σίγουρα δεν θα ψηφίσει. Το δηµοσίευαν. Αυτό πιθανώς να οδηγήσει σε ενδιαφέροντα συµπεράσµατα». 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Θα ήθελα να σας πω καταρχάς ότι προσέρχοµαι σε αυτή τη συνέντευξη τύπου, όλη η Κοινοβουλευτική Οµάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όχι µόνο εγώ, όχι µε κοµπασµό, όχι µε διάθεση κραυγών, ούτε µε διάθεση καταγγελίας. Εµείς καταγράψαµε απλώς τα γεγονότα όπως συνέβησαν και από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και ο κόσµος θα βγάλει τα συµπεράσµατά του. Εκείνο που τουλάχιστον ήθελα να κάνω να αποδείξω ότι ένας κόσµος που µε εµπιστεύθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και µου έδωσε την ευκαιρία σήµερα να είµαι Βουλευτής ότι τιµώ αυτή την εµπιστοσύνη και πάνω σε αυτή την αµοιβαία σχέση εµπιστοσύνης και αγάπης θέλω να βαδίσω. Θέλω να πω ότι είµαι υπερήφανος, επειδή ακούγονται πολλά για την Κοινοβουλευτική Οµάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είµαι περήφανος για τους ανθρώπους που είναι δίπλα µου. Όταν κάποτε ο Πάνος Καµµένος έλεγε «παιδιά δεν πειράζει, όποιος αντέξει» δεν το καταλάβαινα, τώρα το καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά.Θέλω να πω ότι, επειδή ακούγονται πολλά, µας βρίζουν, µας έχουν πει χιλιάδες πράγµατα, η έννοια δεξιού, αριστερού, κεντρώου κλπ. δεν µας αγγίζει. Είµαστε πατριώτες, είµαστε Έλληνες και εκείνο που µας ενδιαφέρει είναι η οµαλή πορεία της Δηµοκρατίας σε αυτό τον τόπο. Βασισµένοι και υπερασπιζόµενοι στις ιστορικές µνήµες οι οποίες διέπουν αυτό τον λαό και στην ιστορική διαδροµή αυτής της χώρας. Έκανα απλώς το καθήκον µου. Προσεγγίστηκα από ένα άτοµο, το οποίο σε καµία περίπτωση δεν µπορούσε να διακωµωδηθεί, γιατί είναι ένα πρόσωπο το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική, όπως σας είπε και ο πρόεδρός µας. Στην αρχή νόµιζα ότι ήταν πλάκα, ότι ήταν αστείο, ότι µου έκαναν χιούµορ. Όταν είδα ότι τα πράγµατα είναι πολύ σοβαρά δεν σκέφτηκα ούτε µία στιγµή να ενδώσω, παρά ενηµέρωσα αµέσως τον Πρόεδρο και ακολουθήθηκε η διαδικασία την οποία σας εξήγησε. Από την πρώτη στιγµή η Εισαγγελία γνώριζε, γιατί αυτό το προϊόν δεν ήξερα πως θα χρησιµοποιηθεί, αν µπορεί να χρησιµοποιηθεί και εις βάρος µου, αν υπήρχε καταγραφή από κάποιους άλλους, και ταυτόχρονα την ώρα που εγώ ήµουν στον Εισαγγελέα κάποιοι άλλοι διέδιδαν ότι εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δηµοκρατίας. Δεν µπορώ να σας πω πολύ περισσότερα από όσα σας εξήγησε και ο Πρόεδρος, το µόνο που θέλω να πω είναι ότι οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί. Αυτά που ακούγονται είναι πέρα από τη φαντασία. Δεν θα εξηγηθούν από µένα ούτε από τον Πρόεδρο, θα πρέπει να αναλάβει η Δικαιοσύνη και να καλέσει το άτοµο να εξηγήσει για ποιο λογαριασµό ενεργούσε και σε τι αποσκοπούσε όλη αυτή η ιστορία και για συµφέροντα ποίου. Θέλω να πω, επειδή διαδόθηκαν πολλά, ότι από την πρώτη στιγµή δόθηκε το όνοµα στην Ασφάλεια και από εκεί και πέρα εµείς περιµέναµε τις διαδικασίες οι οποίες και ακολούθησαν. Μου κάνει εντύπωση γιατί σήµερα τα µέσα ενηµέρωσης ουσιαστικά έβγαλαν απόφαση της Εισαγγελίας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος του αδικήµατος της απειλής δωροδοκίας. Διαψεύστηκε παταγωδώς αυτό από το τηλεφώνηµα που έκανε ο κ. Ντογιάκος στη νοµική µας σύµβουλο και δικηγόρο, την κ. Τζούλη. Άρα, λοιπόν, δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν έγκριτοι δηµοσιογράφοι στα κανάλια και πολύ εύκολα µπορεί να αποδειχτεί, αν πάρουν όλοι αυτοί και ζητήσουν την επιβεβαίωση από τον κ. Ντογιάκο. Για εµάς εκείνο που έχει σηµασία είναι ότι πρέπει να λάµψει η αλήθεια. Δεν µπορούµε αυτή τη στιγµή να δώσουµε υλικό, γιατί οι οδηγίες ότι δεν µπορεί να δοθεί υλικό, γιατί µπορούµε να βρεθούµε κατηγορούµενοι σε κάτι γιατί υπάρχει µία οµολογία την οποία νοµικοί µπορούν να την αναλύσουν. Επικροτώ και βέβαια δίνω τη συγκατάθεσή µου το υλικό αυτό να δοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και στον υπουργό Δικαιοσύνης και εύχοµαι σε πολύ σύντοµο χρονικό διάστηµα να δοθεί στη δηµοσιότητα για να καταλάβουν όλοι το µέγεθος της αλήθειας και πραγµατικά τι κρύβεται και κατά πόσον αυτό το πράγµα είναι µια κωµωδία και ένα θέατρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίζουν το θέατρο; Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι θέατρο; Και βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να µειώσουν και τη αξία του θεάτρου µέσου του προσώπου µου. Το λέω αυτό µε µία πίκρα, γιατί νοµίζοντας ότι δεν είµαι απλώς βουλευτής αλλά είµαι ένας θεατρίνος που αυτή τη στιγµή κάνει παιχνίδια. Ίσως όµως να τους αποδείξω ότι για πρώτη φορά στη ζωή µου ίσως έχω παίξει τον καλύτερο ρόλο µου µέσα από αυτή τη συνέντευξη. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, κ. Χαϊκάλη, θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις. Είπατε ότι τηλεφώνησε ο κ. Ντογιάκος και διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια δήλωση. Σύµφωνα µε πληροφορίες αυτή τη δήλωση την έχει υπαγορεύσει στους δηµοσιογράφους ο εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος. Πότε ο κ. Χαϊκάλης ή εσείς κύριε Πρόεδρε δώσατε το όνοµα του µεσάζοντα, αν αυτό έγινε µετά τις συναντήσεις όταν πήγε στην Ασφάλεια ή αν το δώσατε από την αρχή στην Εισαγγελία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μίλησα και εγώ µε τον Νίκο Χατζηνικολάου, γιατί άκουσα ότι διάβασε µια ανακοίνωση της Εισαγγελίας. Τώρα να λύσουµε εµείς τα µεταξύ θέµατα της Εισαγγελίας δεν µπορούµε να το κάνουµε. Ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβεβαιώνει τη νοµική σύµβουλο και µάλιστα λέει «κάντε το χρήση στη συνέντευξη τύπου» ότι είναι ψευδές ότι βγάζει ανακοινώσεις η Εισαγγελία. Δεν υπάρχει καµία ανακοίνωση. Πήραν µόνο τον κ. Παναγιωτόπουλο και τους είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι «κοιτάξτε να δείτε δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προς δηµοσιοποίηση». Από εκεί και πέρα αυτά είναι θέµατα της Εισαγγελίας. Εγώ εµπιστεύοµαι τον προϊστάµενο της Εισαγγελίας Εφετών όπως εµπιστεύοµαι τον κ. Παναγιωτόπουλο που εξάλλου, όπως είδατε, διεξάγοντας αυτή την έρευνα δεν διέρρευσε τίποτα αυτές τις ηµέρες. Πιστεύω ότι έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Τώρα όσον αφορά το όνοµα, τα στοιχεία φωτογραφίες, βίντεο και ήχος υπήρχαν στη διάθεση της Εισαγγελίας από την πρώτη στιγµή. Το όνοµα δεν υπήρχε στις καταθέσεις, παρά µόνο το βράδυ που έληξε η επιχείρηση, προκειµένου να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν περισσότερο το απόρρητο. Αντιλαµβάνεστε ότι την κατάθεση την παίρνει ένας δακτυλογράφος, για να µπορέσουµε επ' αυτοφώρω να δέσουν το αδίκηµα όχι της απόπειρας δωροδοκίας, αλλά της δωροδοκίας. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δηλαδή στις δύο συναντήσεις δεν υπάρχει το όνοµα; 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις επίσηµες καταθέσεις, γραπτώς, δεν υπάρχει το όνοµα παρά µόνο υπάρχει στο ηχητικό, στο βίντεο και στις φωτογραφίες. Το κάναµε για να µην υπάρχει διαρροή του ονόµατος, ώστε να προχωρήσει η δεύτερη φάση, της σύλληψης επ' αυτοφώρω. Όταν όµως δεν έγινε επιτυχής η επιχείρηση της σύλληψης επ' αυτοφώρω για δωροδοκία, ο κ. Χαϊκάλης µε προτροπή του εισαγγελέα το κατέθεσε στον ανακριτικό υπάλληλο, προκειµένου να διεξαχθούν έρευνες πιθανώς κατ' οίκον εάν διέτασσε κάτι τέτοιο. Δεν µπορούµε να το ξέρουµε εάν το έχει διατάξει ή όχι. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στις συνοµιλίες που υπάρχουν στο βίντεο ο συγκεκριµένος έχει µιλήσει για κάποιον που εκπροσωπεί; 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αναφέρει διάφορα ονόµατα. Αυτό που «εξασφαλίζει» από την πολιτική πλευρά είναι το µέλλον του κ. Χαϊκάλη και του λέει µάλιστα «θα σου κλείσω ραντεβού µε τον πρωθυπουργό». Κάποια άλλη στιγµή του λέει «δεν σε έχει πάρει ακόµα τηλέφωνο;». Κατά τύχη την ώρα που τα λέει αυτά, τις ίδιες µέρες ο πρωθυπουργός παίρνει τηλέφωνα βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, κ. Χαϊκάλη µπορείτε να µας πείτε αναφέρεται αν εκπροσωπεί συγκεκριµένο πολιτικό χώρο, πολιτικό κόµµα και δευτερευόντως είπατε ότι τις ηµέρες που γίνονταν τα ραντεβού µε τον κ. Χαϊκάλη συγκεκριµένοι συνάδελφοί µου δηµοσιογράφοι µετέδιδαν πληροφορίες ότι ο κ. Χαϊκάλης θα ψηφίσει θετικά. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μετά βεβαιότητας. 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Κάποιοι µετά βεβαιότητας. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Λίγο πιο αναλυτικά αν γίνεται. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν νοµίζω ότι χρειάζεται να γίνει, το καταλαβαίνουν οι ίδιοι. Αλλά όσον αφορά το θέµα που µας είπε η πρώτη ερώτηση για το ποιον πολιτικό χώρο. Ο κ. Χαϊκάλης µάλιστα προσπαθώντας να του εκµαιεύσει κάποια πράγµατα του λέει κάποια στιγµή «δεν µου λες, δεν µπορώ να πάω κατευθείαν στη Νέα Δηµοκρατία θα ξεφτιλιστούµε δεν µπορώ να πάω σε ένα άλλο κόµµα;» και του αναφέρει ο άλλος ότι «δηµιουργούµε και ένα άλλο κόµµα αυτή τη στιγµή που θα είναι για σένα η διέξοδος, είναι δική µας δουλειά, δικό µας το κόµµα αυτό, το φτιάχνουµε αυτή τη στιγµή για ναµπορέσεις εκεί να δικαιολογήσεις την ψήφο σου», θα σου φτιάξουµε εκεί όλο το back round εκείνο που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου. 

Τ. ΚΟΥΙΚ: Χωρίς να πει το όνοµα του κόµµατος. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ανακοινώθηκε την επόµενη ηµέρα. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Χαϊκάλη από τις συνοµιλίες προκύπτει ότι είχατε µια οικειότητα για το συγκεκριµένο άτοµο, ήσασταν φίλοι; Πώς σας πλησίασε; Γιατί ήξερε και τα περιουσιακά σας στοιχεία , δηλαδή ότι είχατε πάρει ένα δάνειο, άρα το είχατε προχωρήσει πολύ; Ήταν φίλος σας; Πώς σας πλησίασε; 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Με ήξερε από πέρυσι, γιατί προσπαθούσε υποτίθεται να µεσολαβήσει και να µου κανόνιζε το δάνειο ως διακανονισµό των δόσεων και ότι είχε γνωριµίες και τον ήξερα ότι ήταν σύµβουλος σε µια τράπεζα στην οποία κατά τύχη είχα εγώ το δάνειό µου. Και τον ρώτησα αν µπορεί να γίνει κάποιος διακανονισµός µε την έννοια αν µπορώ να έχω µια ελαφρύτερη δόση, την οποία την πέτυχα µόνος µου τελικά. Το µειωµένο της δόσης δηλαδή, το πέτυχα µόνος µου, διότι δεν είχε καµία σχέση. Εκεί κατάλαβα, µου είχε µπει η υποψία ότι αυτός έλεγε διάφορα λόγια ή ότι προσπαθούσε ή δεν ήξερε ή δεν ήθελε, προσπαθούσε να εκµαιεύσει την περιουσιακή µου κατάσταση. Είχαµε µια φιλική σχέση η οποία άρχισε σιγά - σιγά να αποδοµείται λόγω των ενεργειών του και των ασαφειών των οποίων δηµιουργούσε κάθε φορά που συναντιόµαστε γενικότερα στα πράγµατα. Όταν κάποια στιγµή έφτασε σε αυτό το σηµείο και νόµιζα αυτό που σας είπα στην αρχή, ότι έκανε πλάκα, ότι το κάνει για αστείο, µέχρι που κάποια στιγµή άρχισε να σοβαρεύει πολύ και εκεί δεν αντέδρασα καθόλου. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχει και η δυνατότητα στη Δικαιοσύνη, εµείς το ζητάµε από τον κ. εισαγγελέα, να ανοίξουν τις τηλεφωνικές συνοµιλίες του κυρίου και να δούµε, µιλούσε µε το Μαξίµου; Μιλούσε µε κάποιους συµβούλους; Μιλούσε µε τον κ. Σταµάτη; Αν ανοίξουν τις συνοµιλίες θα το δουν. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σωστά άκουσα ότι είπατε κάπου πως δήλωσε ότι είναι στέλεχος της Deutsche Bank; Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, το διαφήµιζε από την αρχή που γνωριστήκαµε στα γραφείο του κ. Σαµαρά. Νοµίζω ότι το έχει καταθέσει αν θυµάµαι καλά και στη Δικαιοσύνη, όταν κατέθεσε για την υπόθεση των CDS, πάντως έλεγε ότι ήταν. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είναι το ίδιο πρόσωπο µε το οποίο είχατε επαφή έχοντας φύγει από τη ΝΔ. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ εκεί τον γνώρισα, συνεχίσαµε µαζί, κατέθεσε σας λέω όταν ήµουν στη ΝΔ για τα CDS. Εν συνεχεία ακολούθησε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, µέχρι τη στιγµή που είπε ότι «εγώ δεν µπορώ άλλο γυρίζω πίσω στη ΝΔ» και προσελήφθη σε ελληνική τράπεζα ως σύµβουλος. Από την οποία σας λέω πάλι µαθαίνω ότι έχει φύγει από τον Ιούλιο. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε και κ. Χαϊκάλη, είπατε κάποια στιγµή αν άκουσα καλά, ότι σας είπε αυτός ο άνθρωπος και για άλλους συναδέλφους σας στη Βουλή. Ήθελα να ρωτήσω τους χώρους, δηλαδή σας είπε για συναδέλφους από το κόµµα σας ή ευρύτερα; Από άλλα κόµµατα ανεξάρτητους ή όχι. 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Έχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αυτό ήταν το ενδιαφέρον για µένα, για να µπω στη συζήτηση και κάποιος µπορεί να πει και γιατί δεν είπες «όχι» στην αρχή και ότι τελειώνειη ιστορία, είναι εύλογο το ερώτηµα. Απλώς άφησε υπόνοιες ότι υπάρχουν και πέρα από το εθνικό συµφέρον, υπάρχει και ένα κοµµατικό συµφέρον και ένα συναδελφικό συµφέρον το οποίο έπρεπε να το καλύψω. Έπρεπε να δω τι υπονοεί, ποιους έχει να πει κλπ. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σας είπε για έναν, όχι για άλλους; 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Είπε για άλλους, έναν ανέφερε, για ένα συγκεκριµένο πρόσωπο άφησε εµφανείς υπόνοιες, το «φωτογράφισε» τόσο καλά δηλαδή που απλώς έµεινα άναυδος, µου λέει «δεν µπορώ να σου πω», του λέω «καταλαβαίνω», αλλά άφησε υπόνοιες για τον ποιον κατονόµαζε. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν δει το φως της δηµοσιότητας η συνοµιλία λέει: «εχθές το βράδυ έπαιρνα πολλά πακέτα, γιατί έχουµε πολλές υποθέσεις να διεκπεραιώσουµε». Αφήνει δηλαδή µεγάλο ερώτηµα για να µπορέσει η Δικαιοσύνη να βρει. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μετά τη δεύτερη σας συνάντηση υπήρξε κάποια άλλη επικοινωνία µε αυτόν τον άνθρωπο είτε τηλεφωνική, είτε φυσική; 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Μετά την τελευταία συνάντηση τον περίµενα το βράδυ, είχαµε µηνύµατα και τηλεφωνικές επαφές ώστε να ορίσουµε το ραντεβού για την Παρασκευή 12 του µηνός στις έξι το απόγευµα στο σπίτι µου για να γίνει η λήψη των χρηµάτων και τον παίρνω τηλέφωνο γιατί έχει αργήσει, δεν είχε έρθει στις έξι, έξι και επτά λεπτά νοµίζω του είχα κάνει µία, έξι και πέντε του στέλνω µήνυµα «που είσαι, χάθηκες», έξι και επτά του κάνω κλήση γιατί δεν µου απάντησε, δεν µου απαντάει και έξι και δώδεκα, αυτά τα θυµάµαι γιατί τα κατέθεσα στην εισαγγελία και στη ΓΑΔΑ µε παίρνει τηλέφωνο και µου λέει «δεν µπορώ να έρθω συνέβη ένα πρόβληµα θα τα πούµε µετά την Πρωτοχρονιά, γεια» και µου κλείνει το τηλέφωνο. Μετά από τότε δεν ξαναµιλήσαµε καθόλου, δεν είχαµε καµία επαφή. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όπως µας υπέδειξε η αστυνοµία έτσι ; 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Εµείς τον περιµέναµε ήταν οι αστυνοµικοί µέσα στο σπίτι ή µου έλεγε να έρθω µια άλλη µέρα είτε έλεγε να πάρουµε παράταση, είτε πίεζε ή οτιδήποτε, εκείνη την ηµέρα οι αστυνοµικοί µου είχαν πει ότι θα προβούµε στη σύλληψη αυτού του ατόµου, γιατί υπάρχει η διαδικασία του αυτοφώρου για την πράξη για την οποία συντελείται εκείνη τη στιγµή, αλλά δεν ήρθε. Αµέσως µετά µεταβήκαµε όλοι στη ΓΑΔΑ, έδωσα την κατάθεση και από εκεί και πέρα περίµενα, µάλιστα ζήτησα από την ΓΑΔΑ εάν θα υπάρξει διαδικασία αυτοφώρου για το συγκεκριµένο άτοµο και µου είπαν ότι εµείς δεν µπορούµε να το κάνουµε αυτό, πρέπει να πάρουµε άδεια από την Εισαγγελία. Από εκεί και πέρα σταµάτησε το πράγµα δεν έγινε καµία ενέργεια µέχρι σήµερα το πρωί. ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το όνοµα του ανθρώπου, τίποτε άλλο. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το όνοµα αν θέλει να το δώσει αυτή τη στιγµή η Εισαγγελία µπορεί να το δώσει, αντιλαµβάνεστε ότι θα αποτελούσε ποινικό αδίκηµα αν το δίναµε όπως µας ενηµερώνουν οι νοµικοί µας σύµβουλοι. Για εµάς µακάρι να δίναµε και το όνοµα να παίζαµε και την ταινία. Μιάµιση ώρα ταινία, σας την βάζαµε να τη βλέπατε διότι έτσι θα φανεί ξεκάθαρα το τι γίνεται. Αντιλαµβάνεστε ότι πρέπει να σεβαστούµε τις οδηγίες που υπάρχουν αυτή τη στιγµή από την Εισαγγελία και να µην βρεθούµε κατηγορούµενοι από κατήγοροι, γιατί το περιµένουν κάποιοι ίσως. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε είπατε νωρίτερα ότι στην κατάθεσή σας στον εισαγγελέα για τον «κουµπαρά» τον ρωτήσατε αν θα µπορούσατε να χρησιµοποιήσετε το υλικό «υποκλοπής» να τω πω για να συνεννοούµαστε. Η κατάθεση τότε είναι πολύ πριν 15 ηµέρες συµβεί ότι συνέβη, είχατε από τότε κάτι στο µυαλό σας; Τι σας έκανε να ρωτήσετε τον εισαγγελέα για το ανµπορείτε να καταθέσετε υλικό καταγραφής τέτοιων γεγονότων. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας θυµίσω ότι στην κ. Ξουλίδου βάλαµε κάµερες µέσα στο γραφείο της περιµένοντας να έρθει ο κύριος που της έκανε την προσφορά. Ρώτησα τον εισαγγελέα αν αυτό το υλικό της καταγραφής είναι νόµιµο υλικό και ισχύει η απόφαση η αρεοπαγιτική, η οποία υπάρχει για την υπόθεση του προέδρου του νοσοκοµείου πρόσφατα ή αν ο βουλευτής δεν εµπίπτει σε αυτές τις διατάξεις. Μου απάντησε ο εισαγγελέας ότι από τη στιγµή που υπάρχει, είναι στην κατάθεσή µου αυτό, είναι προγενέστερο. Τώρα επειδή το θίξατε το θέµα θα σας πω ότι είναι χαρακτηριστικό ότι στον διάλογο που είναι καταγεγραµµένος ο µεσάζων χρησιµοποιεί µια ίδια φράση που ειπώθηκε και στην κ. Ξουλίδου «µια φορά έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις τη ζωή σου» και άλλα ενδιαφέροντα. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε έχει κυκλοφορήσει ότι την Κυριακή θα δηµοσιοποιηθεί σε κυριακάτικη εφηµερίδα µια ιστορία µε off shore και άλλες καταγγελίες εις βάρος σας, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Θέλω όµως να σας πω ότι κάποιοι µπορεί να συσχετίσουν τη χρονική συγκυρία της σηµερινής συνέντευξης µε αυτήν την αποκάλυψη για να πείτε ότι σας χτυπούν ή οτιδήποτε. Θέλω ένα σχόλιό σας για αυτό. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τους παρακαλώ εδώ και δύο εβδοµάδες που διαδίδουν διάφορα τέτοια, να βγάλουν ότι έχουν για µένα και τους καλώ εδώ και δύο εβδοµάδες πριν ξεκινήσει η υπόθεση Χαϊκάλη. Αν αντέχουν, ας βγάλουν, όπως κάποιοι άλλοι γονάτισαν και ζητούσαν συγγνώµη έξω από τα δικαστήρια συνάδελφοι εκδότες δικοί τους για τις εκλογές του 2012, το ίδιο θα γίνει και τώρα. Προχθές µάλιστα, η κ. Παναγιωταρέα, η δηµοσιογράφος, γνωστή από τις συµβάσεις της µε το δηµόσιο και εξειδικευµένη πλέον σε τάφους, κενοτάφια, τύµβους κ.λ.π. το διέδιδε στη Βουλή. Αν τα έχει η κ. Παναγιωταρέα, όποιος τα έχει, ας τα βγάλει τώρα. Εγώ δεν απειλούµαι από κανέναν. Προχωράµε στη δουλειά µας και δεν έχω ούτε off - shore, ούτε άλλες υποθέσεις ανοιχτές. Αν έχουν στοιχεία, ας τα βγάλουν. Από εκεί και πέρα όµως, επειδή ακούω και κάποιες ύβρεις, να ξέρουν ότι εγώ δεν θα κάνω πίσω, ότι χαρίστηκε, χαρίστηκε µέχρι τώρα. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Φαίνεται το πρόσωπο του µεσάζοντα στο video; Και κάτι ακόµα κ. Χαϊκάλη εάν ο βουλευτής αυτός που λέγεται ότι έγινε προσπάθεια να χρηµατιστεί βρίσκεται ακόµα στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ή εάν έχει αποχωρήσει. 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι, είναι ακόµα στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

Τ. ΚΟΥΙΚ: Και ψηφίζει «όχι». 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω ότι σε αυτό το CD υπάρχει δεύτερη συνοµιλία, αλλά το video είναι από µακριά της πρώτης συνάντησης που φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του µεσάζοντα. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Γιατί κατά τη γνώµη σας κ. Χαϊκάλη δεν ήρθε ο µεσάζων στο τρίτο ραντεβού; 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Δεν το γνωρίζω αυτό. Ίσως είχε καταλάβει ή ίσως έκανε ένα έλεγχο από πριν και είδε κάποια κίνηση κη οποία τον έβαλε σε υποψίες; Ίσως ενηµερώθηκε από κάποιον; Δεν το ξέρω πάντως. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φαίνεται από τις συνοµιλίες οι οποίες έχουν κατατεθεί - ο κ. Χαϊκάλης έχει ζητήσει και την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου - από τα µηνύµατα που αντάλλασαν, ότι µέχρι και την τελευταία ώρα δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Αλλά ίσως εάν του «ανοίξουν» το τηλέφωνο θα δουνεάν είχε και άλλες εισερχόµενες κλήσεις. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Χαϊκάλη, το πρόσωπο το γνωρίσατε τώρα από τον κ. Καµµένο µετά από αυτές τις συνοµιλίες ή τον γνωρίζετε από µόνος σας και επίσης γιατί απευθυνθήκατε στον κ. Λαζόπουλο; 

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει την τεχνική υποδοµή στο studio, εννοώ τους τεχνικούς τους οποίους φτιάχνουν αυτά τα προγράµµατα, να καθαρίσουν τους ήχους κλπ και για αυτό το έδωσα. Είναι ένα άτοµο εµπιστοσύνης, είναι φίλος µου, γνωριζόµαστε κάποια χρόνια, λέω εάν µου συµβεί κάτι το οτιδήποτε θέλω αυτό να το έχει ένα δικό µου πρόσωπο και βέβαια σε πρώτη φάση κινήθηκα και µε τις νοµικές γνώσεις ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν το «τρίτο µάτι» αυτής της ιστορίας για να µπορέσει να µας πει εάν αυτή στέκει, να µην πέσουµε σε µια παγίδα. Δεν ξέρω, τέλος πάντων, η ιστορία είναι ακόµα εκκρεµής, αλλά εγώ προσπάθησα να διασφαλιστώ από όλες τις πλευρές. Τουλάχιστον τεχνικά κάναµε µια υποδοµή για να µπορέσει να καθαρίσει τον ήχο και να φτιάξει το video. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε αν δεν δοθεί η εντολή από την Εισαγγελία, από τον Πρόεδρο της Βουλής είπατε ότι θα αναλάβετε εσείς το κόστος. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από την κυβέρνηση, από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα αναλάβετε αυτό το κόστος πριν από τη δεύτερη εκλογική διαδικασία; 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξεκάθαρα. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πιστεύετε ότι πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες µέσα στην Βουλή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να γνωστοποιηθεί στον κόσµο ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη. Τελικά θα µάθουµε το όνοµα; 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με την περιγραφή την οποία σας έκανα νοµίζω ότι έχουν καταλάβει οι περισσότεροι αλλά σας λέω και πάλι επειδή δεν θέλω να υπάρχει καµία σκιά και εάν τελικά ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης δεν ακολουθήσει την σύσταση της κυβερνητικής εκπροσώπου γιατί µέσα στην κυβέρνηση δεν συµφωνούν και όλοι µεταξύ τους παρότι η κυβερνητική εκπρόσωπος θεωρητικά εκπροσωπεί και τον υπουργό Δικαιοσύνης και δεν δώσουν το video στην δηµοσιότητα ή δεν δώσουν τα ονόµατα, σας λέω ότι εάν αυτό δεν γίνει και από τον πρόεδρο της βουλής εγώ θα τα δώσω γιατί δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάµε στην τρίτη ψηφοφορία και να υπάρχουν αυτά τα πράγµατα να αιωρούνται ενώ υπάρχουν ονόµατα, διευθύνσεις, video, συνοµιλίες τα πάντα. Να σας πω την αλήθεια, πριν κατέβω εδώ στην συνέντευξη τσακωνόµουν µε τη δικηγόρο µου η οποία είναι και γυναίκα µου και µε τους συνεργάτες µου, γιατί εγώ ήθελα να το παίξουµε κατευθείαν, να το βγάλουµε. Δίνουµε τη δυνατότητα αυτή τη στιγµή στην κυβέρνηση να δούµε εάν πράγµατι η κ. Βούλτεψη έχει αυτή τη µεγάλη διάθεση για το δηµόσιο συµφέρον τώρα να την βγάλουµε. Και τηλεφωνικά εάν µας δώσουν τώρα το OK, τώρα το βγάζουµε. Αν τους ρωτήσετε το βγάζουµε τώρα. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μέχρι πότε θα περιµένετε για να δώσετε το υλικό στα κόµµατα; 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα περιµένουν τα κόµµατα, θα το πάρουν τώρα για αυτό το στέλνω στον πρόεδρο της Βουλής για να διανεµηθεί στους αρχηγούς των κοµµάτων. Ξεκάθαρα. Τα δύο CD φεύγουν τώρα µόλις τελειώσει η συνέντευξη τύπου ένας αστυνοµικός για να παραδώσει στα χέρια του γραφείου του Προέδρου της Βουλής στην ειδική γραµµατεία και ένας αγγελιοφόρος για να πάει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στον υπουργό Δικαιοσύνης, µε την επιστολήµου ότι ζητώ από την µια πλευρά να δοθεί στους αρχηγούς των κοµµάτων και από την άλλη πλευρά να δοθεί στην δηµοσιότητα µε άδεια του εισαγγελέα ή του υπουργού του Δικαιοσύνης. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πιέσεις από άλλους κυβερνητικούς είχατε προς εσάς; 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πιέσεις που δεν µπορεί να αποδειχθούν µε τέτοια υλικά µέσα δεν µπορούµε να τις βγάλουµε προς τα έξω, γιατί αντί να βοηθήσουν στο ξεκαθάρισµα της υπόθεσης θα τη δυσκολέψουν. Πάντως, κάποια στιγµή η ιστορία θα γράψει τις µαύρες µέρες που περνούν αυτή την στιγµή ο τόπος και η Δηµοκρατία µας. 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται από εδώ και πέρα η εκλογή του Προέδρου της Δηµοκρατίας; Πόσο µπορεί η υπόθεση αυτή να επηρεάσει τη διαδικασία; 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός έβγαλε µια ανακοίνωση πρωτοφανή για πρωθυπουργό µιας δηµοκρατικής χώρας. Μίλησε για «µαξιλάρια», υπονοώντας βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν µε την εντολή του ελληνικού λαού, καταστρατηγώντας το Σύνταγµα. Η πολιτική µου εκτίµηση και η επιθυµία είναι η πολιτική αυτή τη στιγµή στην ανώτατη πολιτειακή διαδικασία να καθαρίσει από τέτοιου είδους σκιές, απειλές και µαγκιές. 

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όπως µε ενηµερώνει τώρα ο Κώστας Βαξεβάνης το «Κουτί της Πανδώρας» δηµοσιεύει όνοµα. Σας ευχαριστώ πολύ κύριοι συνάδελφοι. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου