Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

«ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Σύμφωνα με δημοσίευμα του  τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ANADOLU στις 5-8-2013 κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας σας με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών Μ. Γκιουλέρ συμφωνήσατε να συνεργαστείτε για τον σχεδιασμό επιχειρήσεων εναντίον της τουρκικής οργάνωσης DHKP/C.

Μάλιστα για αυτό τον  σκοπό φέρεσθε να αποδεχθήκατε την  σταθερή παρουσία στην Ελλάδα «εμπειρογνωμόνων»  από τις «καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες» της άλλης πλευράς (ΜΙΤ, τουρκική αντιτρομοκρατική). Αν αληθεύουν τα παραπάνω τότε προφανώς τίθενται σοβαρότατα ερωτήματα για την στάση σας, ιδιαίτερα την ώρα που η χώρα μας στοχοποιείται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πρόσφατος εντοπισμός στη Χίο γερμανού υπηκόου που διενεργούσε συστηματικά κατασκοπεία για λογαριασμό της Τουρκίας.

Όμως η Ελλάδα, αντί να αναδείξει το πρόβλημα της τουρκικής  κατασκοπείας που προωθεί συνεχώς  τα επιθετικά σχέδια της για το Αιγαίο, φαίνεται να προχώρησε σε μιαν απαράδεκτη - τηλεφωνική μάλιστα - συμφωνία που εσείς μόνος σας κάνατε με τον Μ. Γκιουλέρ. Συνεπώς ερωτάσθε:


  1. Αληθεύει πως κάνατε αυτή την περίεργη συμφωνία;
  2. Αν ναιδεν αντιλαμβάνεσθε πως με τέτοιες ενέργειες πλήττετε βάναυσα την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας;

Αθήνα, 12.8.2013
Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής  Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου