Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΙΟΒΑΡΑ
Δελτίο τύπου 18/01/2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΙΟΒΑΡΑΈχετε συμμετάσχει σε πολλές προεκλογικές μάχες, η συγκεκριμένη όμως είναι η πιο δύσκολη για εσάς.

Όλες οι προεκλογικές μάχες έχουν τον δικό τους χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη δεν αποτελεί μάχη για την επίτευξη ενός πολιτικού σκοπού. Πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση, η οποία όμως έχει τον ρόλο της αποκατάστασης της δημοκρατικής τάξης, με την επαναφορά της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας όπου τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται και δεν θα περνάνε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχει την έννοια της εφαρμογής του Συντάγματος, όπου η χώρα δεν θα κυβερνάται μέσω email, αλλά από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή της. Έχει την έννοια της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η οποία έχει καταλυθεί από τον συνεχιστή της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Τι κατά τη γνώμη σας κρίνεται σε τούτη τη μάχη;

Το κατά πόσο η χώρα θα συνεχίσει να έχει περισσότερους ανέργους απ' ό,τι εργαζομένους, το κατά πόσο η χώρα θα έχει την εθνική της κυριαρχία και θα κυβερνάται από μια κυβέρνηση η οποία θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον ή θα παίρνει εντολές από την κυρία Μέρκελ και οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν τα νομοσχέδια μέσα σε τρεις μέρες ανάλογα με τις εντολές των πιστωτών. 

Και αν μας διώξουν από το ευρώ ή μας υποχρεώσουν να φύγουμε, όπως λέει και ο κ. Σαμαράς;

Αυτό αποτελεί σενάριο των θρίλερ που ο κ Σαμαράς χρησιμοποιεί προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά. Το έκανε και τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, τώρα πλέον δεν πείθει κανέναν. Ακόμα και οι δανειστές, ακόμα και τα αφεντικά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον διαψεύδουν γελώντας. 

Μήπως η «προσκόλληση» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο λέτε ότι θα συνεργαστείτε, σας κάνει ζημιά;

Εμείς δεν έχουμε προσκόλληση με κανέναν, είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι προτάσεις μας είναι κατατεθειμένες στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, οι κόκκινες γραμμές σαφείς. Δεν είμαστε πολιτική δύναμη η οποία κάνει κωλοτούμπες. Ένα είναι το σύνθημα που θέλω να περάσω προς τους Έλληνες πολίτες: «Εμείς δεν σας προδώσαμε ποτέ». 

Αν καταλαβαίνουμε σωστά, αποκλείετε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και στη θεωρητική περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα.

Δεν πρόκειται περί της Νέας Δημοκρατίας την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, της Νέας Δημοκρατίας του Ράλλη, του Αβέρωφ, του Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα των άκρων με το οποίο ο Καραμανλής δεν θα συνεργαζόταν ποτέ, όπως έλεγε. Πρόκειται για μία Πολιτική Άνοιξη αποτυχημένων που έζησαν στην πολιτική τους ερημιά και βγάζουν το κόμπλεξ τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα συμφερόντων που πήρε τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που πίστευε στην Ευρώπη των εθνών - κρατών και όχι στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον. Αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς έχει κλέψει m σημαία της και τρέχει συκοφαντώντας την με την πολιτική την οποία ασκεί. 

Επιγραμματικά, ποιους όρους θα θέσετε για να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πρώτο σημείο των κόκκινων γραμμών μας είναι τα εθνικά θέματα, το θέμα της Θράκης και της πολιτικής την οποία δυστυχώς αυτή τη στιγμή υιοθετούν μέσω της ανοχής στα ψηφοδέλτιά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για υποψηφίους που υποδεικνύει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Δεύτερο σημείο είναι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Τρίτο σημείο είναι το θέμα της μη αποδοχής οποιουδήποτε σχεδίου για την Κύπρο τύπου Ανάν II, το θέμα της προστασίας του Αιγαίου και της ανακήρυξης της ΑΟΖ. Σε έναν δεύτερο κύκλο βρίσκονται τα θέματα που έχουν να κάνουν μετον άρρηκτο δεσμό Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε με κανέναν τρόπο ούτε απλές σκέψεις για τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Σε αυτό το σημείο βέβαια θέλω να πω ότι και ο κ. Σαμαράς τελευταία έγινε εικονολάτρης. Είναι αυτός ο πρωθυπουργός oοποίος κατάργησε την αργία της Κυριακής, που δέχτηκε την καύση τωννεκρών, ψήφισε νόμους και διεθνείς συμφωνίες στις οποίες ήταν αντίθετη η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ένας τρίτος κύκλος θεμάτων αφορά στα θέματα προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και της χαμηλής φορολογίας.

Σας ενόχλησε που ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε στους συνδυασμούς του πρόσωπα όπως η Ραχήλ Μακρή που ήταν παλαιότερα στις τάξεις σας;

Εμείς δεν ασχολούμαστε με το σπορ των μεταγραφών στην πολιτική. Στις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μένουν αυτοί που πιστεύουν σε αρχές και αξίες και δεν κάνουν πολιτικές κωλοτούμπες. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ιδανικά και μένουν πιστοί σε αυτά. Οι μεταγραφές ανήκουν σε άλλους χώρους.

Στην προεκλογική σας καμπάνια κάποιοι είδαν έναν υπαινιγμό, κυρίως στο τηλεοπτικό σποτ με το τρενάκι και τον «μικρό Αλέξη» που δεν κρατάει τον έλεγχο της κατάστασης. Φοβάστε ότι η απειρία μπορεί να φέρει εκτροχιασμό;

Θεωρώ ότι ο συνδυασμός ανθρώπων που δεν τους κρατούν από τις λίστες Λαγκάρντ, από τα αρχεία της Siemens του Χριστοφοράκου, από τις λίστες του Λουξεμβούργου, μπορούν έστω και άπειροι να χειριστούν καλύτερα τα πράγματα από εκείνους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγάλει η κυρία Μέρκελ μέσω των καταθέσεων Χριστοφοράκου ή να βρουν σε θέσεις της λίστας Λαγκάρντ, όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου. Παράλληλα όμως πιστεύω ότι χρειάζεται και η εμπειρία και η δύναμη τηνοποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούμε να έχουμε στη Βουλή για να απαιτήσουμε την τήρηση των κόκκινων γραμμών μας στα θέματα που προανέφερα.

Αν το άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην επόμενη Βουλή δεν δίνει αντιμνημονιακή πλειοψηφία, είναι καλύτερο να αναζητηθούν και άλλες δυνάμεις για να γίνει κυβέρνηση ή να πάμε σε άλλες εκλογές;

Εμείς δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να συναινέσουμε σε μνημονιακή πολιτική. Θα το είχαμε κάνει με ανταλλάγματα υπουργικούς θώκους και αντιπροεδρίες. Εμείς θέλουμε αλλαγή πολιτικής τώρα. Δεν είμαστε πολιτικοί νταλαβεριτζήδες.

Με το χρέος, που λέτε ότι δεν είναι βιώσιμο, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης; Θα εκπληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις σε τοκοχρεολύσια ή πρέπει να σταματήσουν μέχρι να υπάρξει κούρεμα;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας ή ξένος που να πιστεύει ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο, εκτός από τον ίδιο τον Σαμαρά. Βεβαίως και το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να γίνει κούρεμα, όπως υποδεικνύουν όλοι οι διεθνείς παρατηρητές. Αυτό το κούρεμα του χρέους θα το επιδιώξουμε με όλες τις δυνάμεις του έθνους ενωμένες. Από εκεί και πέρα, το θέμα τωντοκοχρεολυσίων θα το εξετάσει η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου - κατά πόσο πρέπει να πληρωθούν ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου