Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε την εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είχαμε μια πολύωρη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό. Τον ενημέρωσα για τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς.

Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δύο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία - πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία - από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά.

Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης και ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ποιες περιόδους αφορούν και για ποιες υποθέσεις πρόκειται;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι δυο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και η υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η Νέα Δημοκρατία έχει βγάλει ανακοίνωση που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχωρά στην αποστράτευση ικανότατων στελεχών.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι μέχρι σήμερα οι κρίσεις γίνονταν επειδή οι εκάστοτε Υπουργοί έκαναν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κρίσεις οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση.

Όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούνται από την φυσική τους ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σχετικά με τη ΝΟΤΑΜ, αισθάνεστε δικαιωμένοι που η Τουρκία την απέσυρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη.

Ευχαριστώ πολύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου