Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:«ΕΠΤΑΚΟΣΙΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. »



«ΕΠΤΑΚΟΣΙΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. 
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.


ΑΠΟΨΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟN ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΡΟΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ



«Η επίσκεψη στο νομό Έβρου του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, είναι δράση ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, με αποφασιστικό εταίρο τους ΑΝΕΛ, στα ζωτικά θέματα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ήταν εξαιρετικά σημαντική η εξαγγελία του, ότι από τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, 700 μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της ΑΜ-Θ Περιφέρειας και σε νησιά του Αιγαίου.

Όπως, επίσης, θεωρώ, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί λύση και στο δικαιολογημένο αίτημα, να αποκτήσει ξανά την αυτονομία του το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. 

Η συγκέντρωση εργαζομένων και απλών πολιτών χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο αυτής της ακριτικής πόλης, ήταν συγκλονιστική. Ταυτόχρονα και συγκινητική. Ο συνάδελφος Υπουργός ένιωσε όλη αυτήν την ανθρώπινη λαχτάρα των συγκεντρωμένων, να πιαστούν από κάπου, να μεταδώσουν ένα μήνυμα αυτονομίας, που δεν το άκουγαν τα αυτιά των μνημονιακών προκατόχων του.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι κατά την επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη για την μεγάλη τετράωρη Παμπεριφερειακή Σύσκεψη Υγείας που έγινε εκεί, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μου μίλαγε συγκλονισμένος για όλο το ανθρώπινο πάθος που εισέπραττε από τις τοποθετήσεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, Δημάρχων, Προϊσταμένων Κέντρων Υγείας και Εκπροσώπων Φορέων.

Χαίρομαι προσωπικά, που οι άμεσοι συνεργάτες του Υπουργού έκαναν αποδεκτή τη πρόταση μου, να ανταποκριθούμε στην επιστολή για συνάντηση, που μας είχαν αποστείλει από τον βόρειο Έβρο, με πρώτη την υπογραφή του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου». 

Αυτό δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, με το τέλος της κοινής – με τον Υπουργό Υγείας – επίσκεψης του στον Έβρο, με αποκλειστικό αντικείμενο τα θέματα της Δημόσιας Υγείας. 

Και πρόσθεσε: «Επίσης θεωρώ πολύ σημαντική και την δέσμευση του Υπουργού Υγείας , ότι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν, στο σύνολο σχεδόν των Νοσοκομείων της χώρας, όλες οι χρωστούμενες εφημερίες του 2012, 2013 και 2014, με πρόνοια μέσα στο επόμενο δίμηνο να ρυθμιστούν και οι εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015».

Ο Υφυπουργός Επικρατείας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Κομοτηνή και την Ξάνθη, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και στην συνέχεια αναχώρησε αεροπορικώς, μέσω Θεσσαλονίκης, για την Μυτιλήνη, προκειμένου να δει από κοντά, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί, από την συνεχή εισροή προσφύγων από την Συρία.

Αύριο θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, καθώς στο νησί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ γιορτάζει ειδικότερα κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου