Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης» ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ  ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης»


Στις 2 Σεπτεμβρίου απέστειλα  επιστολή προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη  σχετικά με φαινόμενα φαιδροποίησης του εν θέματι συλλογικού οργάνου, επιστολή η οποία παραμένει αναπάντητη μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Πράξης υπ’ αριθμ. 4/2012 του Υπουργικού Συμβουλίου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ) είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση υπηρεσιών του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ καθώς και για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων αναδιάρθρωσης τους. Καθήκοντα εισηγητή στο ΚΣΜ ασκεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι  το εν λόγω συλλογικό όργανο της  Κυβέρνησης παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση, οι αποφάσεις αυτές καλύπτονται από πέπλο μυστικότητας. Εδώ και 6 μήνες έχει σταματήσει η ενημέρωση της σχετικής ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και μάλιστα πρόσφατα διεκόπη και η ανάρτηση δελτίων τύπου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έτσι σε ότι αφορά την τελευταία συνεδρίαση του ΚΣΜ (αυτή στις 20-9-2013) δεν υπάρχει επίσημα ανηρτημένη ούτε καν μια συνοπτική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του.


Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή το ΚΣΜ φέρεται να ασχολήθηκε με την διοικητική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ, ενώ πρόσφατα (στις 26-8-2013) έλαβε όμοιες αποφάσεις για πλήθος νοσοκομείων του ΕΣΥ και στις 26-8-2013 / 13-9-2013 ενέκρινε αντίστοιχες εκθέσεις αξιολόγησης / σχέδια στελέχωσης 4 ασφαλιστικών ταμείων. Είναι προφανές ότι η έκδοση από το ΚΣΜ όλων των παραπάνω αποφάσεων προϋποθέτει την ύπαρξη εκθέσεων αξιολόγησης και σχεδίων στελέχωσης για τις δομές που αναδιαρθρώνονται, όπως ρητά ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013.

Επειδή η συνεχιζόμενη αδιαφάνεια στην λειτουργία του ΚΣΜ  δημιουργεί την πεποίθηση ότι  δεν υφίστανται κανονικές εκθέσεις αξιολόγησης των παραπάνω φορέων,ερωτάσθε:

  1. Πού δημοσιεύονται οι αποφάσεις του ΚΣΜ; Αν δεν δημοσιεύονται πουθενάθα φροντίσετε για την άμεση ανάρτηση όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρισήμερα στο Διαδίκτυο;
  2. Ποιοι και πότε συνέταξαν τις εκθέσεις αξιολόγησης για τα νοσοκομεία του ΕΣΥΠοιοι και πότε συνέταξαν τα αντίστοιχα σχέδια στελέχωσης τους;
  3. Ποιοι και πότε συνέταξαν τις εκθέσεις αξιολόγησης για τα ασφαλιστικά ταμεία; Ποιοι και πότε συνέταξαν τα αντίστοιχα σχέδια στελέχωσης τους;
  4. Ποιοι και πότε συνέταξαν τις εκθέσεις αξιολόγησης για τα ΑΕΙΠοιοι και πότε συνέταξαν τα αντίστοιχα σχέδια στελέχωσης τους;

Και ζητείται η κατάθεση των εξής εγγράφων:

  1. όλων των αποσπασμάτων πρακτικών του ΚΣΜ που αφορούν αποφάσεις αναδιάρθρωσης νοσοκομείων του ΕΣΥ (σε ηλεκτρονική μορφή)
  2. όλων των αποσπασμάτων πρακτικών του ΚΣΜ που αφορούν αποφάσεις αναδιάρθρωσης ασφαλιστικών ταμείων (σε ηλεκτρονική μορφή)
  3. όλων των αποσπασμάτων πρακτικών του ΚΣΜ που αφορούν αποφάσεις αναδιάρθρωσης ΑΕΙ (σε ηλεκτρονική μορφή)
  4. όλων των αντιστοίχων εκθέσεων αξιολόγησης των παραπάνω ΝΠΔΔ (ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων)
  5. όλων των αντιστοίχων σχεδίων στελέχωσης των παραπάνω ΝΠΔΔ (ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων)
  6. όλων των σχετικών εισηγήσεων που έκανε ο κΜητσοτάκης στο ΚΣΜ (σε ηλεκτρονική μορφή)
  7. των υπ αριθ. 21242/2682013 και 21357/2782013 εισηγήσεων της 1ης ΥΠΕ Αττικής (ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων).

Αθήνα, 23.9.2013

Η ερωτώσα και αιτούσα 

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής  Μαγνησίας

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

    «Ανύπαρκτες οι αξιολογήσεις νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων!»

    Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε γραπτή απάντηση του στη Βουλή για τις αξιολογήσεις δημόσιων φορέων.

    Αρνούμενος να στείλει τα σχετικά έγγραφα στη Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της τομεάρχου Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος για την εξαπάτηση της κοινής γνώμης από τη Συγκυβέρνηση.

    Ταυτόχρονα η άρνηση Μητσοτάκη αναδεικνύει το γεγονός ότι οι πάνω από 2.200 διαθεσιμότητες προσωπικού Νοσοκομείων και Ασφαλιστικών Ταμείων είναι παράνομες, καθώς βασίζονται σε μια διάτρητη νομικά απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

    Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω Συμβούλιο εισηγητής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προεδρεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Επισυνάπτονται η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη:

    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8199512.pdf

    Και η σχετική Ερώτηση – (αναπάντητη) Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων της Μ. Χρυσοβελώνη:

    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8169961.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή